Uzunca bir süre Çin malı bir noname devamında Sog auto clip, Opinel no 9 carbone ve Kershaw swerve en son da Bauhaus multitool taşıdım. Multitool av çantamda her daim hala gezmekte. Son dönemdeki olaylar ve memleketin durumundaki sıkıntıdan dolayı son iki senedir üstümde taşımıyorum. Güvenlik vs hiç bir zaman düşünmedim. Sanırım o zamanki amacımı tesbih taşımaya benzetebilirim. Nadiren bir şeyler kesiyordum işe yarıyordu.
Çin malı bir tarafı kaşık bir tarafı çatal olan çakı kılıfonda bir vaziyette arabadan hiç eksik olmaz. Arada kargodan alınan paketleri açar, fast food tarzı şeyleri arabada atıştırmama yardımcı olur. Ufak işler vesselam.
Daha çok kaşık çatalını kullanıyorum desem yeridir
Başına gelmedik kalmayan, dahası sahte olduğunun sonradan farkına vardığım bir Gerber ayıcık modeli bıçağı evdeki tüm ağır ve kirli işlerde kullanıyorum. Örneğin kanırtılacak bişeylerde hindistan cevizi kırılması vs. Bıçak kırılmalardan dolayı takribi uçtan 2 cm kısaldı testere ağzında da diş namına birşey kalmadı.
Avda yanımda bazen Mora clipper bazen de Robust olur. Denk gelemediği için henüz kaz ve keklik, değmeyi ben tercih etmediğim için de domuz haricinde etine değmedik av hayvanı kalmadı her ikisinin de. Balık temizlemek, arazide ufak tefek yemek işleri, tekne motoruna dolanan ağ ot temizliği, dal budak kesme, icab ettiğinde toprak eşeleme... Bu sebepten sık sık bileylerim ki namlunun ağzı ve sapın hemen önünde kalan keskin kısmı arasında bariz gözle görülür fark var.
Bıçak ne içindir kısmı için yeri gelir ekmeğinizi kazandığınız tekneniz olur. Yeri gelir dal yontarken can sıkıntısını alır. Yeri gelir şehirde veya doğada hayatı kurtarır. Yeri gelir hediye olur, modelin görüntüsünden sebep arada çıkarıp sevmelik olur. Acizane düşüncelerim bunlardır.
Saygılarımla.