Bıçak Sanatı - Forum

YASASIN DTE 4 BIÇAGIM GELDİ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: YASASIN DTE 4 BIÇAGIM GELDİ
« Yanıtla #400 : 11 Mayıs 2014, 01:33:57 »
Dekupaj uçlarında birçok çeşidi var. Uygun bir uç mutlaka bulunur.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #401 : 11 Mayıs 2014, 01:38:03 »
Güzel olur fakat dekupaj olanların uzun modeli var mı acaba ?.  HSS testerenin ucu kabzada bir kilit mekanizması ile tespitlense nasıl olur belki bıçak tipsiz olur fakat işlevselliği kaçınılmaz.
Yada eski bir HSS testereyi hiç sevmesem de rambo bıçağı gibi yapacağız hani şu eski model de olanlardan araçların yada helikopterin kaportasını kesmek için yapıldığı rivayet edilenlerden belki doğrudur bilemem.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #402 : 11 Mayıs 2014, 01:40:04 »
Dekupaj uçlarında birçok çeşidi var. Uygun bir uç mutlaka bulunur.
Doğrudur abi çok fazla uç var ama birde bu uçlar çok dar  şöyle genişçe olanı var mı diye baktım pek yok gibi  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #403 : 11 Mayıs 2014, 01:48:47 »
Kabza içine kanal açılır. Testere buraya girer. Testerenin başına bir aparat yapılır ve testereye sabitlenir. Kilit mekanizması ile sapa oturtulur. Aynı zamanda bu parçada ip deliği de kullanılabilinir. Ters taktığında yine kilitlenerek bıçağın kabzasına sabitlenir. Hiç olmadı vidalı bir sistem ile kabzaya sabitlenebilir. Saplamanın bir tarafına testere sabitlenir. Kabzanın arka kısmına da saplama ölçüsünde dişli bir parça konulur. Oldu da bitti maşallah :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #404 : 11 Mayıs 2014, 01:53:51 »
Kabza içine kanal açılır. Testere buraya girer. Testerenin başına bir aparat yapılır ve testereye sabitlenir. Kilit mekanizması ile sapa oturtulur. Aynı zamanda bu parçada ip deliği de kullanılabilinir. Ters taktığında yine kilitlenerek bıçağın kabzasına sabitlenir. Hiç olmadı vidalı bir sistem ile kabzaya sabitlenebilir. Saplamanın bir tarafına testere sabitlenir. Kabzanın arka kısmına da saplama ölçüsünde dişli bir parça konulur. Oldu da bitti maşallah :)
??? Ustam kolay gelsin benim bilgim burda biter   :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #405 : 11 Mayıs 2014, 01:58:34 »
http://www.koctas.com.tr/el-aleti-aksesuarlari/bosch-panter-testere-bicagi-m-1142-h/6794-11808/ böyle de bir testere var. Direk çakı namlusu olur gibi :)  Çakı kabzalı bıçakta olur bak :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #406 : 11 Mayıs 2014, 02:03:50 »
http://www.koctas.com.tr/el-aleti-aksesuarlari/bosch-panter-testere-bicagi-m-1142-h/6794-11808/ böyle de bir testere var. Direk çakı namlusu olur gibi :)  Çakı kabzalı bıçakta olur bak :)
Boyu posu yeter duruyor enide var yada bu katlanır testerelerden alıp ondanda yapılabilir.
http://culhahirdavat.com.tr/urun_resimler/KRAFT_Dal_Budama_Testeresi_caki_tip.jpg
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #407 : 11 Mayıs 2014, 02:16:14 »
Bu çok büyük :)  pratik ufak ve taşınabilir olmalı. Bazı leathermanlarda sökülüp takılabilir testere yapmışlar.

« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2014, 02:18:43 Gönderen: Salim Türk »

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #408 : 11 Mayıs 2014, 02:23:22 »
Yok abi sen koçtaştakini örnek gösterince ben ondan katlanır testere linki verdim koçtaştakinden küçük benim linkini verdiğim
leathermandaki gibi birşey için dekupaj mantıklı en fazla 6-7 cm vardır ben daha büyük birşey olacak sandım  :D  :2up
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #409 : 11 Mayıs 2014, 02:25:26 »
Yok bıçağın kabzasına girebilmeli :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #410 : 11 Mayıs 2014, 02:28:18 »
Yok bıçağın kabzasına girebilmeli :)
Ben çakı mevzusunda kalmışım  :D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #411 : 11 Mayıs 2014, 02:31:37 »
Çakıda olur tabi  :D

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #412 : 11 Mayıs 2014, 02:33:07 »
Çakıda olur tabi  :D
Konu nerden nereye geldi saatte geç olunca benim kafa arada gidip geliyor kusuruma bakma abi  :D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #413 : 11 Mayıs 2014, 02:34:52 »
Benim kafa da sabit değil ki :) Bir çakıya bir de bıçağa atlıyorum  :D  Geç oldu biz duralım en iyisi.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #414 : 11 Mayıs 2014, 02:38:38 »
Benim kafa da sabit değil ki :) Bir çakıya bir de bıçağa atlıyorum  :D  Geç oldu biz duralım en iyisi.
Zaten konuyu baltaladık
DTE4 bıçaklarımızın resimlerini paylaşalım diye açıldı konu biz DTE4ü sabote ettik, DTE5in temellerini attık Testereli bıçak yada çakı konusunda yorumlar yaptık konuyu amacı dışında herşeye kullanmışız.  :D Hadi abi hayırlı geceler  :)
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #415 : 11 Mayıs 2014, 08:16:39 »
Usturaya jilet takar gibi, bıçağın sırtına açılmış bir oyuk içine dekupaj bıçağı takılır ise olabilir. sapın içine ufak bir kutu yapılır, bıçak içinde durur. AK47 lerin kasaturası kılıfına takılıp tel makası gibi kullanılıabiliyor, kasatura kılıfının ucunda bir kilit mekanizması vardır çok basit. O tip bir kilitleme olabilir, yahut standart t ve u tipi dekupaj kilit sistemleri ile uyumlu birşey. Bosch un clean cut for wood dediği tipler mesela hem çok ince değil, hem de enlemesine kesimlerde gayet becerikli. Boy açısından sıkıntı olmaz, düz kesim için olan dekupaj uçlarının boyları uzun 8-10cm lik birşey çok kolay bununur.

Tedbiri elden bırakmamakta fayda var :)  Hem testere hemde bıçak olabilecek bir model yapmalı. Bir ara böyle bir çakı yapacağım. Dekupaj  testeresi kullanma gibi bir fikrim var. Bu fikri beraber geliştirelim :) Aynı şekilde bıçağın kabzasına giren ve çıkarıp yine kabzaya tutturulup kullanılabilecek bir model de olur.
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2014, 08:20:52 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #416 : 11 Mayıs 2014, 10:12:38 »
        Bir gece erken yatalım dedik bi devlet kurmadığınız kalmış.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #417 : 11 Mayıs 2014, 21:51:11 »
Sabreden derviş muradına erdi :) :) :2up :2up :2up :2up

Hediyem geldi şaşkınlık hayranlık ve sevinç ,
birde özeni görünce yaptığım işten utandım benim yaptığım bıçak bana gelen yanında nasıl desem keşke daha fazla özen gösterseydim diye utandım

Murat ustam hakkaten muhteşem bir eser olmuş insan kullanmaya kıyamaz
Koleksiyonumda 100 den fazla bıçak var ilk defa üstünde adım yazan bir bıçağım oldu bence sonraki DTE için üzerlerine etkinlik ve isim yazmayı standart hale getirelim :)

Birdahakinde daha çok çalışıp daha iyi işler çıkarmaya çalışacağım.

Murat birdaha teşekkür ediyorum

metin bey beyendıyınıze sevındım iyi günlerde kullanırsınız inşallah
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #418 : 12 Mayıs 2014, 10:53:25 »
Değerli arkadaşlar,ustalarım. Bir süredir kanser illeti ile pençeleşen biricik dayımı cuma günü kaybettik, bu nedenle konudan koptum. Kusurumuz  varsa affola.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #419 : 12 Mayıs 2014, 12:47:32 »
Başın sağolsun arkadaşım...