Eldeki imkanlarla en iyisini yapmak var.
Aynı şeyi kast ediyorum. Tek farkla: benim için "eldeki imkan", bir hizmeti karşılayabileceğim fiyata alabiliyor olmayı da içeriyor. Örneğin su verme işlemi, örneğin gerçek sıfıraltı işlem. (-180 derecelerde en az 24 saat yani)
Bu konuya özellikle katılamıyorum. Beni tanıyan arkadaşlar bilir ufak bir spyderco kolleksiyonumu dağıttım. İnanın kendi yaptığınız bıçağın keyfini veremiyor. Hatta el yapımı bir bıçağın kalitesi hiç bir fabrikasyon bıçakta yok.
Neye katılamadığınızı anlayamadım. Yine aynı şeyi söylüyoruz bence. Elbette aynı keyfi vermiyor, verseydi ben sakat halimle hiç kalkışmazdım bu işe! Biz hobi olarak bıçak yapanlar, fayda/maliyet analizi yapmayız. Elimizden gelenin en iyisini, elimizdeki en iyi imkanlarla gerçekleştirmeye çalışırız.
Benim için "elimdeki imkan" tabiri,
ne kadar uğraşırsam uğraşayım kendi yapamayacağım bir işlemi (mozaik pim, ısıl işlem, sıfıraltı işlem, sıcak dövme...), kendi ülkemde, uygun fiyata temin edebilmeyi de içeriyor. Kendim için konuşursam, bu işlemleri ben
ne kadar uğraşırsam uğraşayım asla yapamam. Eğer ülkemde bu hizmeti uygun fiyata alabiliyorsam bu benim için elimdeki imkandır, ve de yapabiliyor olmaktır. Bu işlemlerin gerekli olup olmaması veya fayda/maliyet analizi apayrı bir konudur.
Tek katılamayacağım nokta şu ifadeniz:"Hatta el yapımı bir bıçağın kalitesi hiç bir fabrikasyon bıçakta yok."
O markasına ve de ustasına göre değişir!
Umarım yanlış anlamaya fırsat vermeyecek kadar net olarak derdimi anlatabilmişimdir.