Bıçak Sanatı - Forum

Bant Zımpara Makinası

Ynt: Bant Zımpara Makinası
« Yanıtla #80 : 20 Ekim 2014, 16:58:27 »
arkadaşlar kıyasladığınız makineler amatörce yapılmış makineler. benim sizlere bahsettiğim makine mühendislik hesaplamalar ve çizimler sonucunda üretilmiş bir makine. tamam sizde elinizden geldiğince benzetmeye çalışmışsınız fakat profesyonel bir görünüm olmamış.

KMG Metal Works makinalarımızı 3 farklı türde üretiyorum,alüminyum,çelik,ve demir gövdeden. hepsinin fiyatı farklı oluyor.dilerseniz motorunu siz alabiliyorsunuz. sadece makinenin gövdesinide satın alabilirsiniz.
Konu çok anlamsız bir noktaya doğru gidiyor, bence yazıyorsunuz ama okumuyorsunuz. Amatörce dediğiniz makinaları incelemiş olsaydınız eminim yazdıklarınızı yazmazdınız. Eklediğiniz fotoğrafta görülen makinada ana kızak yatağı kaynakla birleştirilmiş, oysa forumdaki insanların ürettiği bir çok makinada bu yatak civatalı birleştirmedir ( olması gerektiği gibi). Kafamı kurcaladı ve sormak isterim, "demir" ve "çelik" gövde derken hangi malzemeleri kastediyorsunuz, bu makina üzerinde hangi mühendislik hesapları yapıldı da daha üstün özelliklere kavuştu? Teşekkürler.
Teknik konularda her zaman için bir iş sorgulanır ve duygusallığa yer yoktur. Hatta öyle ki, çalışan işler bile sorgulanır, geri dönüşler alınır vs vs. Analitik zeka bunu gerektirir, siz bir şeyi beğenmeyip ortaya yeni bir şey koyduğunuzda doğal olarak o "yeni" ve farklı olanların neler olduğunu insanlar öğrenmek ve ikna olmak için sorarlar. Birşeylerin mucidi filan değiliz bu nedenle beğenmediklerinizden neleri farklı yaptığınızı da sorarız. Bu noktada analitik zekayı bir yana koyup duygusal zekayı ön plana çıkarmanın bir anlamı yok. Öğrenmek istenilen yanıtları verirsiniz, bizler de ikna oluruz ve herşey yolunda ilerler. Bunda ne tür bir sakınca var. Üstelik öğrenilmek istenen konular, sizin beğenmediğiniz konularda yapılanlardan oluşuyor. Durum bu kadar basit, kızıp bozulmanıza gerek yok.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #81 : 20 Ekim 2014, 17:09:43 »
Bahadır Yatar bey, umarım çok güzel makineler, çok güzel bıçaklar yaparsınız. Aslında zaten bunu yapmak çok zor değil. Çalışmak, ter dökmek yeterli.

Ancak yeni bir girişimci olarak girişimin sosyal tarafında iyi bir başlangıç yapamadığınızı düşünüyorum.

Bir esnaftan bekleneceği gibi karşıdakinin haklılığını gözeten, anlatmaktan çok dinleyen bir tavır hepimizin ortak beklentisi.

Ayrıca bir üyemizden beklendiği gibi kendini iyi tanıtan, forumu ve forumdaki seviyenin de vardığı noktayı da iyi kavrayan, bizimle kaynaşmaya zaman ayıran bir üyelik hepimizin ortak beklentisi.

Belki girişiminiz daha ilk aşamalarda olduğu için elinizde savunacak fazla bir şey yok. Olur, zamanla göstrerecek şeyiniz de olur ama kendinize ait olmayan fotoğraflarla ortaya çıkmak, çok çok popüler bir markanın ezberlediğimiz bir modelini marka-patent sözleriyle sunmak size olumlu bir imaj kazandırmıyor.

Bahsettiklerime dikkat ederek daha güzel, olumlu bir başlangıç yapabileceğinize inanıyorum.

Size önerim şimdi kendinize soluklanmak için biraz zaman ayırmanız ve öncelikle bizim ne yaptığımızı, hangi ihtiyaçlara tasarımlarda öncelik verdiğimizi, nasıl çözümler ürettiğimizi, hangi koşullarda çalıştığımızı falan incelemeniz, kendinizi tanıtmanızdır.

Zaten şu esnada üreteceğiniz KMG'yi ve diğer alternatif ürünleri belki 4-5 yıl yada daha daha uzun süre inceleyip bundan daha gelişmiş, pratik yada belki salt daha ucuz olan kendi makinelerimizi yaptık. O yüzden forumun çıtası KMG'den yıllar ilerde.

Siz motivasyon oldunuz, şerit zımpara makineleri ile ilgili dizinimizi az önce güncellemeye giriştim. Hala çok eksiğim var ama bir göz atın isterseniz. Çok denememiz ve öğrendiğimiz çok şey oldu. Zaten işlerin gelişimini de bu başlıktan görebilirsiniz:

Ev yapımı (DIY) şerit zımpara makinesi (bant zımpara makinesi) örnekleri -- http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1130.0

Mesajı yazmaya başladıktan sonraki iletişime bakıyorum ve frene basmanızı rica ediyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #82 : 20 Ekim 2014, 17:29:57 »
Yok sanayi değil. Ev elektriği ile çalışır makineler. Ses hali ile olacaktır tabi. Daha ufak ve taşınabilir sistemde makineler yaparlarsa pek çok kişinin işini görür diye düşünüyorum.

Salim abi süper olur inş. böyle makinalar yapılırda bizde birer adet alırız.
Ünye

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
« Yanıtla #83 : 20 Ekim 2014, 17:30:53 »
Bu arada arkadaş ayrılmak için başvurmuş ancak biz ayrılanlara manuel olarak "sonlanmış üyelik"e dönüştürdüğümüz için başvuru da otomatik olarak işlemiyor.

Bu başvuru hali de bir araf hali gibi; bize yanıt veremiyor.

Son mesajından sonra gelen mesajlara - ki Sefa ve ben yazmışım - yanıt verebilmesi için başvurusunu şimdilik red edip, isterse bize yanıt vermesi, isterse ayrılmak için bir daha başvurması için sizce bir fırsat verelim mi? Ne dersiniz?
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #84 : 20 Ekim 2014, 17:38:04 »
Ben kimsenin kırılıp üzülmesi taraftarı değilim. Herkes biraz sakinleşsin ve arkadaşımız makinesini yapıp ondan sonra karşımıza çıkarsın. Tabi eleştiri yapacağız bunu bile bile paylaşım yaparsa iyi olur. Bence üyeliği aynen beklemede kalsın ve bu konuyu biraz nadasa kaldıralım.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #85 : 20 Ekim 2014, 17:45:44 »
Bende bu konuşmadan münkün olduğunca uzak durdum zira forumu satış yapılacak bakir alan gören esnaflara karşı tavrım net onun için zaten gergin olan ortamı germemek adına yazmadım. Şimdi salim bey ve eylem beye katılıyorum biraz beklesin ve sakinleşsin her söylenene ve sorulana cevap versin kimse dargın ve kırgın olmasın ve ayrılmasın.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #86 : 20 Ekim 2014, 17:51:30 »
Mühendislik harikası diyerek öve öve bitiremediği malzemenin bir fotoğrafını ekleseydi bari merak ettik.  :) Konu o kadar dallanıp budaklaştı ki adamcağız bir tane orjinal foto koyamadı  :-[ Bu arada Gökhan ustanın can alıcı bir sorusu vardı, arada kaynamış;

Bahadır bey, bizlere referans olarak gösterdiğiniz ve kendi makinem dediğiniz mavi boyalı makine resmini bu siteden almış olmayasanız.

http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?60352-Lets-make-a-Grinder

Gerçekten bir kaç makine yapıyordur inanırım. Fakat aşırı abartı, olmayan bir şeyin resmini; "bana ait" olarak tanımlaması kuşku verici bir ortam doğuruyor. Bide forumda yapılan bant zımpara örneklerine göz attı mı acaba ?

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #87 : 20 Ekim 2014, 17:53:22 »
     merhabalar. forum herkesin tabiki ama üyelik sonlandırma gibi işlemlerde yetkinin yöneticilerde olması gerektiğini düşünüyorum. herkes herkesi sevmek zorunda değil elbet, söylenilen şeyler farklı anlaşılabilir herkes açısından. ama yararlanmak isteyen arkadaşlarda olabilir onların önünü kesmek olabilir bu şekilde yaklaşmak. şahsen bende beğenmedim foruma giriş tarzını, yaptığı yorumları. ama sadece ben sevmedim diye ayrılsın diyemem. nihai karar yönetici ustalarımızda olamalı ve bu karara diğer forum arkadaşlarımızın saygı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. bu kadar güzel bilgilerin hiçbir karşılık beklemeden paylaşıldığı bir forumu sadece satış yeri olarak görmesi insanların, herkesi olumsuz etkiliyor bunun örnekleri daha öncede oldu.
     şahsen düşüncelerim bunlar. herkese saygılar.
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2014, 17:54:55 Gönderen: mustafa çınar »

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #88 : 20 Ekim 2014, 20:25:45 »
     merhabalar. forum herkesin tabiki ama üyelik sonlandırma gibi işlemlerde yetkinin yöneticilerde olması gerektiğini düşünüyorum. herkes herkesi sevmek zorunda değil elbet, söylenilen şeyler farklı anlaşılabilir herkes açısından. ama yararlanmak isteyen arkadaşlarda olabilir onların önünü kesmek olabilir bu şekilde yaklaşmak. şahsen bende beğenmedim foruma giriş tarzını, yaptığı yorumları. ama sadece ben sevmedim diye ayrılsın diyemem. nihai karar yönetici ustalarımızda olamalı ve bu karara diğer forum arkadaşlarımızın saygı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. bu kadar güzel bilgilerin hiçbir karşılık beklemeden paylaşıldığı bir forumu sadece satış yeri olarak görmesi insanların, herkesi olumsuz etkiliyor bunun örnekleri daha öncede oldu.
     şahsen düşüncelerim bunlar. herkese saygılar.
+1 bu arada bahadır bey bir tane makine yaptığını söylemiş, bunu sürekli profesyonellerin kullandığını söyleyip durmuş, kendi yaptığı makineyi fotoğraflayıp göstermemiş ve bir makine yaptıktan sonra tamam ben bu olayı ticarete dökerim düşüncesi çok yanlış, bir de yaptığı yorumlardan ve attığı iletilerden dolayı kendisinden daha tanımadan nefret edebilecek bir pozisyona soktu beni  ::) he evet belki bir şans daha verilebilir ama burada ; kim olduğunu, neler yaptığını, kapasitesinin ne olduğunu bilmeden insanlara büyük eleştirilerde bulunmuş ::) tamam makineden anlamıyorum ama insanlıktan bir parça da olsa anlarım ::) zaten yapılan bir makineyi tam olarak kopyaladığını da beyan ederek kendisini patentli ürünün korsanını yaptığına dair ihbar etmiş ::)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

KMG Metal Works

• *
  • 30
  • Meslek: Metal Works
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #89 : 20 Ekim 2014, 21:11:31 »
ARKADAŞLAR HEPİNİZ BİR OLMUŞ VOLTRONU OLUŞTURARAK BANA SALDIRIYORSUNUZ. YETER ARTIK KONU KAPANMIŞTIR.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #90 : 20 Ekim 2014, 21:44:05 »
ARKADAŞLAR HEPİNİZ BİR OLMUŞ VOLTRONU OLUŞTURARAK BANA SALDIRIYORSUNUZ. YETER ARTIK KONU KAPANMIŞTIR.
kimsenin voltron felan oluşturduğu yok beyefendi fakat şahsım adına söyleyeyim az önceki mesajımda yazdıklarımda çok samimiydim >:( başından sonuna her şeyiniz olmasına rağmen burada çok kıymetli ustalarımıza bilmiyorsunuz felan dediniz >:( ben hep insanları kırmamak için uğraşırım, fakat küstahlık ve benzeri konularda tahammülüm pek yoktur >:( potansiyel müşteriniz olarak gördüğünüz bize çok hadsizce laflar ettiniz şahsen ben bunu kaldıramam >:( ve daha 1 tane makine yapmışsınız bunun direkt olarak satış işine nasıl geçecektiniz ??? onu da geçtim benim makinem dediğiniz makine bile sizin değildi >:( ısrarla resim istedik, sorular sorup cevap bekledik bunlara dahil cevap vermediniz >:( ...
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #91 : 20 Ekim 2014, 21:52:06 »
Arkadaşlar herkes sakin olsun..!   Bahadır bey yanlış hatırlamıyorsam çarşamba günü yeni yaptığı makinesinin fotoğraflarını paylaşacak. o zaman olumlu yada olumsuz yorumlarımızı yaparız.  şu anda bır makına ortada olmadığına göre boşu boşuna konuşuyoruz.
bu arada  Bahadır bey KGM klonunu sanırım üç sene önce yaptık,  ılerleyen zamanlarda ısteklerımız karsısında yetersız kalınca başka modellere yöneldik.   yanı bazı arkadaşlarımız yada misal benım için bu makına yetersız kalacaktır...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
« Yanıtla #92 : 20 Ekim 2014, 22:03:49 »
Namık Kemal
Instagram'da ben

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #93 : 20 Ekim 2014, 23:05:03 »
Kusura bakmayin ama ben egosunu yenemeyen insanlar ile ugrasamam. Lafim megolaman olanlara. Acikcasi konusmak istemiyorum. Benim adima elestiri cevap vs lutfen yazmayin. Bisey biliyorsan konus ilham alsınla, bilmiyorsan sus adam sansinlar. Ben size laf yetistirecek kapaditede degilim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #95 : 21 Ekim 2014, 01:39:40 »
Ustam nerden buldunuz bu ilanı gece gece. :)) Açıklama ve pazarlama tarzı beni mahvediyor. Bir an kendimi kalitesiz reklam kanalları izliyormuş gibi hissettim. :)

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #96 : 21 Ekim 2014, 06:02:32 »
 :) :) :) :) :) :o :o :o :o

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #97 : 21 Ekim 2014, 08:20:39 »
baktım bu işte güzel para var hemen gideyim PİNİNFARINA amcaya bana özgün bir tasarım yapsın altınada tasarım pininfarina diye yazarım olmamı ağalar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

KMG Metal Works

• *
  • 30
« Yanıtla #98 : 21 Ekim 2014, 08:31:21 »
anladım ki buradaki insan benzeri canlılar yontulmamış birer lama gibi. sizi yontar yontar kiminizden bıçak kiminizden zımpara makinesi yaparım. gerçi sizden olmaz da .benzetiriz:)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #99 : 21 Ekim 2014, 08:46:48 »
anladım ki buradaki insan benzeri canlılar yontulmamış birer lama gibi. sizi yontar yontar kiminizden bıçak kiminizden zımpara makinesi yaparım. gerçi sizden olmaz da .benzetiriz:)

sen önce bir bıçak yap sonra bizdende bıçakmı yaparsın kılıçmı yaparsın onada bakarız 
keza bu arada yaş kaç sanırım iş güç yok devamlı internettesin zamanını boşa harcamada git işinin başına bitir şu makinanıda bir görelim değilmi hadi utandır bizi  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ