Bıçak Sanatı - Forum

Çeliklerde Isıl Tav Renkleri

Berke Boyacı

Ynt: Çeliklerde Isıl Tav Renkleri
« Yanıtla #40 : 31 Aralık 2010, 00:33:30 »
Güzel hikayeye benziyor. Okuyup beğenirsem belki birgün çocuklarımada okurum. Teşekkürler :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #41 : 31 Aralık 2010, 00:39:00 »
Güzel hikayedir gerçekten, biz çocukken gerçekten çok güzel şeyler okumuşuz, şimdi anlıyorum değerlerini, Küçük Karabalık, Bir Şeftali Bin Şeftali, Şeker Portakalı, Küçük Prens vs.. bunların bazılarını aradan 30 yıl geçtikten sonra bile keyifle okuyabiliyorum  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #42 : 31 Aralık 2010, 15:48:53 »
Güzel hikayedir gerçekten, biz çocukken gerçekten çok güzel şeyler okumuşuz, şimdi anlıyorum değerlerini, Küçük Karabalık, Bir Şeftali Bin Şeftali, Şeker Portakalı, Küçük Prens vs.. bunların bazılarını aradan 30 yıl geçtikten sonra bile keyifle okuyabiliyorum  ^-^
:2up

Aklın yolu birdir
Genco G.

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #43 : 13 Nisan 2012, 10:39:07 »
Merhaba değerli abilerim 440C malzemeye acemi bir şekilde mesela mangalda ısıtarak su vermeye çalışsak malzemeyi en az kaç derece sıcaklığa çıkarmamız ve ne kadar süre ateşin içinde tutmamız gerekir.Mangalda bu işlem yapılabilirmi?Gerekli sıcaklığa ulaşmadan yağa yada suya daldırsak sonuç ne olur.Profilim bitti bitiyor,yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılar,Hayırlı cumalar dilerim.

« Yanıtla #44 : 13 Nisan 2012, 11:03:40 »
440c ne yazık ki mangalda su vermeye uygun pratiklikte bir çelik değil. Östenizasyon ister ve östenizasyon sırasında karbonun yanmaması için aksijensiz bir ortama gereksinimi vardır. Bu nedenle, mangalda bu ortamı hazırlayıp kontrol edemeyeceğinden mangalda su vermeye uygun değil. Yine de yaparım diyorsan, sertleşir ancak yapı içerisindeki krom çözünemeyeceğinden bıçağın hem kesme, hemde paslanmama performansı tam anlamıyla kullanılamaz.

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
« Yanıtla #45 : 13 Nisan 2012, 11:33:53 »
Anladım abi olmaz diyosun.Cahilliğimi mazur gör lütfen sertleştirmesem ne olur.Bu şekilde kalsa işlevinden ne kaybeder?

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #46 : 13 Nisan 2012, 12:04:45 »
sertleştirmezsen kabaca bir "demir" olur. çelikten görmek istediğin performansı almazsın. süs olur, seyirlik olur. ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
« Yanıtla #47 : 13 Nisan 2012, 12:46:27 »
işte o olmadı abi o kadar emek verdim öyle bi köşede duramaz. >:D Mangalı fön makinesi ile kuvvetlendirsen olmaz mı acaba.Saygılar.

« Yanıtla #48 : 13 Nisan 2012, 12:57:51 »
işte o olmadı abi o kadar emek verdim öyle bi köşede duramaz. >:D Mangalı fön makinesi ile kuvvetlendirsen olmaz mı acaba.Saygılar.
Sana önerim, sağ üst köşedeki "ara" kutucuğuna "östenizasyon" yazıp çıkan sonuçları okuman  ;).

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
« Yanıtla #49 : 13 Nisan 2012, 13:01:21 »
Tamam abi bakım anlamaya çalışıym,püf noktası var anlaşılan ama ilk yazdığın cevaptan sonra sormaya utandım.Saygılar.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #50 : 13 Nisan 2012, 13:08:26 »
daha profesyonel ısıl işlem yollarını ara bu seferlik bence. bir dahakine karbon çelikleriyle çalışırsan kendin üstesinden gelebilirsin rahatça...

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
« Yanıtla #51 : 13 Nisan 2012, 15:49:16 »
Abi kusura bakma profesyonel derken farklı bi yöntem mi var.Varsa biraz anlatabilirmisin.Saygılar. :(

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #52 : 13 Nisan 2012, 17:58:27 »
demem o ki, Emre ücreti mukabilinde ısıl işlem hizmeti sunduğunu söylemişti forumda daha önce. istanbul'da Özgür var, toptan hallettiriyor o işleri... ya da ücreti mukabilinde yine bu işlemi yapan firmalar var, onlara da bakabilirsiniz ama ben Emre veya Özgürden destek almanızı daha doğru buluyorum.

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
« Yanıtla #53 : 16 Nisan 2012, 09:58:52 »
Çok sağol abi ilgin için.Saygılar. :2up

pumpingiron

• 104
  • Erman
  • Meslek: Mekanik
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #54 : 20 Mart 2014, 19:09:28 »
Yok, abi. Yanında kamp bıçağı olsa bile testere çok faydalı bir nesne. Bazen özellikle testere ile kesmeyi tercih edeceğin durumlar olacaktır.

Ben de henüz gerçekleştirmedim ama bıçak sapı için ahşap bulma ihtimaline karşı araca iyi bir testere alıp bagaja atacağım.

Abi kıl terstereler var iki ucunda halkalar var parmaklarını geçirerek kullanıyor, kütükleri bile kesebiliyorsun

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #55 : 21 Mart 2014, 00:26:43 »
Onlardan bir kaç tane var bende ama günlük kullanımda da onları eskitmeyi, koparmayı göz alamıyorsun.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
« Yanıtla #56 : 31 Mart 2014, 15:57:01 »
Merhaba değerli abilerim CK 55 ve CK 75 malzemeye acemi bir şekilde mesela mangalda ısıtarak su vermeye çalışsak malzemeyi en az kaç derece sıcaklığa çıkarmamız ve ne kadar süre ateşin içinde tutmamız gerekir.Mangalda bu işlem yapılabilirmi?Saygılar.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #57 : 31 Mart 2014, 18:43:35 »
yapılır . ancak mangalın ıçıne ustunde basınçlı havayı verebılecek delıklerı olan bır boru ve ucuna bır fön makınası ılave etmelısın. yoksa ıstedığın ısıya "840. 860c"  çıkamazsın.
ve can alıcı nokta bu işlemı karanlık bır yerde yada gece yapmalısın. renklere tam olarak hakım olmanı sağlar.
bırde  bır parça demır çubuğun ucuna mıknatısı tel ıle bağla  ısıl işlem yaparken  profılı bununla kontrol et. ne zamankı mıknatıs  profılı tutmamaya başlar bıraz daha bekleyıp takrıben 30 sanıye  profılı soğut.

ve ck serısı çelıklerde soğutma sıvısı olarak yağ kullanmanı tavsıye edeceğim..

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
« Yanıtla #58 : 01 Nisan 2014, 09:55:57 »
Teşekkür ederim taner abi.Yağ olarak ayçiçek yağı olur mu ,yoksa motor yağı vs.olmasımı gerek abi.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #59 : 01 Nisan 2014, 10:26:13 »
teşekkürler, çok güzel bir paylaşım olmuş.  :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)