Bıçak Sanatı - Forum

Bant zımpara makinesi tasarımı

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Bant zımpara makinesi tasarımı
« Yanıtla #80 : 24 Ekim 2014, 11:09:11 »
Bencede su soğutma bloğu olabilir dayama tablasında bant zımparanın ömrünü uzatabilirde bıçağı suya sokmamak kısmı bana hatalı gibi geldi bıçaktaki ısınmayı engelleyemez bu sistem.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #81 : 24 Ekim 2014, 11:38:11 »
Taner ustam çok sağolasın. Eksik veya yanlış gördüğünüz yerde uyarı yapılması ne güzel. 
Resimler biraz kötü çıkmış ama bağlantı tek taraflı değil. Motor hem ayaktan hemde flanştan bağlanıyor. Ayrıca ayak ve flanşla bağlanan parçaların iki tarafında da destek var. Bu parça aynı zamanda döndürme ekseninin ve sabitleme vidasının olduğu parça.
Galiba soruyu doğru anladım değil mi? Böyle bir resim var.

Bu arada su yerine dolap motorları ile aynı şey yapılır mı acaba? ve ne kadar fayda sağlıyordur. Suyla bile olsa devir daim motoru gerekir. Alüminyum plakaların kanallarını açma yalıtımı falan maliyetli olur gibime geliyor. Amatör kullanıcılar için lüks gibi geldi bana :)
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2014, 11:40:38 Gönderen: Salim Türk »

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #82 : 24 Ekim 2014, 12:33:44 »
Aynen bunu kastetmişti.10 numara olmuş, resimde tam gözükmediği için hareketi altaki parçadan zannetmiştim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #83 : 24 Ekim 2014, 13:45:00 »
nick amcanın bloğunda su soğutma var. bıraz dıkkat ettıysenız malzemenın yada bant zımparanın ısınması sonucunda kesım kalıtesınde bana göre düşüş oluyor.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #84 : 24 Ekim 2014, 14:23:24 »
zınparanın altındaki metale yapışık olan malzeme nedir. ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #85 : 24 Ekim 2014, 14:32:58 »
Arkadaki plakaya hava delikleri açıp zımpara ile plakayı havayla ayırsak hiç fena olmaz gibi geliyor bana. Tabi atılan taş ürkütülen kurbağaya değer mi bilmem ama zaten kompresörü bulunan bir atölyede, uzun süre kullanılan bir zımparada çok faydası olacağını düşünüyorum.

Sürtünüp de soğutmaktansa baştan sürtünme kaybını, zımparayla plaka aşınmasını ve motorun zorlanmasını engellemek bence en güzeli...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #86 : 24 Ekim 2014, 15:31:54 »
Ustam temperlenmiş cam kullanmak faydalı olabilir mi? http://www.youtube.com/watch?v=xjP5MulgcfM&list=UU8SC-01ZKmzTIa2Usn6fexQ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #87 : 24 Ekim 2014, 17:04:57 »
Bazı gördüğüm yerlerde de granit kullanılmış. Camda fena değil gibi duruyor.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #88 : 24 Ekim 2014, 18:30:04 »
zınparanın altındaki metale yapışık olan malzeme nedir. ?

bildiğimiz kurşunkalem  benzeri karbon bir şey yapıştırıyorlar. banzt zımpara satan yerlerde görmüştüm bir tarafi yapışkanlı . bitince yenisini yapıştırıyorsun

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #89 : 24 Ekim 2014, 18:49:59 »
Evet kaydırıcı takoz diye geçiyor.

« Yanıtla #90 : 24 Ekim 2014, 18:59:10 »
Bence su giriş ve çıkışıdır. Uzun çalışmalarda bu tabla o kadar ısınıyor ki, bu sıcaklık zımparanın birleştirme yerindeki yapıştırıcıyı gevşetiyor ve zaman zaman kopmalara bu sıcaklık neden oluyor. Bunun önüne geçmek için çok akıllıca bir fikir gerçekten.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #91 : 24 Ekim 2014, 19:02:21 »
Biz çok uzun çalışmayacağımız için alüminyum pasif soğutucu kullansak nasıl olur acaba?

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #92 : 24 Ekim 2014, 22:05:18 »
Biz çok uzun çalışmayacağımız için alüminyum pasif soğutucu kullansak nasıl olur acaba?

Termal direnci düşürecek herşey faydalı olur. aluminyum soğutucu, daha kalın destek sacı, su yahut hava soğutma. Elime geçen temperli camları kıl gönye ile kontrol ettiğimde tam düz olmadıklarını gördüm, normal camlar düzdü. Bana mı öyleleri denk geldi yoksa temperleme camı eğiyor mu bilmiyorum.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

« Yanıtla #93 : 24 Ekim 2014, 22:10:17 »
Bu arada uygun ölçülerde temperli cam bulamaz iseniz kesmeye kalkmayın derim, patlıyor ( yani tuz buz oluyor).
Soğutma için, sık döşenmiş ve temas yüzeyinin arka tarafına tam temas eden, bakır borulardan oluşan bir su soğutma düzeneği iş görecektir sanıyorum. Bakırın ısıl iletkenliği buna uygun gibi görünüyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
« Yanıtla #94 : 24 Ekim 2014, 22:48:39 »
Temperli cam için söylenen önce kesip sonra temperlendiği, temperlemeden sonra asla kesilmediği. Şişe Cam'dan birisine (fuar standında temperli cam tanıtırken) temperli cam su jetiyle yada başka bir yöntemle bir şekilde kesilir mi diye sorduğumda hayır demişti.

Peki camı alıp fırında falan biz temperleyemez miyiz?
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #95 : 25 Ekim 2014, 00:37:49 »
Kesinlikle su giriş ve çıkışı burda da bir çok kimse zaten çok uzun zamandır kullanıyor zımparanın ömrünü yarım ömür kadar artırıyor..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #96 : 25 Ekim 2014, 18:16:46 »
Peki bir soru daha Termoelektrik Soğutucu işe yarar mı?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #97 : 25 Ekim 2014, 18:56:28 »
bu arada  nıck amcanın makınası hareketlı değil. hareketlı yani yana yatacak makınalarda su borularını ana gövdeye ıyı montajlamanız gerekır ıkıde bırde kesılmemesı ıçın.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #98 : 25 Ekim 2014, 19:10:43 »
peltier de olur tabii. Soğusunda nasıl olursa. ama peltierin kapasitesi yeter mi, bir de biraz pahalılar diye biliyorum.

Peki bir soru daha Termoelektrik Soğutucu işe yarar mı?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
« Yanıtla #99 : 25 Ekim 2014, 19:35:18 »
Çin'den 10 dolara iki tane almışım. Tamam faydası olur da peltier verimsiz bir sistem. Verimsiz olduğundan daha büyük bir ısıyı atmaya uğraşmanız anlamına geliyor.

Peltier ile oynayacaksa en güzeli sıfır altı işlem için için Peltier bir işe yarar mı diye bakmak.  8) Ha onda da kaç derece sıcaklığa inilebilir onu da bilmiyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben