merhaba adım Bahadır.
başkalarının yaptığı makine değil efendim. görsel deki makinenin mavi boyalı olanı benim yaptığım makine. metalik olan ise usa da bir firmanın yaptığı makine. fakat ben o firmanın makinesinin aynısını da yapıyorum.
KMG makineler amatör ve yetersiz demişsiniz benim anlamadığım siz ne kadar bilgi sahibisiniz. bu makine Amerika'da her bıçak ustasının atölyesinde 1.sırada yer alıyor.
ben kendi bıçaklarımı bu makine ile yapıyorum. dileyen olur da ihtiyaç duyar diye paylaşımda bulundum.
ben bu makinenin üretimini yapıyorum. eğer atölyenizde bu makineden var ise taş tüm işlerinizi bununla yapabilirsiniz. her neyse makineye ihtiyacı olan var ise benimle iletişime geçebilir.
Bahadır bey 2010 yılından bu yana bu forumdayım. Farklı modellerde yerli ve yabancı sayısız bant zımpara makinesi gördüm, inceledim, araştırdım ve kendi yapmış olduğum bir bant zımpara makinem de var. Bu hobiye ilk başladığım yılda yapmıştım. Kayış kasnaklı sistem. KMG ye benzer yapıda profilden yapılma.
KMG güzel bir makine demiştim. Eksik yanları şunlar.
1. Kayış kasnaklı sistem kullanılıyor. 3 veya 4 kademeli hız seçenekleri sunuyor. Hız kontrol kullanılacaksa genelde sistem değiştirilmeden bağlantı yapılıyor. Bu nedenle 2 adet kasnak, 2 adet yataklı rulman, 1 adet mil, 1 adet kayış, motor altına yapılacak tablası, mile açılacak kama vs toplamda bir hız kontrol parası boşa gidiyor.
2. Yataklı rulmanların bozulması durumunda çıkacak masraf ve direk akuple bant zımparaya göre daha fazla ses çıkarması.
3. Zımpara makinesine bağlanacak tabla için ekstra yuvası yok. Makineyi yan yatırarak çalışmak istediğinde yada tablayı dik hale getirmek istediğinde sıkıntı çıkaracaktır. Olan model var. Yan yana iki adet yuvası olan model. Forumdan bir örnek.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1437.0Bu nedenlerden dolayı benim için tercih edilebilecek bir makine değil. Ama tercih edenler olabilir saygı duyarım. Kolay gelsin.