Arkadaslar, uzun zamandir amator denizcilik belgesi sinavina girmek istiyordum. Bu konuda arastirma yaparken Istanbul il ozel idaresinin bu tip bir hazirlama kursu oldugunu ogrendim. Biraz daha kurcalayinca bu kursun toplam 196 saat , haftanin 4 gunu , ve bedava oldugunu da ogrendim. Sasirmadim dersem yalan olur. Gecen hafta , onceden birkac kez daha tekrarlanmis olan bu programa basladim ve sasirtici bir bicimde ciddi birsey oldugunu gordum , oyle devamsizlik filan yapamiyorsunuz, hemen atiyorlar. Ve daha da onemlisi gercekten isinin ehli adamlardan ogreniyorsunuz.
Yetkililerle konustugumda bana 100 kusur dalda bu tip mesleki egitim kurslarinin halihazirda devam ettirildigini , ve her dalda egitimin ilgili meslek okulunda ve o okulun hocalarinca - bir nevi mesai saati sonrasi - verildigini anlattilar. Bu konuda resmi bilgi veren site
http://www.ioi.gov.tr/mesleki_ve_teknik_egitimi.php , inceleyince gordum ki ferforje , gazalti kaynak vb. gibi ise yarayabilecek dallarda egitim var.
Dun yetkililerle tekrar gorusme sansim oldu, sicak demircilik konusunu actim. Onlarin da Turkiyede bu isin olmekte oldugunun oldukca farkinda olduklarini gordum. Bana ,15 kisi gibi bir grup toplayabilirseniz bize gelin kursu acalim dediler, oldukca da ciddiydiler. Istanbullu , ilgilenen arkadaslara duyurulur.