Bahadır Yatar bey, umarım çok güzel makineler, çok güzel bıçaklar yaparsınız. Aslında zaten bunu yapmak çok zor değil. Çalışmak, ter dökmek yeterli.
Ancak yeni bir girişimci olarak girişimin sosyal tarafında iyi bir başlangıç yapamadığınızı düşünüyorum.
Bir esnaftan bekleneceği gibi karşıdakinin haklılığını gözeten, anlatmaktan çok dinleyen bir tavır hepimizin ortak beklentisi.
Ayrıca bir üyemizden beklendiği gibi kendini iyi tanıtan, forumu ve forumdaki seviyenin de vardığı noktayı da iyi kavrayan, bizimle kaynaşmaya zaman ayıran bir üyelik hepimizin ortak beklentisi.
Belki girişiminiz daha ilk aşamalarda olduğu için elinizde savunacak fazla bir şey yok. Olur, zamanla göstrerecek şeyiniz de olur ama kendinize ait olmayan fotoğraflarla ortaya çıkmak, çok çok popüler bir markanın ezberlediğimiz bir modelini marka-patent sözleriyle sunmak size olumlu bir imaj kazandırmıyor.
Bahsettiklerime dikkat ederek daha güzel, olumlu bir başlangıç yapabileceğinize inanıyorum.
Size önerim şimdi kendinize soluklanmak için biraz zaman ayırmanız ve öncelikle bizim ne yaptığımızı, hangi ihtiyaçlara tasarımlarda öncelik verdiğimizi, nasıl çözümler ürettiğimizi, hangi koşullarda çalıştığımızı falan incelemeniz, kendinizi tanıtmanızdır.
Zaten şu esnada üreteceğiniz KMG'yi ve diğer alternatif ürünleri belki 4-5 yıl yada daha daha uzun süre inceleyip bundan daha gelişmiş, pratik yada belki salt daha ucuz olan kendi makinelerimizi yaptık. O yüzden forumun çıtası KMG'den yıllar ilerde.
Siz motivasyon oldunuz, şerit zımpara makineleri ile ilgili dizinimizi az önce güncellemeye giriştim. Hala çok eksiğim var ama bir göz atın isterseniz. Çok denememiz ve öğrendiğimiz çok şey oldu. Zaten işlerin gelişimini de bu başlıktan görebilirsiniz:
Ev yapımı (DIY) şerit zımpara makinesi (bant zımpara makinesi) örnekleri -- http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1130.0
Mesajı yazmaya başladıktan sonraki iletişime bakıyorum ve frene basmanızı rica ediyorum.