Bıçak Sanatı - Forum

Bant Zımpara Makinası

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Bant Zımpara Makinası
« Yanıtla #40 : 19 Ekim 2014, 21:43:20 »
Adem abi ve Bülent ustamız yaptı zaten böyle bir makine :) http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4593.0

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #41 : 19 Ekim 2014, 21:49:51 »
Ben çamaşır makinası motor larina  fena taktim hatta elektronik sürücüleri de hazirda içinde var. Bu nasıl fikir.

Süpürge motorundan pek farkı yok, fırça kollektörlü üniversal motor. Triac ile gerilim kıyılarak hız kontrolü yapılır yani tork sabit değil,  sürekli çalışacak şekilde tasarlanmamıştır ısınır, kömürleri biter vs. 

Elektrik motorları alanımın dışında, piyasasına da hakim değilim ama, Gamak 3 fazlı 750W/1hp lik asenkron motorun sıfırı 130TL civarıdır tahminimce, hurdacıya gitseniz çok daha hesaplı bulursunuz. Motor işi bir şekilde hallolur asıl invertor bulmalı hesaplı.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 20 Ekim 2014, 01:03:17 »
sayın ustalarım ve abilerim
 hazır böyle küçük ebatta birmakina görmüşken sormak istedim
2200 w bir elektrik süpürgesinden sökme motor çalıştırmaz mı bunu
veya niye çalıştırmaz?

Uygun güçte bir motor, uzun süre yükte çalışınca ürettiği ısı ile başa çıkabilecek bir şekilde soğutuluyorsa, toz vb. yalıtımı varsa, devri uygunsa bir şansı avar.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

KMG Metal Works

• *
  • 30
  • Meslek: Metal Works
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #43 : 20 Ekim 2014, 08:27:00 »
arkadaşlar kıyasladığınız makineler amatörce yapılmış makineler. benim sizlere bahsettiğim makine mühendislik hesaplamalar ve çizimler sonucunda üretilmiş bir makine. tamam sizde elinizden geldiğince benzetmeye çalışmışsınız fakat profesyonel bir görünüm olmamış.

KMG Metal Works makinalarımızı 3 farklı türde üretiyorum,alüminyum,çelik,ve demir gövdeden. hepsinin fiyatı farklı oluyor.dilerseniz motorunu siz alabiliyorsunuz. sadece makinenin gövdesinide satın alabilirsiniz.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #44 : 20 Ekim 2014, 08:42:56 »
arkadaşlar kıyasladığınız makineler amatörce yapılmış makineler. benim sizlere bahsettiğim makine mühendislik hesaplamalar ve çizimler sonucunda üretilmiş bir makine. tamam sizde elinizden geldiğince benzetmeye çalışmışsınız fakat profesyonel bir görünüm olmamış.

KMG Metal Works makinalarımızı 3 farklı türde üretiyorum,alüminyum,çelik,ve demir gövdeden. hepsinin fiyatı farklı oluyor.dilerseniz motorunu siz alabiliyorsunuz. sadece makinenin gövdesinide satın alabilirsiniz.

amatör olduğumuz doğru ama mühendislik hesaplamalarını yapmadığımızı nerden biliyor ve böyle bir kanıya varıyorsunuz yaptığımız makineleri bizde hesaplayıp kitaplayıp yapıyoruz öyle bir sene emek vermeye gerek yok çoğumuz teknik işlerle uğreşıyoruz altı üstü bant zımpara makinası aya cıkacak değilizya.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #45 : 20 Ekim 2014, 09:29:22 »
ilk bıçak çalışmamın ilk adımı. bu arada geronimo blades benim patentli markam oluyor. geronimoblades.com web sitem.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #46 : 20 Ekim 2014, 09:33:26 »
Kabar firması ile başınız belaya girmesin kabar bk2 ile cok benzerliği var  ;)

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #47 : 20 Ekim 2014, 09:34:56 »
Kabar firması ile başınız belaya girmesin kabar bk2 ile cok benzerliği var  ;)

:2up
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #48 : 20 Ekim 2014, 09:37:08 »
neyin benzerliği var bıçağınmı yoksa logonunmu? anlamadım...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #49 : 20 Ekim 2014, 09:43:28 »
neyin benzerliği var bıçağınmı yoksa logonunmu? anlamadım...

bıçağın benzerliğinden bahsediyorum kabar bk2 ile aynı sadece kabza bitimindeki cıkıntı farkı var  ;)

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #50 : 20 Ekim 2014, 09:51:56 »
dünyada 1 milyarın üzerinde bıçak çeşidi var ve hepsi birbirine benziyor.bu konuda sıkıntı yok.:) ;)

gabe

• 70
  • Galip
  • Meslek: yazar grafiker programcı
« Yanıtla #51 : 20 Ekim 2014, 09:57:37 »
merhaba bant zımpara ile ilgili iddialarınıza (hani mühendislik hesapları, çizimler fln) forumu gezerseniz siz de rastlayabilirsiniz. buradaki ustalar pek yabana atılacak türden değil.

ayrıca web sitenizi bu haliyle açmasaydınız keşke. kullandığınız temanın hazırda gelen / örnek içeriği olduğu gibi duruyor. bu haliyle ne yaptığınızı iddia ettiğiniz makine ne de siz bana ciddiyet ve güven vermediniz :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #52 : 20 Ekim 2014, 09:59:58 »
Ben şahsen atölyenizin, yapılmış - bir tane yarım olanın demiyorum - bıçaklarınızın, kendi yaptığınız makinelerin fotoğraflarını görmek isterim. Ayrıca referanslarınızı paylaşabilir misiniz?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #53 : 20 Ekim 2014, 10:11:21 »
arkadaşlar! öncelikle konunun tam olarak anlaşışması için tam olarak konuyu anlatmak istiyorum.

ben  bant zımpara makinesini demo olarak bir adet yaptım. sonra düşündüm bu ürün ülkemizde yok bu ürünü üretirsem sizler gibi bu işe gönül vermiş arkadaşlara faydam olur.

şimdi tamamen alüminyum gövde üzerine bir ürün çalışması yapıyorum. bu ürün bittiğinde şu şekilde olacak.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #54 : 20 Ekim 2014, 10:22:35 »
arkadaşlar! öncelikle konunun tam olarak anlaşışması için tam olarak konuyu anlatmak istiyorum.

ben  bant zımpara makinesini demo olarak bir adet yaptım. sonra düşündüm bu ürün ülkemizde yok bu ürünü üretirsem sizler gibi bu işe gönül vermiş arkadaşlara faydam olur.

şimdi tamamen alüminyum gövde üzerine bir ürün çalışması yapıyorum. bu ürün bittiğinde şu şekilde olacak.

Tartışma ve polemiğe girmek istemiyorum fakat sizin demo olarak tasarlayıp yapmaya çalıştığınız aletin daha üstün özellikli olanları yapıldı kullanılmakta ve hatta daha da geliştirildi. Bence siz daha üst seviyelerde olan makinalara mühendislik bilginizi kullanın size daha iyi fayda sağlayacaktır.  ;)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #55 : 20 Ekim 2014, 10:41:17 »
O parayı bu makineye vermem şahsen.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #56 : 20 Ekim 2014, 11:41:27 »
Baştan beri ben bunu savunuyorum. Bu makineyi yapabilen biri daha iyi makinede yapabilir. Bazı işler için bu makine fazlası ile yeter. Ama neden ustalarımız boyuna yaptığı makinelere birşeyler katmak istiyor ve sürekli geliştiriyorlar onu düşünmek gerekir. Bir kere daha söyleyeyim makine gayet güzel ama forumda biraz dolaşın derim size. Ne tür makine beklentisi var az çok anlaşılır.

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #57 : 20 Ekim 2014, 15:33:55 »
ben sahsen kimim makinesi iyi kimin makinesi kötü yarışında değilim. fakat bu işin uzmanları bu makineyi kullanıyor. benim yapacağım makinenin sitili bu eleştiriye açıktır.

« Yanıtla #58 : 20 Ekim 2014, 15:37:53 »

Konu çok anlamsız bir noktaya doğru gidiyor, bence yazıyorsunuz ama okumuyorsunuz. Amatörce dediğiniz makinaları incelemiş olsaydınız eminim yazdıklarınızı yazmazdınız. Eklediğiniz fotoğrafta görülen makinada ana kızak yatağı kaynakla birleştirilmiş, oysa forumdaki insanların ürettiği bir çok makinada bu yatak civatalı birleştirmedir ( olması gerektiği gibi). Kafamı kurcaladı ve sormak isterim, "demir" ve "çelik" gövde derken hangi malzemeleri kastediyorsunuz, bu makina üzerinde hangi mühendislik hesapları yapıldı da daha üstün özelliklere kavuştu? Teşekkürler.

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #59 : 20 Ekim 2014, 15:46:15 »
evet doğru kaynak ile birleştirilmiş. makinenin sabit kısmı orası civata ile birleşmesi veya kaynaklı olması modele bağlı. bu modelde bu şekil yapıldı. diğer modelde ise her taraf kaynaksız vidalı. tüm parçalar vida ile montajlı olacak..şimdi elimde diğer modelin bitmiş hali olmadığından görsel paylaşamıyorum. fakat bunun bire bir aynısı olacak...