Bıçak Sanatı - Forum

Bant zımpara makinesi tasarımı

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Bant zımpara makinesi tasarımı
« Yanıtla #100 : 25 Ekim 2014, 19:52:43 »
Sıfıraltı işlem için peltier olmaz gibi ısınan tarafı büyük bir aluminyum blok ve fanla soğutmaya rağmen soğuk taraf -20 derecelerdeydi az biraz ekstrem pc soğutma yapan abilerin yanında durmuştum orda aklımda kalanlar.  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9515
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #101 : 25 Ekim 2014, 19:57:03 »
Acaba art arda bağlayabilirmiyiz diye düşünmüyor değilim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #102 : 25 Ekim 2014, 21:21:54 »
Laf yine asıl konunun dışında başka yerlere kayıyor ama, ecorotti galiba kuru buz denemişti o daha pratik değil mi? Bir de sıfır altı dediğimiş şeyin - kaç derece olmalı? Gerçek sıfıraltı  kyrojenik (türkilizce oldu ama) işlem değil mi?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #103 : 25 Ekim 2014, 21:35:46 »
Gerçek sıfıraltı (cryogenic ) işlem -160 dereceden başlıyor -80 ile yapılan sıfıraltı işlemlede kazanım oluyor ama olması gerektiği gibi -180 derecede yapılan işlemle bir iki rockwell sertlik ve tokluk kazanımı olduğu -80 lerde yapılanın ise zannedildiğinin aksine farkedilebilecek önemli bir getirisinin olmadığını tablolardan anlamak mümkün .gerçek sıfıraltı işlem sıvı haldeki nitrojenle sıklıkla yapılabiliyor.

Meşhur bir bıçak markasının fabrikası robotla taşladığı profillerde karbondioksit gazı kullanıyor Zaten yeni jenerasyon cnc makinaların çoğunluğuda karbondioksitle soğutmaya uyumlu...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #104 : 25 Ekim 2014, 22:08:24 »
arkadaşlar  uzay mekığı yapmıyoruz. sonuçta  bant zımpara bu  ;)  Nick amca uç noktalarda  adam hemen hemen her iş için bir aparat yapıyor.  benım makınayı çok yüksek hızlarda kullanmama ragmen benım hatamdan kaynaklı bır ıkı kere bant patlattım. su soğutma fılanda yok, aslında yapmayı düşündüm çizimleri yaptım pompasını bıle aldım ama vaz geçtım . ayda bır duzıne bıçak yapmıyoruzkı..
saatlerce makınemızde çalışmıyor, su soğutmaya kafa patlatacağımıza satıh taşlama yada parmak taşlama aparatlarına kafayı yorsak bundan çok daha verımlı olur bence.
bır ara bende böyle projelere kafayı çok takıyordum ancak şu anda bence luzumsuz..

sihirli formül " granit " kenarları muntazam kesılmış kırıksız bır 50 mm genışlıktekı granıt on numara iş görüyor,  benden söylemesi.  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #105 : 25 Ekim 2014, 22:28:27 »
Ben izninizle kuyuya bir taş daha atmak istiyorum bakalım kırk akıllı çıkarabilecek mi. eğer benim bir atölyem olsaydı güçlü bir kompresör cihazı alır ve tüm aletler mi hava ile çalışan aletler ile değiştirirdim. acaba bant zımpara makinası nın motorunukompresörden çıkan hava ile çalıştır racak bir sistem yapılabilirmi :D

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #106 : 25 Ekim 2014, 22:52:58 »
basınçlı hava ile çalışan zımpara ve taşlamalar var, dairesel hareket yapıyorlar motor gibi. Teorik olarak mümkün ama verim ve kontrol açısından bant zımpara için uygun olmaz gibi geldi.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #107 : 25 Ekim 2014, 23:15:34 »
Atölyeye baştan vidalı kompresör almak gerek ;D yada bunun yerine güneş enerjisiyle çalışan bir zımpara makinası geliştirmek lazım  :) bu böyle uzar gider forumdaşlar.

Taner ustanın bahsettiği üzere satıh taşlamaya kafa yormakta fayda var. Sizin için daha verimli olur. Ben kendi sistemim için satıh taşlama düzenini kağıt üzerinde çalıştırdım fakat manyatik tablanın fiyatı benim zımpara makinası değerin de olunca vazgeçtim. Ama peşini bırakmıyorum manyetik tabla için çalışmalarım var kısmet olur çalıştırırsam ( keseye uygun) burada paylaşırım.

Taner ustam parmak girintide geliştirilebilecek olay nedir. ??

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9515
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #108 : 25 Ekim 2014, 23:27:28 »
Matkaba küçük çaplı silindir zımparayı takıp devri arttırınca o iş zaten halloluyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #109 : 25 Ekim 2014, 23:35:53 »
Kalıpçıların kullandığı parmak taşlamalarda iyi bende pensli hem freze için hemde taşlama için kullanılabilen bir modeli var iş görüyor..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #110 : 25 Ekim 2014, 23:38:29 »
Tarık ustam manyetik tabla araştırması bende yapmıştım ama gerçekten dediğiniz gibi pahalı. Uygun fiyatlı bulunursa kaçırmamak gerekir. Gerçi neodyum mıknatıs yeterli olur gibi görünüyor. Geçen videolarda baktım tahminen 5mm genişliğinde 18 adet vardı. Tabla çizimleri bitince zaten sırada aparatlar var. Başta taşlama aparatı, içbükey ağız açmak için aparat ve matkap bileme aparatı. Ayrıca birkaç aparat daha var düşündüğümüz bakalım nasıl olacak.

Parmak girintisi için en çok sevdiğim aparatlardan biri aşağıdaki gibi;

Bir diğeride bu;

« Son Düzenleme: 25 Ekim 2014, 23:40:10 Gönderen: Salim Türk »

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #111 : 25 Ekim 2014, 23:49:06 »
Salim ustam bizim kullandığımız parmak girinti sistemlerinde kafanıza yatmayan kısım nedir ?? Bunlarda ki eksiklikleri ben kendi fikrimce söleyim ilk sistem tek taraf destekli olduğu için kullanım ömrü kısa olacaktır ve kısa zamanda hassasiyeti kaybolur. İkinci sistem ise zımpara aşındırıcı yüzey tekere değdiği taktirde ne kadar sağlıklı olur :-\. Amaç parmak girintide zımpara açısını daraltmaksa başka yöntemler var 8)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #112 : 25 Ekim 2014, 23:52:57 »
Ben beğenmediğimi söylemedim ki :) Sizlerin yaptığı sistemleri seviyorum. Hatta kullanan arkadaşlarla da konuştuğumda ne güzel olduğunu da söyledim. Daraltmanın faydası satıh taşlamada aparata verilecek açılar ile çok güzel bir şekilde integral bıçaklar yapılabiliniyor olması.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #113 : 25 Ekim 2014, 23:56:25 »
Aman Salim ustam yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim bende beğenmiyorsunuz demedim zaten :D. kafanıza yatmayan eksik olarak gördüğünüz bişey mi var anlamında sordum sadece.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #114 : 25 Ekim 2014, 23:59:51 »
Yok ben yanlış yazdım :) Eksik görmüyorum onun için beğendiğimi belirtmek için yazdım. Ama illaha bir ekleme yapılacak ise ilk resimdeki tekerlekleri gördünüz mü? Poliüratan kalıp yayları kullanılmış. Sizin sistemdeki tekerleklerde bu şekilde olabilir. Resimden anladığım kadarı ile yanılmıyorsam 16-17mm çapla başlanmış tekerler. Tarık ustam bu arada daraltmanın başka yöntemleri nelerdir? Bazı işlerde daraltmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #115 : 26 Ekim 2014, 00:11:12 »
Tornada imal etmek daha cazip geliyor bana nedense hemde 12mm den başlamak ölçü aralığını daha da genişletiyor.yeterki istenilen çap ölçüsü verilsin.poliüretan kaplı olması bir nevi ek maliyet olur kanımca.ayrıca parmak girinti aparatıyla borulara çok güzel kurt ağızları açılabiliyor...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #116 : 26 Ekim 2014, 00:19:05 »
Bu parmak girinti aparat aslında en önemli aparatlardan biri gibi görünüyor. http://www.youtube.com/watch?v=v4sSnvuVyJA&list=UUtXr3DuhYa0uCIvqAHO1GrQ&index=3 bu video ve listede satıh taşlamada güzel bir örmek var. Penseyi temas eden yüzeyin az olduğu için kullanmış. Ama diğer videolarda pense kullanmasına gerek kalmıyor. Tabi gönül yine manyetik tabla ister :)

« Yanıtla #117 : 26 Ekim 2014, 00:25:52 »
İşin sonunu harbiden de çok merak ediyorum  ::)

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #118 : 26 Ekim 2014, 00:31:14 »
manyetik tablalarda elektromıknatıs vardır zannediyordum.  metal tozları nasıl temizlenir sabit mıknatıstan ?

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #119 : 26 Ekim 2014, 00:34:12 »
manyetik tablalarda elektromıknatıs vardır zannediyordum.  metal tozları nasıl temizlenir sabit mıknatıstan ?

Bence parçayla tabla arasına alüminyum folyo konulabilir :-\