Bıçak Sanatı - Forum

Bıçağı nerede kullanıyorsunuz? Bıçak ne içindir?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Eveeet.

Tamam bıçak yapmakla ilgiliyiz. Peki...

Bıçak ve çakı kullanıyor musunuz?
Bıçakla ne yapıyorsunuz?
Evde, araçta, üstte bıçak ne işinize yarar?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
Ynt: Bıçağı nerede kullanıyorsunuz? Bıçak ne içindir?
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2010, 15:04:39 »
Ben nerdeyse üzerimde küçükte olsa bi çakı olmadan dolaşmam:)
aslında el altında olunca çok işe yarıyo kablo soymaktan,  tutun koli açmaya lehim kaldırmaya ,
biryerde beklerken bi tahta parçası alıp yontmaya.

Evde kendi yaptığım pastırmadan geçerken ince dilimler kesip atıştırmaya :P
yemek yaparken avcı bıçağı ile domates kesmeye bayılırım mesela :)

Tabi dışarda çok daha yararlı göl kıyısında balık tutarken çok işe yarar.

Bunun dışında ise film izlerken bilemek ayrı bi zevk benim için :D

Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2010, 15:29:44 »
Genelde bıçak taşımam ve hep küfrederim neden taşımadığıma. Kendime ait bir bıçağım şimdiye kadar hiç olamadı, yaptıklarım hep başkalarına gitti, bende kalanları parçalayana kadar zorlayan testler yaptığımdan elimde hiç bıçağım yok  :'(

Ancak bladeforums'daki Kith değişiminden bana gelen bıçak ilk kez bana ait bir bıçak oldu. Açıkçası kendi bıçaklarımı alabilecek kadar zengin değilim  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2010, 15:41:42 »
Victorinox Craftsman
İşte kullanmak için almıştım. pensesi, tornavidaları zamanında çok iş gördü. Artık testeresinden dolayı doğada kullanıyorum. Günlük hayatta ise yerini aşağıdaki en ufak boy Leatherman aldı.

(victorinox craftsman)

Leatherman Squirt P4
İşim tornavida, pense vs. olmadan çok zor olurdu. Bu cepteyken alet aramak zorunda kalmıyorum pek... Öyle ufak ki cebimdeki varlığını unutuyorum.

Buck
Ufak, tek bir bıçağı var ve gerçekten kullanışlı. Ne zaman yanımda taşımasam gerekiyor. Koli açarken, paket yaparken, kalem açarken kullanıyorum.

(Ref.: http://www.ndsproducts.com/)

Bora
Bunu kullanmıyorum. Kullanmak zorunda kalmak istemeyeceğim bir nedenden dolayı var.

Smith & Wesson CKSUR7
Buna bazen balta demeyi tercih ediyorum. Ama bununla da kalmıyor kazma ve çekiç niyetine de hor kullanıyorum. Kısaca faydasını doğada görüyorum. Haliyle çok çabuk köreltiyorum.

Namık Kemal
Instagram'da ben

huseyinmertturk

• 135
  • Meslek: Çakı Bıçak İmalatçısı
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2010, 15:53:24 »
 Benimde olmamıştır kullanmak için bıçağım ama  çakım olur küçüktür anahtarlık için günlük koli açmak ansızın meyva soymak arada yanlız kaldığımda ağaç yontmak için büyük çakıyı sadece avda kullanırım dağda vurduğumuz tavşanı kesmek için veya avda yemek yerken avda muhakkak çakı kullanırım olmassa olmazım günlük yaşantıda hiç cebimde taşımam evde bıçak ise terzi kendi söküğünü dikemezmiş.  ;) ama kullandığım özellikle hani arada canım isterse kendim yemek pişiririm soğan soymak haricnde eşimi mutfağa girmesine izin vermediğim zamanlarda kullandığım kendi yaptığım ince bir bıçağım vardır paslanmaz çelikten kuru çekiçle dövülmüş sadece onu kullanırım. Ama benim yaptığım bıçağı birisi hor kullandığını görürsem çok inanılmaz çok üzülürüm mesela satır niyetine kullanmaya çalışırlar kemik kabzeyi suda güneşte unuturlar deliririm ya bu sanatı yapanların beni anlayacağını düşünerek böyle bişeyde anlattım.İ :(

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2010, 16:11:01 »
1. Üniversite yıllarımda bile yanımdan ayırmadığım belde taşımaktan derisi eskiyen çakım :)
2. balık tutmaya gittiğimde yanımda bulundurduğum daha büyük işler için olan :)

Bu arada evde pastırma yapmak kolay bir işmiş bikaçkez yaptım ve güzel bileylediğim bıçakla yaprak gibi kesip atıştırmak çok keyifli isterseniz nasıl yapıldığını anlatırım bir ara :)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #6 : 08 Ocak 2010, 00:30:39 »
bıçak taşımam, kullanmam genelde. bir tek şerit testereden yaptıgım fileto bçagımı domatste kullanırım büyüük bir zevkle. ama bir yandan da herkesin küçük de olsa bir bıçak taşıması gerektiğine inanırım.  yaptıgmbir bıçagı incelerken uyuya kalmışlıgım çoktur ama nedense kullanmayı sevmiyorum. 

« Yanıtla #7 : 08 Ocak 2010, 00:35:26 »
dağa bayıra, paraşüte vs giderken yanıma küçük bir çakı alırım o kadar. Onun dışında üzerimde gezdirmekten hoşlanmam.

« Yanıtla #8 : 08 Ocak 2010, 00:39:55 »
Bu arada evde pastırma yapmak kolay bir işmiş bikaçkez yaptım ve güzel bileylediğim bıçakla yaprak gibi kesip atıştırmak çok keyifli isterseniz nasıl yapıldığını anlatırım bir ara :)
ben isterim öğrenmeyi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2010, 08:56:32 »
üzerimde bıçak taşımam ve kullanmaktan çok imal etmesinden hoşlanırım.

97 yılında yerde bulduğum bir Victorinox vardır anahtarlığımda o günden beri de hep yanımdadır. günlük yaşamda daha büyüğüne de gerek yok gibi  ;)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #10 : 11 Ocak 2010, 14:02:16 »
yanımda mutlaka bir çakı bulundururum. çok işime yarıyor mu, hayır ama yaradığı yerde de gerçekten kritik bir görev üstlenmiş oluyor:) dalgıçlıkta, "bıçak bir kez lazım olur, eğer yoksa zaten bir daha lazım olmaz" gibi bir söz var, bunun gibi, yanımda ufak bir sürmene çakısı taşırım. kampa gittiğim zamanlar için kullanmaya kıydığım bir bora av bıçağım var, onu sadece taşırım.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #11 : 11 Ocak 2010, 14:40:47 »
Dalarken güvenlik için illa bıçak gerekli yani. Herhalde dalsam iki tane bile taşırdım.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #12 : 03 Şubat 2010, 14:22:30 »
hocam, iyi bir ekiple dalış yapmak inanılmaz keyifli. ilk dalışımı bodrumda yapmıştım, aklım gitti suyun altını görünce.  :D aslan burcu olarak, suyun içinde olmayı zaten pek sevmem. fakat dalış gibi bence çok meşakkatli bir hazırlanma süreci olan faaliyeti göze almaya değer şeyler var aşağıda... fakat ekip mutlaka güvenilir olmalı, hocalar falan... çünkü basit görünse de ciddi riskleri olan bir aktivite... bıçak da işin cabası ;D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

juba06

• Serhat YILDIRIM
  • 62
  • Meslek: 657
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #13 : 03 Şubat 2010, 14:55:29 »
Bıçağı heryerde kullanıyorum.Evde,gezide,kampta ve işte...
Özellikle işte diyebilirim
Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği'nde Özel Güvenliğim..
Görevde iken taşınması yasak ama geniş ve ıssız arazilerde,ormanlık arazilerde taşınması gerekli..
Karşınıza köpek çıkıyor,tinerci çıkıyor bir çeşit elzem...
Kullandığım Bora big bowie,bora big shogun ve bora paladin bowie..
Birde şöyle ağır sağlam ve büyük bir kukri aradık bulamadık  :( :(neyse boralarla da idare ederiz :) :)
Bıçak;Kaya Kadar Sağlam,Jilet Kadar Keskin,Plastik Gibi Esnek Olmalıdır...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #14 : 03 Şubat 2010, 15:49:39 »
Oralarda bir kokoreççi mi var sahi?
Namık Kemal
Instagram'da ben

juba06

• Serhat YILDIRIM
  • 62
« Yanıtla #15 : 03 Şubat 2010, 17:06:49 »
Olmaz mı Ankara ve kokoreç kelimeleri birleşince a.o.ç adını herkes bilir Ankara da..Yalnız kokoreç değil her türlü kebap ve döner çeşitlerini onlarca dükkan sunar müşterilerine..yalnız ben o kısmıyla ilgili görevli değilim kmlerce uzunluğunda ve kmlerce genişliğinde tarlalardan,ormana ve çıplak arazilere kadar görevliyim ama gene de işimden memnunum... :) :) :)

juba06

• Serhat YILDIRIM
  • 62
« Yanıtla #16 : 03 Şubat 2010, 18:20:14 »
Biraz kafiyeli mi oldu ne??? :) :) :)

« Yanıtla #17 : 03 Şubat 2010, 18:38:27 »
Çiftlikte bir de bira fabrikası vardı eskiden, kapandı mı duruyormu acaba, merak ettim şimdi??

juba06

• Serhat YILDIRIM
  • 62
« Yanıtla #18 : 04 Şubat 2010, 09:39:31 »
Her yeri sattıkları gibi orayı da özelleştirdiler  :( :( Yabancı bir firmanın müdürlüğü oldu :( :(Çiftliğin bir şarap fabrikası var birde süt ürünleri fabrikası var o kadar.... :( :( :(

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #19 : 04 Şubat 2010, 09:56:41 »
Çiftliğe küçükken ailemle pazarları köfte yemeye ve hayvanat bahçesine ziyaret için gelirdik. Köftelerin tadı hala damağımda. 80'lerde hatırlıyorum köftecinin arkasında sandalyelerde otururdu müşteriler, bu arada yaşlı ve kör bir kemancı bir tane de ondan hafifçe genç (biri 80 diğeri 70'lerinde) darbukacı çıkardı, türk sanat musikisi icra edip şapka ile ortada bahşişleri kabul ederlerdi. Çok keyifli pazar günleri geçirirdeik oralarda. Çok sonraları üniversiteye giderken bir uğramıştım, tanıyamadım, garip biryere dönüştürmüşler orayı. Hiç o tatlı hali kalmamış oranın....

Kipmen Sanat web sitesi