Bıçak Sanatı - Forum

Makaleler, kitaplar

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Makaleler, kitaplar
« Yanıtla #20 : 26 Kasım 2010, 18:23:55 »
sevgili Emre, zaten vakit sıkıntısı çeken insanlarız, sen de bunun farkındasın biz de farkındayız. diyorum ki, forum olarak bu kitabı çevirme işini bir çevirmene versek ve ücretini de kendi aramızda paylaşsak daha kısa ve güzel bir çözüm olmaz mı? tabi teknik terimler için ayrı bir dil ve konu tecrübesi de gereklidir mutlaka, o kontrolleri de sen yaparsın :2up ama işin yorucu ve zaman alıcı kısımlarını forum olarak biz karşılayalım üç-beş, ne dersiniz? herkes bir hesaba kendince bir miktar yatırır, orada toplanan para eksik kalırsa yeni bir duyuru ile tekrar katkı sağlanır ve kısa zamanda bu kaynak hizmetimize hazır hale gelir diyorum ben, olmaz mı?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #21 : 26 Kasım 2010, 23:30:05 »
Copyright diyorum ::) nasıl olacak?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 27 Kasım 2010, 02:30:54 »
Sahiden Ustam  :o noolacak ?
Neyse kendim için çeviririm, isteyen olursa yollarım artıkın  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #23 : 27 Kasım 2010, 02:42:50 »
Kitabın önsözünde Verhoeven bu kitabın copyright'ını herkese veriyorum, herkesin indirmesi, dağıtması ve basması serbesttir diye belirtmiş. Kendisinin kariyerinin kamu kuruluşlarınca yıllardır desteklendiğini, bu yüzden bilgi birikimini yine kamuya iade etmek için bu çalışmayı hazırladığını belirtiyor. Ticari olmadığı sürece naaparsanız yapın diyor kısacası  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #24 : 27 Kasım 2010, 03:22:34 »
Tilkiye "pişmiş tavuğu severmisin" demişler "gülmekten söyleyemiyorum ki" demiş. Hadi kolay gelsin >:D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 27 Kasım 2010, 11:39:07 »
Open Source / Açık Kaynak gibisi yoktur.  :2up Bu kayramlar su yüzüne GNU ve LINUX ile ortaya çıktı. İyi de oldu.  :)

Üzerinde düşündüğüm, sizin de düşünmenizi umduğum bir konu:

-- Bilgi basitçe bize ait olan bir mal mı olmalıdır? Bunun mantığı, sınırı nedir?

-- Yoksa bilgi, edinirken kaynağına borçlandığımız, bu borcu ise derlediğimiz ve ürettiğimiz bilgiyi başkaları ile paylaşarak ödeyebildiğimiz bir emanet mi olmalıdır? Bilgi bir bayrak yarışının bayrağı olabilir mi?
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2010, 11:49:36 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #26 : 27 Kasım 2010, 12:38:09 »
Open Source / Açık Kaynak gibisi yoktur.  :2up Bu kayramlar su yüzüne GNU ve LINUX ile ortaya çıktı. İyi de oldu.  :)

Üzerinde düşündüğüm, sizin de düşünmenizi umduğum bir konu:

-- Bilgi basitçe bize ait olan bir mal mı olmalıdır? Bunun mantığı, sınırı nedir?

-- Yoksa bilgi, edinirken kaynağına borçlandığımız, bu borcu ise derlediğimiz ve ürettiğimiz bilgiyi başkaları ile paylaşarak ödeyebildiğimiz bir emanet mi olmalıdır? Bilgi bir bayrak yarışının bayrağı olabilir mi?

Açıkçası bizim için bir paylaşım malzemesi olduğu aşikar, yoksa bütün bilgilerimizi bu forumlarda paylaşmazdık. Ancak mesleği bilgiyi derlemek, üretmek olan insanların bundan para kazanması da bir zorunluluk. Asıl ürünü bilgiden başka bir şey olan bizler için bilgi bir araç olduğundan biz buna farklı açıdan yaklaşıyoruz belki de. Ancak yıllarca uğraşıp bir kitap yazsaydım bu kitabın basım yayın haklarını büyük ihtimalle "open source" haline getirmezdim. Bu emeğin karşılığını bir yazarın, bilim adamının veya araştırmacının bekelemesi de çok doğal. Bu yüzden açıkçası bu bahsettiğin bilginin paylaşımı açık konusu tamamen bence bilgiyi sağlayanların amaçlarına bağlı. Tabii bir de suistimal konusu var ki, bunu ayrıca ele almak lazım, ancak bu adi suçlar kapsamına giren bir olay, yoksa felsefi ne bahane verilirse verilsin eğer bir fikir ürününü  izinsiz çoğaltıp palaşıyor, hele ondan ticari bir fayda sağlanıyorsa bunun adı hırsızlık...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #27 : 27 Kasım 2010, 20:00:55 »
Bence ne tür bilgi olursa olsun paylaşılmalı, insanlığın tüm gelişimi boyunca farkında olarak ya da olmayarak üretilmiş, altında ciddi denemeler ve deneyimler yatan ve sahibi belli olmayan, binlerce olgu ve nesne kullanıyorsak, eğer varsa benim de sunabileceğim benzer bir şey bunu da alıp herkes kullansın, öyle kaynak filan da göstermesi gerekmez. Hemde bunun kullanılmasından da acayip mutluluk duyardım heralde.

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #28 : 13 Aralık 2010, 20:50:00 »
Functions of the alloying elements in steel

Edward Bain

http://rapidshare.com/#!download|269tg2|82824710|The_Alloying_Elements_in_Steel.rar|81509

tevhiddavasi

• *
  • 22
  • '' En iyilerden olmayacağım hiç bir işe el atmam''
    • islami konular
  • Meslek: ticaret
  • Yer: antalya
« Yanıtla #29 : 09 Şubat 2011, 19:45:38 »
bizim karamanoğulları bir laf der .
''Öğretmeyeceğin bilgiyi öğrenme.'' :P
''Savaşları kazananlar çelik kılıçlar değil çelik iradelerdir.''
                          HAMZA KARGICI

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #30 : 31 Mart 2011, 17:59:01 »
Aşınmayla ilglili makale ararken Verhoeven'in bir makalesini buldum.

"Wear tests of steel knife blades"
1086, 52100, AEB-L ve damascus çeliklerinin 61 ve 41 HRc sertlikte ve iki farklı ağız tipinde aşınma durumlarını karşılaştırmış.

http://depositfiles.com/files/stxbu4d0m

« Yanıtla #31 : 02 Nisan 2011, 00:36:59 »
Akın link kırık mı acep?

« Yanıtla #32 : 02 Nisan 2011, 00:38:20 »
Burada durmasında yarar var, Piyasadaki bizim kullandığımız veya kullanmak isteyip kullanamadığımız tüm çeliklerle ilgili temel veriler var.
http://ajh-knives.com/metals.html#metal2

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #33 : 02 Nisan 2011, 10:40:04 »
Sefa hocam link kırık değil ama severların yoğunluğundan arada sıkıntı çıkarıyor.

alternatif link
http://hotfile.com/dl/113019546/7b1baab/Wear_tests_of_steel_knife_blades.pdf.html

« Yanıtla #34 : 14 Ağustos 2011, 14:18:11 »
Hamonla ve yüzey parlatmayla uğraşacak arkadaşların okumasında yarar var. İlginç bilgiler var. Örneğin hamon için aslında sadece taşlamayla hamonun çıktığından bahsediyor ( hizuya vs tür taşlarla) kimi türler siyahlaştırırken kimi türler beyazlaştırıyormuş vs. Velhasıl bir alay detay var, belkide zımparayla boşa uğraşıyoruz.
http://www.scnf.org/polish.html
http://www.ksky.ne.jp/~sumie99/information.html
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2011, 14:50:40 Gönderen: Sefa Çabuk »

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #35 : 15 Ağustos 2011, 01:03:36 »
Bugün bir daha okudum şu kitabı. Verhoeven müthiş bir iş başarmış bu bilgi kaynağıyla, bu arada metalurji konusunda forumumuzda sorulan ve sorulmayan nerdeyse tüm soruların cevabını barındırıyor: http://www.feine-klingen.de/PDFs/verhoeven.pdf

Bir ara bu kitabı oturup Türkçeye çevirmek lazım kesinlikle, bir süre sonra belki ben bu işi yapacağım...

Emre ustam, şu kitabı çeviri işinden bir haber çıkmadı sanırım?  O:-)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #36 : 15 Ağustos 2011, 02:47:20 »
Ahh ah, zımpara yapmaktan zaman kalmıyor  :D Harbiden...

Kipmen Sanat web sitesi

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #37 : 15 Ağustos 2011, 09:56:49 »
Ahh ah, zımpara yapmaktan zaman kalmıyor  :D Harbiden...
   :D  :D  :D
  Zaman zaman hatırlatalım belki bir araya sığdırabilirsin  :P

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #38 : 15 Ağustos 2011, 10:32:53 »
Sayın emrekipmen,
Acaba çeviriyi forumca paylaşsak mı? Siz de çevirilenleri düzenler, isterseniz çeviriye de bilfiil devam edersiniz.
Arkadaşlar ne derler acaba? Ben yardıma hazırım.
Saygılarımla
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #39 : 15 Ağustos 2011, 13:52:36 »
Sayın emrekipmen,
Acaba çeviriyi forumca paylaşsak mı? Siz de çevirilenleri düzenler, isterseniz çeviriye de bilfiil devam edersiniz.
Arkadaşlar ne derler acaba? Ben yardıma hazırım.
Saygılarımla
Ok, o zaman şöyle yapalım, herkes sırayla 5 sayfa üstlensin, buraya da çevireceği sayfanın numaralarını bildirsin, böylece aynı 5 sayfayı birçok kişinin defalarca çevirmesini önleriz. Sonra 5 sayfayı bitiren alınmamış ayrı bir 5 sayfa alsın...

Kipmen Sanat web sitesi