Bıçak Sanatı - Forum

Bant Zımpara Makinası

KMG Metal Works

• *
  • 30
  • Meslek: Metal Works
  • Yer: istanbul
Ynt: Bant Zımpara Makinası
« Yanıtla #20 : 19 Ekim 2014, 16:23:48 »
salim bey bilgi sahibiyseniz neden peki karalama yoluna gidiyorsunuz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 19 Ekim 2014, 16:29:00 »
Siz nasıl bir mantık yürüterek yazdıklarımı okuyorsunuz ben onu anlamadım. Hangi yazdığım yazıda makine için kötü dedim. Hatta makine güzel iş görür dedim ama birdaha söyleyeyim bazı ihtiyaçları maalesef karşılamıyor. Forumda yapılan makinelere bakarsanız biz bıçak yapanların nasıl bir makine istediğini anlarsınız ve bu yönde mevcut makineyi geliştirirsiniz. Yaptığım eleştirileri kötü niyetli olarak değilde yapıcı eleştiri olarak algılarsanız bu sizin çıkarınıza.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #22 : 19 Ekim 2014, 16:29:22 »
Satış amaçlı diğer konular gibi, bu konunun asıl yeri hırdavaçı başlığı...
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #23 : 19 Ekim 2014, 16:35:47 »
temel sıkıntı şu aslında,Burada ustaların yaptığı bant zımparaların sanıyorum tamamı sanayi elektriği kullanıyor ki benim bu tip bir elektrik hattına ulaşamam cok masraflı olur.ikinci olarakta ses düzeyi,motor gücü, zımpara şeritlerine ulaşılabilirlik ve tabi ki fiyatı...

Özel olarak dikkat etmedim ama tek fazlı şebeke ile çalışan epey makine vardır forumda tahminim. Elektrik konusu şöyle, biraz güç kaybına yahut büyük ebatlara razı olunur ise, monofaze motor, yahut trifaze bir motor invertör ile sürülerek (elektronik hız kontollü makineler) tek fazlı  şebekeden 230V ile çalıştırmak mümkün. 
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #24 : 19 Ekim 2014, 16:38:55 »
Kayış kasnak ile hız kontrolü haricinde genel olarak yapılan makineler zaten bu şekilde çalışıyor. Ev kullanıcıları için asıl sorun boyutları ve hali ile maliyetleri oluyor. Makine imalatı yapan ustalarımız işte bu yönde çalışma yaparlarsa taliplisi çok olur.
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2014, 16:42:36 Gönderen: Salim Türk »

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #25 : 19 Ekim 2014, 16:44:49 »
Bahadır bey, bizlere referans olarak gösterdiğiniz ve kendi makinem dediğiniz mavi boyalı makine resmini bu siteden almış olmayasanız.

http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?60352-Lets-make-a-Grinder

« Yanıtla #26 : 19 Ekim 2014, 16:47:18 »
Bildiğim kadarıyla KMG makinaların takıp çıkarılabilen farklı aparatları da var, onları da yapıyormusunuz, yani komple paket olarak mı yapıyorsunuz. Makina gayet kompakt ve güzel görünüyor bence, elnize sağlık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #27 : 19 Ekim 2014, 16:57:49 »
Evet Sefa hocam makinenin bazı aparatları gayet güzel,
Küçük tekerlekler için aparat. Genel olarak en kullanışlı sistem bu gibi görünüyor. Özellikle bu aparatı yapmanızda fayda var.
http://www.beaumontmetalworks.com/shop/item.aspx?itemid=71

Birde dışbükey taşlama için bu alttaki aparat güzelmiş. Birkaç markada da bu aparatın kullanıldığını gördüm.
http://www.beaumontmetalworks.com/shop/item.aspx?itemid=69
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2014, 16:59:47 Gönderen: Salim Türk »

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #28 : 19 Ekim 2014, 17:26:42 »
Bahadır bey, bizlere referans olarak gösterdiğiniz ve kendi makinem dediğiniz mavi boyalı makine resmini bu siteden almış olmayasanız.

Can alıcı bir soru olmuş  8)

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #29 : 19 Ekim 2014, 17:27:53 »

Can alıcı bir soru olmuş  8)
>:D
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #30 : 19 Ekim 2014, 18:09:03 »
sayın ustalarım ve abilerim
 hazır böyle küçük ebatta birmakina görmüşken sormak istedim
2200 w bir elektrik süpürgesinden sökme motor çalıştırmaz mı bunu
veya niye çalıştırmaz?

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #31 : 19 Ekim 2014, 18:29:54 »
merhaba adım Bahadır.
başkalarının yaptığı makine değil efendim. görsel deki makinenin mavi boyalı olanı benim yaptığım makine. metalik olan ise usa da bir firmanın yaptığı makine. fakat ben o firmanın makinesinin aynısını da yapıyorum.

KMG makineler amatör ve yetersiz demişsiniz benim anlamadığım siz  ne kadar bilgi sahibisiniz. bu makine Amerika'da her bıçak ustasının atölyesinde 1.sırada yer alıyor.

ben kendi bıçaklarımı bu makine ile yapıyorum. dileyen olur da ihtiyaç duyar diye paylaşımda bulundum.
ben bu makinenin üretimini yapıyorum. eğer atölyenizde bu makineden var ise taş tüm işlerinizi bununla yapabilirsiniz. her neyse makineye ihtiyacı olan var ise benimle iletişime geçebilir.
Bahadır bey 2010 yılından bu yana bu forumdayım. Farklı modellerde yerli ve yabancı sayısız bant zımpara makinesi gördüm, inceledim, araştırdım ve kendi yapmış olduğum bir bant zımpara makinem de var. Bu hobiye ilk başladığım yılda yapmıştım. Kayış kasnaklı sistem. KMG ye benzer yapıda profilden yapılma.

KMG güzel bir makine demiştim. Eksik yanları şunlar.
1. Kayış kasnaklı sistem kullanılıyor. 3 veya 4 kademeli hız seçenekleri sunuyor. Hız kontrol kullanılacaksa genelde sistem değiştirilmeden bağlantı yapılıyor. Bu nedenle 2 adet kasnak, 2 adet yataklı rulman, 1 adet mil, 1 adet kayış, motor altına yapılacak tablası, mile açılacak kama vs toplamda bir hız kontrol parası boşa gidiyor.
2. Yataklı rulmanların bozulması durumunda çıkacak masraf ve direk akuple bant zımparaya göre daha fazla ses çıkarması.
3. Zımpara makinesine bağlanacak tabla için ekstra yuvası yok. Makineyi yan yatırarak çalışmak istediğinde yada tablayı dik hale getirmek istediğinde sıkıntı çıkaracaktır. Olan model var. Yan yana iki adet yuvası olan model. Forumdan bir örnek.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1437.0

Bu nedenlerden dolayı benim için tercih edilebilecek bir makine değil. Ama tercih edenler olabilir saygı duyarım. Kolay gelsin.

« Son Düzenleme: 19 Ekim 2014, 18:37:18 Gönderen: murat güleç »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #32 : 19 Ekim 2014, 18:34:26 »
Kullanılacak motorun gücü ve devri önemli. Ustamız bu makinede 2hp motor 1.5kv 3000rpm 220v motor kullanmış. Süpürge motoru gücü ve devri yeterse kullanılır :) Örneğin bilgisayar harddisk leri ile de zımparalama yapılıyor ama gücü ve ne kadar iş yapabildiği ortada. Düz mantıkla yapılacak işe uygun motor seçmek burada önemli oluyor.

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #33 : 19 Ekim 2014, 18:42:58 »
Kullanılacak motorun gücü ve devri önemli. Ustamız bu makinede 2hp motor 1.5kv 3000rpm 220v motor kullanmış. Süpürge motoru gücü ve devri yeterse kullanılır :) Örneğin bilgisayar harddisk leri ile de zımparalama yapılıyor ama gücü ve ne kadar iş yapabildiği ortada. Düz mantıkla yapılacak işe uygun motor seçmek burada önemli oluyor.
abi kimse denemediği için olmayacağını biliyordum ama merak işte
2200 w 2.2 kv etmez mi tork mu yetmez abi

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #34 : 19 Ekim 2014, 18:49:10 »
abi sanırım yanlış söyledin "w" ile "v" arasında fark var biri watt, biri volt ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #35 : 19 Ekim 2014, 18:50:37 »
abi sanırım yanlış söyledin "w" ile "v" arasında fark var biri watt, biri volt ;)
devrim ikiside "w" olacak

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #36 : 19 Ekim 2014, 19:20:14 »
öncelikle hoş geldiniz. bıçak hobisinde bir müddet sonra aranılan yegane makine bant zımpara makinesi. Ne kadar çok üretici olursa kullanıcılar o oranda bol ve ucuz makineye sahip olabilirler. Hayırlı işler dilerim. Kolay gelsin.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #37 : 19 Ekim 2014, 19:39:55 »
öncelikle hoş geldiniz. bıçak hobisinde bir müddet sonra aranılan yegane makine bant zımpara makinesi. Ne kadar çok üretici olursa kullanıcılar o oranda bol ve ucuz makineye sahip olabilirler. Hayırlı işler dilerim. Kolay gelsin.

+ 10

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #38 : 19 Ekim 2014, 19:41:47 »
sayın ustalarım ve abilerim
 hazır böyle küçük ebatta birmakina görmüşken sormak istedim
2200 w bir elektrik süpürgesinden sökme motor çalıştırmaz mı bunu
veya niye çalıştırmaz?

Süpürge motoru yüksek devirli  daha düşük torklu ve kömürlü bir motordur tahminimce. Çok gürültü çıkartır , ömrü çabuk biter ve tork sıkıntısı yaşatabilir diye düşünüyorum.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #39 : 19 Ekim 2014, 20:33:01 »
Ben çamaşır makinası motor larina  fena taktim hatta elektronik sürücüleri de hazirda içinde var. Bu nasıl fikir.