Bıçak Sanatı - Forum

il ozel idaresi mesleki ve teknik egitim kurslari

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
il ozel idaresi mesleki ve teknik egitim kurslari
« : 08 Aralık 2010, 11:23:10 »
Arkadaslar, uzun zamandir amator denizcilik belgesi sinavina girmek  istiyordum. Bu konuda arastirma yaparken Istanbul il ozel idaresinin bu tip bir hazirlama kursu oldugunu ogrendim. Biraz daha kurcalayinca bu kursun toplam 196 saat , haftanin 4 gunu , ve bedava oldugunu da ogrendim. Sasirmadim dersem yalan olur. Gecen hafta , onceden birkac kez daha tekrarlanmis olan bu programa basladim ve sasirtici bir bicimde ciddi birsey oldugunu gordum , oyle devamsizlik filan yapamiyorsunuz, hemen atiyorlar. Ve daha da onemlisi gercekten isinin ehli adamlardan ogreniyorsunuz.
 Yetkililerle konustugumda bana 100 kusur dalda bu tip mesleki egitim kurslarinin halihazirda devam ettirildigini , ve her dalda egitimin ilgili meslek okulunda ve o okulun hocalarinca - bir nevi mesai saati sonrasi - verildigini anlattilar. Bu konuda resmi bilgi veren site http://www.ioi.gov.tr/mesleki_ve_teknik_egitimi.php , inceleyince gordum ki ferforje , gazalti kaynak vb. gibi ise yarayabilecek dallarda egitim var.
 Dun yetkililerle tekrar gorusme sansim oldu, sicak demircilik konusunu actim. Onlarin da Turkiyede bu isin olmekte oldugunun oldukca farkinda olduklarini gordum. Bana ,15 kisi gibi bir grup toplayabilirseniz bize gelin kursu acalim dediler, oldukca da ciddiydiler. Istanbullu , ilgilenen arkadaslara duyurulur.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

Ynt: il ozel idaresi mesleki ve teknik egitim kurslari
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2010, 11:28:23 »
Bu kurslar sürekli var, yeterli sayı oluştuğunda meslek kursu olarak zaman zaman bizde de kurslar düzenleniyor. Kesinlikle yararlı üstelik bir meslek sertifikanız oluyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2010, 11:39:40 »
Meslek sertifikası kendimize bir mekan açarken gerekli oluyor mu Sefa?

Bu kursa, haftasonu bir tam gün olması kaydıyla katılabilirim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2010, 11:43:42 »
Durum şöyle; eğer alanında boşluk ve diploma veren bir organizas yoksa mekan açarken kullanılabiliyor, ama 3308 sayılı bir yasa var ve bu yasaya göre işyeri açma belli kurallara bağlı. En fazla buradan alınan sertifika meslek eğitim merkezlerinde ustalık belgesine dönüştürülerek kullanılabilir. En son bu kurslarda " doğalgaz iç tesisatçılığı" sertifikası vermiştik, ve sertifika programından geçenler bu işi yapmaya ehliyetli ve yetkili olmuştu. Bunun gibi yani. Meslek kursları haftada bir gün olmuyor ne yazık ki, devam gerektiren bir organizasyonu var, yani haftada bir günle ne yazık ki olmaz.
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2010, 11:47:43 Gönderen: sefa çabuk »

« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2010, 11:54:48 »
Belirtmekte yarar var, bu anlamda İŞKUR un da düzenlediği meslek edindirme kursları var, ilinizde bulunan ticaret odalarının düzenlediği başka kurslar var, İşkurun kursları izdihdama yönelik olduğundan neredeyse iş garantili kurslar. Ayrıca İşkurun kimi kurslarına katılanlara günlük ücret ödeniyor ( sanırım 16TL) Talep halinde bu kurumlar da kurs düzenliyor bilginiz olsun.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #5 : 08 Aralık 2010, 12:01:20 »
 :2up süper bir haber, ben sıcak demircilik kursuna katılabilirim.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #6 : 08 Aralık 2010, 15:47:13 »
bende katılabilirim şimdiden üç kişi olduk.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 08 Aralık 2010, 16:08:48 »
Yok, beni saymayın. hafta içi para kazanmam gerekiyor.  :-[
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

fatihaydın