Yağın ısındıkça inceldiğini, daha iyi aktığını göreceksiniz. Bu da daha hızlı soğuma demek.
Yağın olduğu kap çokça yağ barındırmalı. Aksi halde bıçağı yağda gezdirmeniz zorlaşır, yağın sıcaklığı fazlaca değişir, bıçağı yağa kolay daldıramazsınız.
Ben zamanında kendi halinde bir markette yemek için güvenmeyeceğim kendi halinde bir yağı çok ucuza bulup almıştım. 5lt'lik tenekeyi üstten açtım. O günden beri bu tenekeyi içindeki yağla beraber kullanıyorum. Bıçaktan önce kızdırılmış bir demiri yağa daldırıp yağı ısıtıyorum, akışkanlığı göz kararı yeterli bulursam bu yağda su veriyorum.
Bu yağ yeterli mi daha hızlı ısıtan yağ var mı, bu hassasiyetim önemli mi deseniz bence Karbon çelikte dikkat etmeli ancak daha yavaş su verilen çeliklerde dert değil.