Bıçak Sanatı - Forum

DTE 4

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: DTE 4
« Yanıtla #200 : 01 Mayıs 2014, 00:19:50 »
Murat Ustam bicaklar çok babayiğit senin çiraklarda tebrikleri hakediyor.Süper bir etkinlik olacak çok yoğun olmasaydim mutlaka katilmak isterdim katilanlara bol şanslar...
teşekkür ederim
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #201 : 01 Mayıs 2014, 00:22:27 »
Murat usta hepside çok güzel ellerinize sağlık.Benim çakı sana çıkmıştı, senin çakıda bana çıkar inşallah
memet abı ben senın cakıdan oldukca memnunum sanada inşallah hayırlısı cıkar
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #202 : 01 Mayıs 2014, 00:24:26 »
Arkadaşlar Hakan Damascus arkadaşımızın bıçağı; Ellerine sağlık  :2up

hakan ustam 10 numara olmuş

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #203 : 01 Mayıs 2014, 01:45:01 »
[/url]g]
Taner ustamdan profil bu gün geldi. Akşam dokuz da iş dönüşü bu saate kadar bu hale getire bildim. Yarın kabza ve kın işini de halledip inşallah hazır ediyorum. Bu arada bu bıçak yapımının hiç bir aşaması kolay değilmiş.
Taner ustama ayrıca teşekkür ederim profili mümkün olduğu kadar adam etmiş. Geldiğinde bayağı bıçağa benziyordu.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #204 : 01 Mayıs 2014, 01:47:03 »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #205 : 01 Mayıs 2014, 01:57:53 »
Kolay gelsin çelik nedir d2 mi ? (d2nin perdahının zorluğundan soruyorum)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

arfyldz

• 790
« Yanıtla #206 : 01 Mayıs 2014, 03:03:38 »
         Evet d2 valla öbürleri nasıl bilmiyorum ama bu harbiden çok çok zor geldi bana. Belki de benim gibi bir acemi için d2 fazla sert ve zor bir çeliktir bilmiyorum. mesainin üstüne dört saatlik perdah öldürdü beni.

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #207 : 01 Mayıs 2014, 09:45:39 »
01 - Emre Kipmen
02 - Salim Türk (Tamamlandı)
03 - mehmet   (Tamamlandı)
04 - Bülent
05 - Serkan KILCI
06 - Serkan KUŞÇU (Tamamlandı)
07 - Mehmet GENÇ (Tamamlandı)
08 - Hakan DAMASCUS (Tamamlandı)
09 - Osman KURT (Tamamlandı)
10 - Fatih Aydın
11- Emin Albayrak  (Tamamlandı)
12 - Eylem Cengiz
13 - Gökhan GÜNEŞ (resim yükliyecem)
14 - Metin Sakin(Resim bekleniyor)
15 - Mehmet TURAN (Tamamlandı)
16 - Süleyman BOZKUŞ
17 - Mustafa YELKEN
18 - Ecorotti(Tamamlandı)
19 - Alper Çırpar
20 - Serdar Ülker (Tamamlandı) resim eklenecek
21 - Hüseyin DUMRU
22 - Orhan Bilgin
23 - Mustafa Çınar
24 - Arif Yıldız
25 - Sentinel (Behiç)
26 - Sefa Çabuk (Tamamlandı)
27-Yunus Emre TOK (Tamamlandı)
28 -cengiz öztürk  (Tamamlandı)
29 - hasan hüseyin yıldız  (Tamamlandı)
30-Murat Yılmaz  (Tamamlandı)
31-Osman Güney (Tamamlandı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #208 : 01 Mayıs 2014, 11:16:35 »
Ben de varım.

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5297.msg117330#msg117330

01 - Emre Kipmen
04 - Bülent
05 - Serkan KILCI
10 - Fatih Aydın
12 - Eylem Cengiz  (Tamamlandı)
16 - Süleyman BOZKUŞ
17 - Mustafa YELKEN
19 - Alper Çırpar
21 - Hüseyin DUMRU
22 - Orhan Bilgin
23 - Mustafa Çınar
24 - Arif Yıldız
25 - Sentinel (Behiç)
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2014, 11:23:35 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #209 : 01 Mayıs 2014, 14:22:03 »
01 - Emre Kipmen
04 - Bülent
05 - Serkan KILCI
10 - Fatih Aydın
12 - Eylem Cengiz  (Tamamlandı)
16 - Süleyman BOZKUŞ
17 - Mustafa YELKEN
19 - Alper Çırpar
21 - Hüseyin DUMRU  (Tamamlandı) resim eklenecek
22 - Orhan Bilgin
23 - Mustafa Çınar
24 - Arif Yıldız
25 - Sentinel (Behiç)

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #210 : 01 Mayıs 2014, 21:48:08 »
Bu arada bu sene herkes kendi koşturmacasına mı düştü, ben dahil. Ben de vakti zamanında gidişatı takip edemedim. Geri kaldık bu sene. :)

Organizasyon tarafındaki düzen sorunundan dolayı mağduriyet olmaması için koşulları yerine getirme tarihini bir gün ileri aldım. biten çalışmaların fotoğrafını paylaşıp ad, adres, telefon bilgilerini bana ulaştırma süresinin sonu 2 Mayıs 2014 saat 23:59

Süre sonu: 2 Mayıs 2014 saat 23:59

Arkadaşlar katılımınızın geçerli sayılması için bunları eksiksiz tamamlamanız gerekli:

1. Bu konu altında altında bıçağının fotoğrafını yayınlamalısınız, ya da başka konu altında fotoğrafını yayınladığınız bıçağın en azından linkini burada vermelisiniz.

2. Adınızı ve soyadınızı, posta adresinizi, telefon numaranızı içeren mesajınızı bana (deserteagle'a) özel mesajla gönderin. Bunların tümü olmalı ki paketin gönderilmesinde sıkıntı olmasın.

Yukarıdakiler kesinlikle olmalı. Listede sadece adın olması yeterli değil. Yukarıdakilerden biri dahi eksikse katılamazsınız. Katılıma dair detayları Emre paylaşmıştı. Ben de bu paylaşımı gereken güncellemeler ile paylaşıyorum:

23 Nisan2 Mayıs saat 23:59'a kadar hazır olsun bıçaklar. Fotolar çekilsin ve forumda paylaşılsın. Son tarih 22 Nisan2 Mayıs geceyarısı. 23 Nisan3 Mayıs olduğunda katılımcı kabul edilmeyecektir ve bıcağın resmini yollayanlar katılımcı olma hakkına kavuşacaktır.
23 Nisan3 Mayıs günü içinde çekiliş yapılacak ve katılımcılara kime yollayacakları bildirilecektir.
Adresi tüm katılımcılar 23 Nisan3 Mayıs günü içinde öğrenecektir.Olabildiğince ivedilikle bıçaklar size çıkan adrese kargolanacaktır (gönderici ödemeli şekilde). En önemli espiri alıcının sizin yolladığınızdan haberdar olmamasıdır ki süpriz etkisi bozulmasın. Tarihlerde mutabık isek burada katılmayı isteyenler kendilerini bildirebilirler. Tabii bu bildirim katılacaklarını kesin hale getirmez. Bıçak yapılıp bitince ve fotografı paylaşılınca ancak kişi etkinliğe katılmış sayılır.

Üzülerek söylüyorum ki, hazır bıçak, bıçak kiti, hammadde vs. gibi bıçak sanatı eylemi içermeyen katılımlar kabul edilmeyecektir. Bu etkinlik kendi yaptığımız bıçakları forumdaşlara armağan etmek üzerinedir. Yapılan bıçağın ne kadar güzel olduğu, ne kadar kusursuz filan olduğu konuyla alakasızdır. Yeni başlayanlarla 20 yıllık ustalar aynı kefededir, önemli olan katılımcıların ellerinden gelenin en iyisini yapmasıdır. Tercihan özellikle üstte taşımayı gerektirecek bıçakların (avcı, dağ-bayır, edc vs) kılıfı ile katılmasını rica ederiz. Bu sayede hediyeniz hediyeyi alan kişi tarafından taşınılabilsin. Bıçak statüsüne girmeyen balta, giyotin ;) vb. gibi kesici aletler de kabul edilecektir. Ancak kesici olmayan, çekiç, kısaç, kaşık vb gibi aletler etkinliğe kabul edilmeyecektir.

Bu yazıyı yazarak organizasyonu üstüme aldım galiba  ???  :'(    Organizasyon bu sene Eylem'de.

Şimdi bir excel çizelgwesinde herkesin ad, soyad, bıçak fotoğrafı ve adres bilgilerini, telefon numaralarını toplamaya başlıyorum. Eylem'de adresim var demeyin, bana mesajla göndermeyi unutmayın.
Namık Kemal
Instagram'da ben

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #211 : 01 Mayıs 2014, 22:03:11 »
eylem bey ben malesef ozelden size ve bicok arkadasa mesaj yollayamıyıyorum forumda bi sıkıntı var galiba anlayamadım :-[

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #212 : 01 Mayıs 2014, 22:11:52 »
DTE4 için özel mesaj atma sorunu olanlar bana eylemcmail-dte4@yahoo.com geçici adresi ile ulaşabilirler.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #213 : 01 Mayıs 2014, 22:18:59 »
Eylem hocam adres bilgilerini size yolladım resimleri göremeyen arkadaşlar için etkinliğe katılacağım bıçağın linki'ni ekliyorum
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5945.0
Tüm arkadaşlarımızın ellerine emeklerine sağlık hepimiz hediyelerimizi güle güle kullanalım kullandıkça arkadaşlarımızın kulaklarını çınlatalım  >:D

arfyldz

• 790
« Yanıtla #214 : 01 Mayıs 2014, 22:27:22 »
          Sonunda bitti, beğeninize sunulur. Özelliklerini sertliğini bilmiyorum. Isıl işlemi Taner usta yaptı desem yeterli olur herhalde. [img[img width= height=]http://www.hizliresimyukle.net/u/90/78/ced07890_orginal.jpg[/img]][/img]

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #215 : 01 Mayıs 2014, 22:29:00 »
Abiler Eylem ustamada mesajla belirtim ama burayada yazayım katılmak isteyen arkadaşlar için haftasonuda mı beklesek çünkü Emre ustamda dahil olmak üzere zamana ihtiyacı olanlar var.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

arfyldz

• 790

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #217 : 01 Mayıs 2014, 23:02:43 »
Cepten yavaş bağlanırken ağırlığı özel mesajlara verince burdaki yeni gönderileri kaçırdım. Çizelgemi şimdi güncelliyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #218 : 01 Mayıs 2014, 23:19:04 »
Abiler Eylem ustamada mesajla belirtim ama burayada yazayım katılmak isteyen arkadaşlar için haftasonuda mı beklesek çünkü Emre ustamda dahil olmak üzere zamana ihtiyacı olanlar var.

Emre usta yeter ki katılsın bekleriz sorun olmaz :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #219 : 01 Mayıs 2014, 23:20:10 »

Emre ile bir kaç saat önce konuştum. Katılmayacağını söylemişti.

haftasonunu süreye katmak mantıklı geldi. Haftasonu zaten kargo göndermek de sıkıntılı olacak, o yüzden hafta sonunu da süreye katmak sadece fayda sağlayacak. Adres ve diğer bilgileri gönderin duyurumun da geçliğinden dolayı katılımcılara eziyet etmemek için süreyi 4 Mayıs Pazar Saat 22:00'ye uzatıyorum. Bu kesinlikle son tarihtir. Bu tarihte her şeyi tamamlamış olmak şart.

Geçen sene katılımcılardan birine göndermeye niyetlendiğim ancak çekilişini yapmayı unuttuğumuz bir hediye de vardı. Bu sene katılımcılar posta kutularında bıçak dışında şeyler de beklesinler.  8)
Namık Kemal
Instagram'da ben