Bıçak Sanatı - Forum

İlk Bıçak...

Berke Boyacı

İlk Bıçak...
« : 05 Ekim 2010, 17:57:36 »
Merhaba forumdaşlar. Sitedeki tüm ustalarım ve değerli abilerim sayesinde bir süredir ilk bıçağımı yapmaya girişmiş bulunmaktayım. Ne kadar hatalarım olsada bir atölyem bile olmasada işleri buraya kadar getirmek çok zevkliydi :) Satın aldığım stün matkabı henüz kuramadım kurmayada pek niyetim yok. Kış yaklaştı malum bahçede kimbilir ne olur... Neyse uzun lafın kısası bir mutluluğumu paylaşmak için açtığım bir konu bu tabi bir kaç fotoğrafta bıçağın şimdiki halinden. Lütfen hatalarımı ve eksiklikleri bana söyleyinki henüz ısıl işleme gitmeden düzeltmeye çalışayım :)

Çalışma alanım

Çöpten bulduğum komidinin çekmecelerini tabure kendisinin alt kısmınıda çalışma tezgahı olarak kullandığım için kendimle gurur duyuyorum :)

Bıçağın bu bölümlerini eğelerken yepyeni eğelerime hiç acımadım, köşeleri eğelerimin dişlerini eritmeden almanın bir yolu varmı şahsen ben estetik olmayan bir şekilde köşeden eğeledim...

Sapın sırtındaki bu fazlalığı ne kadar tamamen yok etmeye çalıştıysamda yapamadım. Bende olabildiğince yumuşatmaya çalıştım.

Veee sonuç olarak böyle birşey çıktı ;

Ynt: İlk Bıçak...
« Yanıtla #1 : 05 Ekim 2010, 19:32:45 »
Berke iyi gidiyorsun, devam :2up Bu iş böyle işte yavaş yavaş. Bıçakta balçağa yakın yerde bir parmak dayama eğimi ver bence de ( Emre usta söylemişti daha önce) sırt kısmını da biraz daha düzeltsen daha iyi olacakmış gibi bir görüntüsü var. Eline sağlık, kolay gelsin. ( eğelerin dişleri sürtmeyle o kadar aşınmaz meraklanma)

Berke Boyacı

« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2010, 19:40:49 »
Çok değerli önerilerin için sağol üstad. Sırt kısmını daha sonra tekrar deneyip resmini koyarım üstad ve çok çok geçmiş olsun (Parmağına vurduğun esaslı çekiç için ;) )

« Yanıtla #3 : 05 Ekim 2010, 19:51:28 »
Sağol ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 05 Ekim 2010, 20:14:43 »
Acı yok, hırs var! Devam!  8)

Köşelerde bu kadar fazlalık varken testere kullanmanı tavsiye ederim. Şu ufak el testereleri bu işi iyi yapıyor.

Bayaa ilerlemişsin, eline sağlık.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 05 Ekim 2010, 20:17:04 »
Berkeciğim, budur işte, ellerine sağlık, aynen devam. Elini korkak alıştırma, eğelere abanabilirsin istediğin kadar, tabii sadece ileri sürüşte. Baktım da arada bir tel fırçayla da temizliyorsun eğeleri, helal olsun, harbiden gurur duydum seninle, yapacağım dedin, başımızın etini yedin, pek de inanmadık sana ama sonuçta bişeyler çıkarmaya başladın  :2up :2up :2up :2up. Sana destek atan Mehmet Bey'e de çok teşekkürler ederiz camiamız adına :2up

Parmak oyuğu yapabilirsin harbiden, daha kolay tutulur, ancak keyfin bilir, bu senin bıçağın, istediğin gibi takıl, artık çeliğe şekil verilebileceğini gördün 3-5 aletle. Gerisi zamanla gelir, bilgi ve deneyim gün geçtikçe kazanılır...

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #6 : 05 Ekim 2010, 20:33:39 »
berke seni gözlerinden öpüyorum  :2up
bu bıçağını bitirdiğinde ikinci bıçağının malzemelerini sana ben tedarik etmeye çalışacağım diye de bir motivasyon unsuru koyuyorum önüne ;)

kolay gelsin :)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Berke Boyacı

« Yanıtla #7 : 05 Ekim 2010, 21:00:24 »
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim abilerim ustalarım çok mutlu ettiniz beni :)
Emre abi iyiki söyledin bende ustalarımın önerilerini nasıl hiçe sayarım diyordum :) ama sanki parmak oyuksuz daha rahat oldu. Mehmet abi heralde inşaat işinden vakit bulamıyor uzun zamandır görmedim sitede...

Eylem abi Acı var hırs var! orda kambur oturmaktan belim ağrımış :) testere konusu biraz talihsizlik :) 3 adet testere aldım yedek testere saplarıyla beraber hepside ayrı yerlerden. Hepside elimde kaldı :)(Tahta keserken) benmi çok abandım yoksa testerelermi iş yok anlamadım vallaha :)

Emin abi inan 4 koldan malzeme yağdı bana :) Bu forumun, birşeyler yapmaya çalışanların üzerinde etkisi ve emeği inanılmaz derecede büyük.  Gönlünden kopan sap malzemesi ve pin malzemesi gönderebilirmisin çünkü ikinci bıçağın malzemeleri hazır bunun malzemesi yok :) bende bu gün çaresiz çaresiz inşaat suntası kesmeye çalıştım bir kaçta çivi hazırladım :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #8 : 05 Ekim 2010, 22:05:19 »
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim abilerim ustalarım çok mutlu ettiniz beni :)
Emre abi iyiki söyledin bende ustalarımın önerilerini nasıl hiçe sayarım diyordum :) ama sanki parmak oyuksuz daha rahat oldu. Mehmet abi heralde inşaat işinden vakit bulamıyor uzun zamandır görmedim sitede...

Eylem abi Acı var hırs var! orda kambur oturmaktan belim ağrımış :) testere konusu biraz talihsizlik :) 3 adet testere aldım yedek testere saplarıyla beraber hepside ayrı yerlerden. Hepside elimde kaldı :)(Tahta keserken) benmi çok abandım yoksa testerelermi iş yok anlamadım vallaha :)

Emin abi inan 4 koldan malzeme yağdı bana :) Bu forumun, birşeyler yapmaya çalışanların üzerinde etkisi ve emeği inanılmaz derecede büyük.  Gönlünden kopan sap malzemesi ve pin malzemesi gönderebilirmisin çünkü ikinci bıçağın malzemeleri hazır bunun malzemesi yok :) bende bu gün çaresiz çaresiz inşaat suntası kesmeye çalıştım bir kaçta çivi hazırladım :)
Berke kendini şanslı sayman doğal... Pin olarak inşaat çivisi iyi iş görebilir gerçekten, paslanmaz değil ama güzel malzeme...
Baayramda benim yanıma geldiğinde bazı malzemelerle dönersin elbette  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #9 : 05 Ekim 2010, 22:16:55 »
Şimdiden teşekkür ederim o zaman :)
Sap malzemesi olarak iş görebilecek marangozdan alınmış herhangi bir kereste parçasıda olabilirmi emre abi ?
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2010, 22:26:00 Gönderen: Berke Boyacı »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #10 : 05 Ekim 2010, 22:28:52 »
Sap malzemesi olarak iş görebilecek marangozdan alınmış herhangi bir kereste parçasıda olabilirmi emre abi ?

Olabilir Berke, önemli olan ahşabın sağlam olması. Yani çam gibi yumuşak ahşaplardan kaçınman gerek. Ceviz, meşe, maun, sapelli, dişbudak, tik vs. gibi sert ahşap parçası bulursan hiç düşünme topla onları. Eğer marangoz tanıdık filan varsa artıkları genelde işe yarayabilir. Bıçak sapı olacağını söylersen yardımcı olabilirler, sonuçta marangozlar büyük parçalarla çalışırlar genelde, onlar için artık olan parçalardan bir sürü kabza çıkabiliyor. Eğer bulamazsan dert etme, ben sana bişeyler ayarlarım istersen....

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #11 : 05 Ekim 2010, 22:33:10 »
Sağol emre abi yarın okul dönüşü bir marangoza uğrayayım hele...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 05 Ekim 2010, 22:36:17 »
Berke elıne sağlık gayet guzel gıdıyor..  sana bır tavsıyem olucak. bundan uc hafta öncesı bızım ısyerınde gecıcı olarak calısan bır kardesımız benı uğrasırken gördu ve bende yapıcam dıye tutturdu..!

bır profılı deldım ona verdım nasıl yapılacağını görmustu ıyıce ızah ettım.  ıçerı gıdıp kahvemı aldım tam sıgaramı yakıp atölyeme gırdım  ana..! :o
bızım eleman yerde bembeyaz yatıyor , dığer arkadasta basında  hemen anladım ne olduğunu

mengeneye bagladığı profılı eğelerken eğeyı kacırmıs .  elıne baktım bızım aklı selım arkadas yaraya seker dökmus >:(

yıkadım elını hemen acıle ve elının ayasında bırı ıçerden uçu dıştan dört dıkış atıldı..

demek ıstedığım eğeye hakım olmaya calıs.. ve hızlı yapacağım dıye  çok abanarak eğeleme

kolay gelsın ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 05 Ekim 2010, 22:37:43 »
bu arada adresını özelden yolla maun sap malzemen yola cıksın ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Berke Boyacı

« Yanıtla #14 : 05 Ekim 2010, 22:47:47 »
Berke elıne sağlık gayet guzel gıdıyor..  sana bır tavsıyem olucak. bundan uc hafta öncesı bızım ısyerınde gecıcı olarak calısan bır kardesımız benı uğrasırken gördu ve bende yapıcam dıye tutturdu..!

bır profılı deldım ona verdım nasıl yapılacağını görmustu ıyıce ızah ettım.  ıçerı gıdıp kahvemı aldım tam sıgaramı yakıp atölyeme gırdım  ana..! :o
bızım eleman yerde bembeyaz yatıyor , dığer arkadasta basında  hemen anladım ne olduğunu

mengeneye bagladığı profılı eğelerken eğeyı kacırmıs .  elıne baktım bızım aklı selım arkadas yaraya seker dökmus >:(

yıkadım elını hemen acıle ve elının ayasında bırı ıçerden uçu dıştan dört dıkış atıldı..

demek ıstedığım eğeye hakım olmaya calıs.. ve hızlı yapacağım dıye  çok abanarak eğeleme

kolay gelsın ;)
İlk başlarda zaten hızlı yapamıyordum sadece ileri hareketlerle yapıyordum sonradan hem hızlandım hemde hareketlerim kendinden eminleşmeye başladı açıyı hiç bozmadan eğeleyebiliyordum.

Arkadaş için üzüldüm. Yaraya şeker dökülünce bir zararımı oluyor yoksa arkadaşınız kanı görüptemi bayılmış?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #15 : 05 Ekim 2010, 22:52:57 »
yralara kul seker vs vs kanama dursun dıye dökerler ama yanlıs..  kanı görunce tansıyonu dusmus , işin garıp tarafı bu arkadas tıp okuyor sayılır. :D  kan görunce  böyle oluyorsa yandı...

Berke Boyacı

« Yanıtla #16 : 05 Ekim 2010, 23:04:05 »
Haklısızınız garipmiş :) . Bizimde bir arkadaşımız var oda tıp okuyor sayılır astım hastası ama genede bizmle behzat kayalıkları zirveye çıkmayı kabul etti hemde ilacını yanına almadan hemde kullanalı 6 saat geçmemişken... Krizi tutmasınmı. Aşağıyada uzun yol var. Neyse çabucak indirebildiğimiz kadar indirdik. Basınç düştükçe biraz rahatladı allahtan...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #17 : 06 Ekim 2010, 10:10:17 »
yahu Berke'ye bi malzeme gönderelim dedik, sabaha kadar malzeme yağdı adama :D

Berke bana özelden adresini yollarsan bari pin malzemesi göndereyim bir kaç farklı çapta...  :(
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #18 : 06 Ekim 2010, 10:39:56 »
kolay gelsin berke  ;D ilk bıçak için fena değil, bakalım benimkisi nasıl olacak.baya merak ediyorum benimkinide aklımda yaptıklarımı gerçekte yapabilecekmiyim.

Berke Boyacı

« Yanıtla #19 : 06 Ekim 2010, 14:16:14 »
Yaparsın yaparsın :) eğelemeye bir başladınmı kopuyorsun hayattan zaten fatih bey. İçeri bi girdim ev halkı dışarı çıktım sanmış 2 saatir eğe yapıyormuşum hiç fark etmedim.

Emin abi işte bu forumun en sevdiğim yanıda bu :) İnsanları çok yardımsever.