Bıçak Sanatı - Forum

Bant Zımpara Makinası

Ynt: Bant Zımpara Makinası
« Yanıtla #60 : 20 Ekim 2014, 15:48:20 »
arkadaşlar kıyasladığınız makineler amatörce yapılmış makineler. benim sizlere bahsettiğim makine mühendislik hesaplamalar ve çizimler sonucunda üretilmiş bir makine. tamam sizde elinizden geldiğince benzetmeye çalışmışsınız fakat profesyonel bir görünüm olmamış.

KMG Metal Works makinalarımızı 3 farklı türde üretiyorum,alüminyum,çelik,ve demir gövdeden. hepsinin fiyatı farklı oluyor.dilerseniz motorunu siz alabiliyorsunuz. sadece makinenin gövdesinide satın alabilirsiniz.
Konu çok anlamsız bir noktaya doğru gidiyor, bence yazıyorsunuz ama okumuyorsunuz. Amatörce dediğiniz makinaları incelemiş olsaydınız eminim yazdıklarınızı yazmazdınız. Eklediğiniz fotoğrafta görülen makinada ana kızak yatağı kaynakla birleştirilmiş, oysa forumdaki insanların ürettiği bir çok makinada bu yatak civatalı birleştirmedir ( olması gerektiği gibi). Kafamı kurcaladı ve sormak isterim, "demir" ve "çelik" gövde derken hangi malzemeleri kastediyorsunuz, bu makina üzerinde hangi mühendislik hesapları yapıldı da daha üstün özelliklere kavuştu? Teşekkürler.
Eğer mümkünse bu yanıtları da almak isterim, teşekkürler.

KMG Metal Works

• *
  • 30
  • Meslek: Metal Works
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #61 : 20 Ekim 2014, 15:55:47 »
demir, çelik vs derken makinanın tüm gövde kısmından bahsediyorum. demir ile yapılmış bir makine örnek 65kg gelirken alüminyumdan yapılan makine 25 kg geliyor.

ben demir makineyi de yapıyorum alüminyum olanı da yani tercih kullanıcıya bağlı hangisi gözüne hoş gelirse hangisini beğenirse onu yapıyorum.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #62 : 20 Ekim 2014, 16:06:18 »
Arkadaşım hatalı bir pazarlama söylemi ile işe başladın.  Bir sürü mühendis, teknisyen, usta, tecrubeli hobicinin olduğu bir forumda arkasında duramadığın argümanları sıralayıp duruyorsun. Forumu incelememişsin, kim ne yapmış, bilgi ilgi seviyesi nedir, yapılan makineler nelerdir bakmamışsın.

Paylaştığın resimler kendi ürünlerine ait değil, bunun aynını yapacağım satın alırsanız diyorsun. Kendine isim olarak kopyalamaya çalıştığın modeli almışsın (edep yahu).Üzerine bir de british blades teki mavi renkli makine için için benim yaptığım ürün dedin. Bitmiş bir zımpara makinesi yahut bıçak gösteremiyrosun. Kimsin necisin belli değil, bence uzatma bu konuyu, bu yaklaşım ile sonuç alman zor.  Önce birşeyler yap, sonra pazarlamaya çalış. İtibar ürkek bir kuştur, dala zor konar, en ufak çıtırtıda uçar gider. Senin kuş çoktan uçtu gitti.
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2014, 16:11:45 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

« Yanıtla #63 : 20 Ekim 2014, 16:19:55 »
" bu makina üzerinde hangi mühendislik hesapları yapıldı da daha üstün özelliklere kavuştu?" soru sorarak sizi biraz bunalttık farkındayım ama, bu sorunun yanıtını hala merak etmekteyim.

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #64 : 20 Ekim 2014, 16:21:13 »
mavi makineyi unutun:) ben size bir hafta içinde yaptığım makine atölyemden çıktığında görsellerini paylaşacağım.. 2. modelimde bittiğinde paylaşımda bulunacağım. ayrıca yazdıklarınıza dikkat edin. saldırı tarzında yazmamanızı öneririm. bu son yazmam bir daha kolay kolay davosa gelmem yani foruma..

saygılar

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #65 : 20 Ekim 2014, 16:24:18 »
mühendislik hesaplar derken ölçüler ebatlar kasnaklar vs vs makinenin diğer ülkelerdeki örnekleri üzerinden adamlar nasıl yapmış neler kullanmış neden bu makineler ülkemizde yok biz yaparsak nasıl yaparız bunlar işte..

yani metali al kes parçala kaynat bu şekilde değil.. nasıl yapıldığını anlaman için aynısını yapmayı denemen lazım ki yapılan işi hafife almayasın..

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #66 : 20 Ekim 2014, 16:24:52 »
ayrıca yazdıklarınıza dikkat edin. saldırı tarzında yazmamanızı öneririm. bu son yazmam bir daha kolay kolay davosa gelmem yani foruma..

Sanki biraz tehdit sezdim yazılarınızda... Çok yakışıksız ergen tepkileri bunlar, özleneceğinizi hiç sanmıyorum... Uğurlar olsun.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #67 : 20 Ekim 2014, 16:28:19 »
Arkadaşın asıl adı Bahadır Yatar,(kişinin isteği doğrultusunda sansürlendi) ikamet ediyor, xxx mezunu. xxx ürünleri, xxx satışı gibi işlere de bulaşmış internet üzerinden. Mühendisliğine dair bir bilgiye henüz rastlamadım.

Söz konusu kişinin isteği üzerine özel bilgileri gizlenmiştir.

« Son Düzenleme: 21 Ekim 2014, 17:09:08 Gönderen: deserteagle »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #68 : 20 Ekim 2014, 16:28:48 »
arkadaşlar ben tehdit etmiyorum bana karşı yazılan her yazıda tehdit var.. ne alıp veremediğim varki tehdit edeyim.. ayrıca ben ne yaptığımı biliyorum mahallede sek sek oynayan cocuklar gibi neyi size ispatlama geregim var. inanmakta zorlanan var ise buyursun gelsin misafirim olsun.. canlı canlı görsün..

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #69 : 20 Ekim 2014, 16:31:06 »
:) burası FBI ofisimi aceba:) sizene benim ne iş yaptığımdan ne yapmadığımdan.. haddini aşan işlere bulaşma.. insan gibi davran..

bu ikaz A.yüce ye....

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #70 : 20 Ekim 2014, 16:32:10 »
adresi veriyorum.. stellandam.nederland. beklerim....:)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #71 : 20 Ekim 2014, 16:33:38 »
arkadaşlar! öncelikle konunun tam olarak anlaşışması için tam olarak konuyu anlatmak istiyorum.

ben  bant zımpara makinesini demo olarak bir adet yaptım. sonra düşündüm bu ürün ülkemizde yok bu ürünü üretirsem sizler gibi bu işe gönül vermiş arkadaşlara faydam olur.

şimdi tamamen alüminyum gövde üzerine bir ürün çalışması yapıyorum. bu ürün bittiğinde şu şekilde olacak.
Bu ürün ülkemizde var. Kullanan ustalarımızda var. Üretimini yapan firmanın sitesi incelemek isterseniz. http://www.klavuzsan.com/?p=1&u=3

gabe

• 70
  • Galip
  • Meslek: yazar grafiker programcı
« Yanıtla #72 : 20 Ekim 2014, 16:34:12 »
maşallah gözler de lazer gibiymiş. yabancı sitelerdeki resme ölçüye bakıyor; eldeki, ulaşılabilir malzemeye göre ölçeklendiriyor, hesaplıyor. kapatalım şu dakikadan sonra memleketteki mühendislik fakültelerini :) kudretten 3d tarayıcı gibi böyle vatandaşlar varken ne gerek var. üstüne de "ben öyle örneklere bakıp metali al kes yapmıyorum, yapmadan bilemezsin" diyor ki dediği insanlar yüzlerce binlerce mesaj yazmış, hep anlatmış doğruyu aramış ve göstermiş; işi geliştirmiş. üstüne soru sorulunca hemen yan çizmeler. belagatinle birilerini kandırıp illa ki satarsın da cehaletini, ben oldum tavırlarını nereye koyacağız?

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #73 : 20 Ekim 2014, 16:34:53 »
http://www.balsepetim.com/havale+ve+eft+bilgileri,DP-62.html

:) burası FBI ofisimi aceba:) sizene benim ne iş yaptığımdan ne yapmadığımdan.. haddini aşan işlere bulaşma.. insan gibi davran..

bu ikaz A.yüce ye....

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #74 : 20 Ekim 2014, 16:37:05 »
Arkadaşlar biraz daha sakin olalım. Amaç makineyi eleştirmeyi geçiyor. Yapılan işlere yapıcı eleştiri yapacağız ki iş bir adım daha iyiye gitsin. Arkadaşımız keşke bitmiş makineyi önümüze koysaydı daha iyi olurdu. Belli ki güzel birşeyler yapma isteğinin heyecanı var. Eleştirileri yaparken biraz dikkat etmeli ve aynı şekilde yapıcı eleştirileri de yanlış anlamamak gerekir.

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #75 : 20 Ekim 2014, 16:39:31 »
cahil cahil konuşma osman kurt... banlamazsanız hatırım kalır. zaten ben üyeliğimi siliyorum.. burada güzel insanların yanında güzel olmayanlarda var...

hepinize bay bay...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #76 : 20 Ekim 2014, 16:43:00 »
Arkadaşlar biraz daha sakin olalım. Amaç makineyi eleştirmeyi geçiyor. Yapılan işlere yapıcı eleştiri yapacağız ki iş bir adım daha iyiye gitsin. Arkadaşımız keşke bitmiş makineyi önümüze koysaydı daha iyi olurdu. Belli ki güzel birşeyler yapma isteğinin heyecanı var. Eleştirileri yaparken biraz dikkat etmeli ve aynı şekilde yapıcı eleştirileri de yanlış anlamamak gerekir.

salim illaki herşey eleştriye acık olacak eleştriye açık olmayan hiçbir şeyin burda bence yeri yok bizler eleştrile eleştrile bir noktaya geldik hala daha öğrenmeye devam ediyoruz
fakat ortada bir ürün yok yaptım diyorsan yaptığını ortaya koyarsın bıçağım var patenli siten var daha yeni bıçak resmi 3d
yani ister istemez insan kuşkuya düşüyor.
yani burda arkadaş gelipte ben bant zımpara makinası yapmak istiyorum diyeydi ozaman işler farklı olurdu kanatindeyim

bir senelik hesaplamaların sonunda ortada birşey yoksa ben birşey diyemem.  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #77 : 20 Ekim 2014, 16:47:14 »
Arkadaşın en büyük hatası bu olmuş zaten. Keşke makine bittikten sonra paylaşmış olsaydı. Bizde makine yapıyoruz ama bitmeden yaptık diyemeyiz. Her şey kağıt üzerindeki gibi olmuyor maalesef. Arkadaşımız heyecana kapılmış biraz erken davranmış.

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #78 : 20 Ekim 2014, 16:47:24 »
hadi bakalım sizelere bol bol eleştiri eleştirecek birini bulursanız tabi...

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #79 : 20 Ekim 2014, 16:49:07 »
aynen öyle salim bey:

makine çarşamba günü bitecek bitince başka bir forumda sergilerim... buradan üyeliğimi siliyorum...

saygılar