Bıçak Sanatı - Forum

Av Silah-Bıçak Fuarı 2014

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
Av Silah-Bıçak Fuarı 2014
« : 28 Mart 2014, 01:16:35 »
Arkadaşlar birçoğunuzun fuardan haberi vardır , olmayanlarında haberi olsun dedim.
Birde fuar vesilesi ile fuar esnasında bir buluşma tertipleyebiliriz diye düşünüyorum ne dersiniz. :2up

http://www.avsilahfuari.com/

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
Ynt: Av Silah-Bıçak Fuarı 2014
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2014, 01:24:31 »
şahsen benim haberim yoktu hocam paylaştığınız iyi olmuş  ;) birde buluşma ayarlanırsa tam süper olabilir :)

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2014, 01:37:56 »
şahsen benim haberim yoktu hocam paylaştığınız iyi olmuş  ;) birde buluşma ayarlanırsa tam süper olabilir :)
Aynen dediğiniz gibi hem haber verme maksatlı hemde buluşma tertiplemek maksatlı açtım konuyu  :2up

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #3 : 28 Mart 2014, 10:24:23 »
Avcılıkla da ilgilendiğim için hersene katılırım fuara. Buluşma olacaksa en uygun yer fuar olur zaten.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
  • Meslek: Cad/Cam Designer
« Yanıtla #4 : 28 Mart 2014, 15:23:32 »
Aslında orada bir buluşma yapacağımıza, bir stand açıp el emeği göz nuru yaptıklarımızı da sergileyebilsek, dahası kısmen ayrılmak zor gelse de bazı parçalarımızı da satsak. Daha hoş ve yararlı olabilir mi diye merak ediyorum?
Yürekten çeliğe geçen hayata merhaba...

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #5 : 30 Mart 2014, 12:06:11 »
Aslında orada bir buluşma yapacağımıza, bir stand açıp el emeği göz nuru yaptıklarımızı da sergileyebilsek, dahası kısmen ayrılmak zor gelse de bazı parçalarımızı da satsak. Daha hoş ve yararlı olabilir mi diye merak ediyorum?
Stand açma işi için önceden fuar organizatörleriyle görüşmek, stand kiralamak gerekir diye düşünüyorum , belki bu yıl değilde bu yılki buluşmada bir sonraki yılki fuarın görüşmeleri yapılabilir. Yalnız bunu benim gibi yeni bir üye yapamaz , siteyi bugünlere getiren üstatlarımızın konuya el atmaları gerekiyor , onlar isterse olmaması için bir neden yok gibi.

ozan191

• 171
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #6 : 30 Mart 2014, 12:14:25 »
www.avsilahfuari.com/av-silah-fuari-stand-fiyatlari.php
Stand ücretleri de burada pek de az değil  :-\ saniyorum daha erken organize olunursa yapilamayacak birsey de değil  :2up

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #7 : 30 Mart 2014, 14:38:57 »
Stant kurmak için ticari bir faaliyet içinde olmak gerekir gibi geliyor yada en azından oraya gelenlerin gözünde biz böyle görüneceğiz, yaptıklarını satmaya veya tanıtmaya gelenler olacağız.
Buna gerçekten gerek olup olmadığını düşünmek gerek .

Bence gidip gezip, gelenlerle bir buluşma ayarlayıp iyi vakit geçirilecek bir aktivite fikri daha iyi olacaktır.

Bende işleri ayarlayabilirsem gitmeyi planlıyorum ;)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #8 : 30 Mart 2014, 18:34:28 »

Kısmet olursa bende varım  :2up

seyfik

• *
  • 37
  • Meslek: memur
  • Yer: Sakarya
« Yanıtla #9 : 31 Mart 2014, 11:48:55 »
Fuarda stand açsak forumda ki ustaların yaptığı bıçakları çakıları yine forumda ki arkadaşlar satın alır gibime geliyor... :2up

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
  • Meslek: Cad/Cam Designer
« Yanıtla #10 : 31 Mart 2014, 12:15:42 »
Stant kurmak için ticari bir faaliyet içinde olmak gerekir gibi geliyor yada en azından oraya gelenlerin gözünde biz böyle görüneceğiz, yaptıklarını satmaya veya tanıtmaya gelenler olacağız.
Buna gerçekten gerek olup olmadığını düşünmek gerek .

Bence gidip gezip, gelenlerle bir buluşma ayarlayıp iyi vakit geçirilecek bir aktivite fikri daha iyi olacaktır.

Bende işleri ayarlayabilirsem gitmeyi planlıyorum ;)

Fuar Organizatörü
EF-EM ULUSLAR ARASI FUAR VE ORG.HİZ.LTD.ŞTİ.
Tel: (90) 212 288 64 00 ( Pbx )
Fax: (90) 212-211 68 48

Satış Müdürü
Fikret Uğur Şahin(90) 212 288 64 00 ( Pbx )

Buradaki Uğur Beyi tanıyorum kendisi bize yardımcı olabilir her türlü stand kiralama girişimi için, önemli olan bizim içimizden oraya gidipte standtta fuar süresince kalabilecek arkadaşlar, afişler, yazılar, ürünler vs.... ayarlayabilmemiz.

Yürekten çeliğe geçen hayata merhaba...

occuplus

• *
  • 39
  • Meslek: serbest
« Yanıtla #11 : 07 Nisan 2014, 23:37:18 »
Ben de katılmayı düşünüyorum. Umarım tanışıp birşeyler içebileceğimiz bir ortam olur.

Ne yazık ki online bilet'i kapatmışlar.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #12 : 08 Nisan 2014, 19:15:59 »
herkes bir bıçak kargolasın stand açılsın  O:-)

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #13 : 30 Mayıs 2014, 18:50:18 »
Bu fuara giden oldumu? Facedeki yorumlara göre pek beğenilmemiş.

ozan191

• 171
« Yanıtla #14 : 30 Mayıs 2014, 19:51:57 »
Merhabalar ben fuara gittim hem de corludan saat sabahin 7sinde kalkıp sırf bu fuar icin tek başıma yollara düştüm ancak benim için hayal kırıklığı oldu maalesef, ilk olarak şunu söylemek istiyorum eğer avci degilseniz ya da silahlara karşı yogun bir ilginiz yoksa gitmenin pek anlami yokmuş onu anladim, doğa sporlarına dair o kadar azdı ki ürün şaşırdım bu duruma, iki salon vardı birinde satış yapilmiyordu, bıçaklara gelirsek ithal ürünler vardi puma markasının bıçaklari çok hoşuma gitti ancak küçük bir modeli bile 150 euroydu onun dışında esee, ontario, coldsteel, gerber, opinel vs birçok marka vardı ancak 4 stand el yapımı bıçak vardı sadece bir stand sadece Damascustu satıcı yabanciydi o dikkatimi çekti,  diğer üç stand ise Güdül, Ali Usta malesef hatırlamıyorum üçüncüyü bıçaklar eh isteydi 420hc kullanilan en kaliteli celikti eğer o1 d2 1095 gibi bir çelik duysam sanırım alırdım benim bıçaksanati olarak katılma konusundaki fikrim ise açık açık söylemek gerekirse o fuarin buradaki ustalara Türkiyenin de gerçek el yapımı bıçagin ne olduğunu ogrenmeye ihtiyaci var maalesef bıçak kalitesinin koldan düşen kıl sayisiyla ölçüldüğünü düşünen ustalarla olacak birsey değil bu...

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #15 : 31 Mayıs 2014, 09:14:12 »
Cevabın için teşekkür ederim bende bugün gidicem böyle olduğunu bilseydim eskisehir den gelmezdin.

ozan191

• 171
« Yanıtla #16 : 31 Mayıs 2014, 11:05:52 »
Sizi etkilemek istemem kişisel gorusumdu ancak silah bakımından zengin bir fuardı ilginizi çekiyorsa hoşunuza gider diye düşünüyorum  :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #17 : 31 Mayıs 2014, 16:17:31 »
Dün ben de fuardaydım.

-

-

-

-

-

-

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
« Yanıtla #18 : 31 Mayıs 2014, 19:29:28 »
Fuardaydım bugün, büyük heyecan ile gittiğim fuarda %90 firmaların silah ve tüfek ile ilgili tanıtım-satış yaptığını gördüm (malum fuar işinin bütçeli iş olduğunu kabul edersek, karşımıza çıkan firmalar da büyük av peşindeydiler tabi  ;) )
Eylem bey'in de fotoğrafladığı bıçak yapım-satım stantları görmek yine de mümkün, özellikle Puma marka bıçaklar çok güzel ve pahalıydı; benim rastladığım ASCİM standında Spyderco, Schrade, Kershaw marka çakılar vardı. (Schrade'in F14 modeli olsa tereddütsüz alırdım; yoktu...)
başka bir standın kıyısında köşesinde gördüğüm Columbia k8007 model çakıyı aldım 20TL; netten öğrendiğim namlu 440 çelik 57HRC. (deneme yamulma bıçağı olarak atadım kendisini)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
« Yanıtla #19 : 31 Mayıs 2014, 19:34:59 »
He... bir de cepte taşınabilecek bileme taşı buldum 5TL.(kaç grit, su taşı mı yağ taşı mı henüz bilmiyorum; deneyeceğim)
fotoğraflarda gördüğünüz taşlar da eve dönerken inşaat malzemeleri satan bir yerden topladığım kayrak taşları; bileme taşı olarak deneyeceğim; belçika coticule-foto4 ya da japon oozuko-foto5 taşlarına benzettim.  ::)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.