Alıntı yapılan: deserteagle - 21 Aralık 2014, 22:42:03Ahmet Abi güzel ve bereketli başladın sağolasın. Yazdıklarını ve diğer arkadaşların ilerde yazacaklarını yerlerini değiştirmeyacağim, sadece formatını benim yazdıklarıma uyduracağım. Ha ilerde kategorize edebiliriz tabi ancak şimdilik herkesin yazdığı kendi mesajının içinde yaşasın.Kimin yazdığı belli olsun diye düşünüyorsan o kadar önemi yok. Bir kişi yazıyor olabilir ama içerik aslında anonim.Bence mesajları bir akış sırasına göre ilk mesajın içine kopyalayabilirsin. Yazılanlara katkılar olacaktır, eksik hatalı noktalar olacaktır. Format ile beraber onları da halledersin. Tek mesajda toplanır hepsi, bakana okuyana rahatlık olur. Yine de sen bilirsin.
Ahmet Abi güzel ve bereketli başladın sağolasın. Yazdıklarını ve diğer arkadaşların ilerde yazacaklarını yerlerini değiştirmeyacağim, sadece formatını benim yazdıklarıma uyduracağım. Ha ilerde kategorize edebiliriz tabi ancak şimdilik herkesin yazdığı kendi mesajının içinde yaşasın.
Alıntı yapılan: a.yuce - 21 Aralık 2014, 20:17:008. Bileme, kesici ağız açma : Bıçağın kesici ağzı genelde 1mm yi geçmez. Ağız açısı kullanım yerine göre değişir. 18-20 derecelik bir ağız fileto bıçağı için uygun iken 22-24 derece genel kullanım bıçaklarına uygundur. Satır, balta gibi kullanılacak ağır darbe alacak bir bıçağı ağzı 30-40 derece gibi açılarda bilenebilir. Açı arttıkça ağız dayanımı artarken kesme kaabiliyeti düşer. Bileme işlemi kabadan başlayıp inceye doğru giden taş motoru, zımpara, su yahut yağ taşları ile yapılabilir. En son olarak çelik, elmas yahut deri masat ile masat atılır.Bahsi geçen açılar kesici ağzın toplam açısıdır. Ağız açarken bu değerlerin yarısı kadar açıyla çalışılır.İlgili ileti düzenlenirse bu ileti kendini imha edecektir.
8. Bileme, kesici ağız açma : Bıçağın kesici ağzı genelde 1mm yi geçmez. Ağız açısı kullanım yerine göre değişir. 18-20 derecelik bir ağız fileto bıçağı için uygun iken 22-24 derece genel kullanım bıçaklarına uygundur. Satır, balta gibi kullanılacak ağır darbe alacak bir bıçağı ağzı 30-40 derece gibi açılarda bilenebilir. Açı arttıkça ağız dayanımı artarken kesme kaabiliyeti düşer. Bileme işlemi kabadan başlayıp inceye doğru giden taş motoru, zımpara, su yahut yağ taşları ile yapılabilir. En son olarak çelik, elmas yahut deri masat ile masat atılır.
Çok ilginç bir püf noktasını paylaşayım. Bu püf noktasının mekanizmasını açıkça dillendirene ben de hiç rastlamadım. Belki keşfedenimiz yine de vardır ama %99'umuz için de ilginç ve bir o kadar da akıl dışı gelebilir. Baştan ben de afallamıştım.İki metal plaka arasında -sonsuz olmayan bir basınçla- sıkıştırılarak su verilen bir plakanın çarpılması yöntem sayesinde önlenir. Ya da en azından çarpılma bu sayede asgariye iner. Ancak bu basitçe basıncın varlığı nedeniyle değil, çarpılmanın suyu daha fazla alan yüzeyin otomatikman soğutma plakalarından uzaklaşması, buna karşılık soğuyan plakanın aksi tarafının soğutma plakalarına doğru ittirilmesi ile su vermenin dengelenmesi sağlanır. Kısaca sistem geribeslemeli olarak kendini dengeleyerek çalışır.Eh, artık bu yazdıklarımdan bir tartışma çıkar.
Yaptığımız her ısıl işlemde su vermemiz gerekiyormu? ...
??cevap