Bıçak Sanatı - Forum

Bant Zımpara Makinası

KMG Metal Works

• *
  • 30
  • Meslek: Metal Works
  • Yer: istanbul
Bant Zımpara Makinası
« : 19 Ekim 2014, 00:09:22 »
Tüm bicak sanatı ile uğraşan arkadaslara selamlar. Turkiyede bicak sanatina ilgi duyan arkadaslar bilirler bicakcilik malzemeleri tedarigi ülkemizde çok sıkıntılı.  Bir bicak sanati meraklisi olarak cok sıkıntılar çektim alet edavat bulmakta ve benim bir katkim olsun istedim. Kmg grinder. Türkçesi bıçak yapma zimpara makinası.  Serit zimpara makinasi. Harika bir makina harika şık tasarimi ile tam hayalinizdeki makina. Uretimini yapmaktayim. Isteyenlet iletisime gecebilir.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Bant Zımpara Makinası
« Yanıtla #1 : 19 Ekim 2014, 00:13:13 »
Merhaba. Fotoğraf ve bilgi içerikli bi yazı yazarsanız eğer daha çok ilgi görebilir sanırım.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #2 : 19 Ekim 2014, 00:36:39 »
Merhabalar. Bu forumda olan çoğu kişi KMG şerit zımpara makinesini bilir. Güzel bir makinedir. Fakat forumu hiç incelemeden böyle bir mesaj attığınızı düşünüyorum. Ev yapımı araçlar konusunu incelerseniz daha üst seviye makinelerin yapıldığını ve kullanıldığını görebilirsiniz. 

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3 : 19 Ekim 2014, 00:53:22 »
Bu forumda KMG model oldukça amatör ve yetersiz bulunduğundan her usta kendi sistemini tasarlayıp üretiyor. Yani kısacası size ekmek çıkmaz.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #4 : 19 Ekim 2014, 00:55:22 »
Aslında ben oldukça merak ettim.Fotograflarını ve teknik bilgilerini yazarsansanız sevinirim.Özellikle ev elektriği il çalışıp çalışmadığını ve motor gücünü merak ettim...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 19 Ekim 2014, 01:02:40 »
http://www.beaumontmetalworks.com/shop/ bu linkte ürünler var. Herhalde aynı ürünlerden bahsediliyor. İlgilenen arkadaşlar bakabilir. Ben yine de ustalarımızdan yanayım. Yaptıkları makineler zaten kendini ispatlamış bıçak yapımı için oldukça başarılı makineler. Biz bir maceraya girdik ama kendimiz yapmasaydık ilk tercihim ustalarımızın makinelerinden yana olurdu.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 19 Ekim 2014, 01:07:37 »
Daha onceden foruma uye olsaydiniz sikinti cekmezdiniz  :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #7 : 19 Ekim 2014, 01:18:16 »
Ben fiyatını merak ettim doğrusu
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #8 : 19 Ekim 2014, 01:51:27 »
Ustalarımız ev kullanıcılarını düşünerek makine yaparlarsa ne kadar makbule geçer. Nasıl olsa istenen boyda zımpara yaptıra biliniyor.

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #9 : 19 Ekim 2014, 02:03:13 »
temel sıkıntı şu aslında,Burada ustaların yaptığı bant zımparaların sanıyorum tamamı sanayi elektriği kullanıyor ki benim bu tip bir elektrik hattına ulaşamam cok masraflı olur.ikinci olarakta ses düzeyi,motor gücü, zımpara şeritlerine ulaşılabilirlik ve tabi ki fiyatı...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #10 : 19 Ekim 2014, 02:32:02 »
Yok sanayi değil. Ev elektriği ile çalışır makineler. Ses hali ile olacaktır tabi. Daha ufak ve taşınabilir sistemde makineler yaparlarsa pek çok kişinin işini görür diye düşünüyorum.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #11 : 19 Ekim 2014, 09:46:12 »
Ustalarımız ev kullanıcılarını düşünerek makine yaparlarsa ne kadar makbule geçer. Nasıl olsa istenen boyda zımpara yaptıra biliniyor.

Salim usta istenen boyda zımpara yaptırma işi biraz sıkıntılı. Evet mümkün ama istenen her kumdan açılan rulonun tamamını yaptırman lazım, ama çok kullanılan standart boylardan elimde oluyor, onları 10lu paket halinde veririm demişti konuştuğum imalatçı.

Ebat açısından ev kullanımına daha uygun, bizim forumda pek kullanılmayan modifiye ahşap zımpara makineleri ve özel yapım (bir kısmı modifiye taşlama motoru gibi) iki tekerlekli makineler ile iş yapan epey yurtdışı uygulama gördüm. Benim açımdan pratikte ebadı belirleyen, kolay bulabileceğim zımpara boyu oluyor.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #12 : 19 Ekim 2014, 10:30:53 »
merhabalar;

Ben bu makineyi yapmak icin 1 yıldır uğraştım. bazı arkadaşlar yargısız infaz yapmış. benim sizlere bahsettiğim makine usa da 2100 dolar fiyatı olan bir makine.

makinenin görsellerini sizlerle paylaşacağım. aslında www.basaranmetalworks.com sitesinden yakın bir zamanda inceleme yapabilirsiniz.

Kısaca teknik özellikleri açıklayayım:

2hp motor 1.5kv 3000rpm 220v
12 mm gövde kalınlığı ( alüminyum,çelik,veya demir) fiyat malzemeye göre değişiklik gösteriyor.
alüminyum kontak tekerlekler.
2000x50 zımpara ölçüleri
kasnaktan devir ayarlı veya speed control ünitesi (speed kontrol özelliği fiyata artı maliyet katar)
kaliteli malzeme ve işçilik şık tasarım.

2 yıl garanti

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #13 : 19 Ekim 2014, 11:55:55 »
KMG Metal Works; Birincisi lütfen adınızı belirterek kendinizi tanıtın ki bizde size hitap etmede zorluk yaşamayalım.

İkincisi bir şey satmak istiyorsanız öncelikle referans olarak başkalarının yaptığı makineleri değil, kendi yaptığınız bir makine örneği üzerinden tanıtım yapmanızı tavsiye ederim.

Tüm bu sürecin güven ortamında gitmesi için sanırım en temel şeyler bunlar. :-\

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #14 : 19 Ekim 2014, 12:28:20 »
İşte beklenen cümle :) teşekkürler salim abi..

Ben sheppach bd7500 modelini çok aradım ama piyasada yok ne yazıkki. Bende aynı markanın bgs700 modelini aldım bir tarafı taş motoru olan hatta o modelin yarı yatay olan zımpara kısmını da yukarıya diktim. Motorun gücü torku hızı hepsi bir yana şekil itibariyle kullanımı hiç uygun değil yani piyasadan alınacak ev tipi zımpara makineleri hikaye yaniii ustalarımızdan  ev kullanımına uygun bişiler bekliyoruz artık :))
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #15 : 19 Ekim 2014, 12:57:31 »
İşte beklenen cümle :) teşekkürler salim abi..

Ben sheppach bd7500 modelini çok aradım ama piyasada yok ne yazıkki. Bende aynı markanın bgs700 modelini aldım bir tarafı taş motoru olan hatta o modelin yarı yatay olan zımpara kısmını da yukarıya diktim. Motorun gücü torku hızı hepsi bir yana şekil itibariyle kullanımı hiç uygun değil yani piyasadan alınacak ev tipi zımpara makineleri hikaye yaniii ustalarımızdan  ev kullanımına uygun bişiler bekliyoruz artık :))
+1
birde mümkünse ekonomik
(henüz hiç bıçak yapamamış olabilirim ama alet edevata hastayım)
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #16 : 19 Ekim 2014, 14:50:31 »
Sayın KMG Metal Works KMG makinelere kötü demedik ki? Anlamadığım siz bu markanın temsilcisi misiz yoksa makinenin kopyasını mı satıyorsunuz? Referans, yaptığınız makinenin fotoğrafı ve varsa videosunu koyarsanız iyi olur. Bu işi profesyonelce yapan ustalarımızın bazı istekleri var. Forumdaki tanıdığımız ustalarımız da bu doğrultuda zaten makineler yapıyorlar. Ustalarımızın yaptıkları makineleri gördük ve bu makineler ile çalışanların tecrübelerine ortak olduk. KMG gibi bir makine bazı isteklere cevap vermiyor maalesef. Yoksa gayet tabi bu makine ile çok güzel işler yapılır.

Aynı makineden 5-10 kişide olursa ortaklaşa zımpara yaptırılır sorun olmaz herhalde. Yanılmıyorsam bazı firmalar min 10 adet olma şartıyla zımpara yapıyorlar diye bir yerde muhabbeti geçmişti. İki tekerlekli bir zımpara herkesin işini rahatlıkla görecektir. 
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2014, 14:57:32 Gönderen: Salim Türk »

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #17 : 19 Ekim 2014, 16:18:16 »
merhaba adım Bahadır.
başkalarının yaptığı makine değil efendim. görsel deki makinenin mavi boyalı olanı benim yaptığım makine. metalik olan ise usa da bir firmanın yaptığı makine. fakat ben o firmanın makinesinin aynısını da yapıyorum.

KMG makineler amatör ve yetersiz demişsiniz benim anlamadığım siz  ne kadar bilgi sahibisiniz. bu makine Amerika'da her bıçak ustasının atölyesinde 1.sırada yer alıyor.

ben kendi bıçaklarımı bu makine ile yapıyorum. dileyen olur da ihtiyaç duyar diye paylaşımda bulundum.
ben bu makinenin üretimini yapıyorum. eğer atölyenizde bu makineden var ise taş tüm işlerinizi bununla yapabilirsiniz. her neyse makineye ihtiyacı olan var ise benimle iletişime geçebilir.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #18 : 19 Ekim 2014, 16:21:38 »
Doğrudur pek bilgi sahibi değilim :)

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #19 : 19 Ekim 2014, 16:22:27 »
Makinenin ayrıntılı görsel ve videosunu en yakın zamanda paylaşacağım.. dileyen olur ise makinenin fiyatı 2.250 TL makine sipariş üzerine yapılır. adresinize kargo ile gönderilir. ,

Saygılar