Hazır resim yüklemeyi öğrenmişken tamamen kendi yaptığım ısıl işlem fırınıda payşayım

.Yapmayı düşünen arkadaşlara fikir verebilir.
Bu fırını yapmak için iyi bir elektrik bilgisine sahip olmanız lazım (ben elk teknikeriyim)Yani en basitinden bi kaç hesaplamaya hakim olmanız lazım onu söyliyeyim

nedir o hesaplama V = I x R .
Aksi takdirde aşırı akım çekimi kısa devre yapma gibi tehlikeleri olabilir.
Malzemeler reflakter tuğla,board denilen şıkıştırılmış seramik elyafından yapılmış bi malzeme ve seramik elyaf.Bu board aynı evlerin dış yalıtımlarında kullanılan malzemeye benziyor.Daha ağır ve 1250 C ye dayanıyor tabiki.Yapım aşamasında maalesef resim çekmedim.
Fırının genişliği ne kadar olacaksa bordu o ölçüde kestim ve tuğlaları yan taraflarına harçla yapıştırdım.Bu harçta ısıya dayanıklı özel bir malzeme kovayla satılıyor.60 tl.Fırının alt kısmını harçla sıvadım.Üst tarafınıda bordu yapıştırdım.Arka tarafa bi delik açıp termukulpu 10-15 cm kadar içeri yerleştirdim.Fırının yan taraflarına resistans taşlarını kesip yerleştirdim.1 mm kalınlığındaki resistansı bi tarafta 3 sıra olacak şekilde yerleştirdim.Yani 3 sağa 3 sola yalnız bunlar tek devre paralel değil yani.Resistansların uçlarını fırının üst tarafından çıkarttım bordu delerek.Dışa çıkan telleri ikiye katlayıp burmamız gerekiyor ki fazla ısınmasın.Fırını komple seramik elyaf ile (3 cm kalınlık) iki defa sardım.resistan uçlarını iki elyaf arasında bırakıp seramik klemense bağladım ve yanmaz kablo ile dışarı çıkarttım.Termokulp çıkışlarıda aynı şekilde.Bütün dış kısmı galveniz sacla resimlerde görüldüğü gibi kapattım.
Fırın 2500 w ve bir saatte 1030-1040 dereceye çıkıyor.Dış kısım sadece biraz ılık oluyor ,yani yalıtım oldukça iyi.Resistans çıkışları zaman zaman kopabilir bunlara ulaşımı kolay yapın ki tamiri kolay olsun.Kapağada biraz bord kestim ve vidaladım.
Yalıtım malzemelerini gebzeden ateş tuğladan aldım.Ufak bi fabrika fakat ilgi alaka güzel.Telefonla kargolama falan yapacaklarını sanmıyorum boşuna aramayın bence

Diğer elektrikle ilgili malzemeleri karaköyden aldım.Kapısında resistans yazan çoğu dükkanda bütün malzemeleri bulabilirsiniz.Kontrolör 95 tl resistans 11 mt sanırım Galveniz sac klemensler falan kıldı yündü derken Toplam maliyet 500 tl yi buluyor.