Bıçak Sanatı - Forum

SORU VE YANIT - İlk defa bıçak yapacağım. Yardım!!!!!

Levo

• 63
  • Meslek: Perakende
  • Yer: İstanbul
Ynt: SORU VE YANIT - İlk defa bıçak yapacağım. Yardım!!!!!
« Yanıtla #60 : 26 Mayıs 2019, 20:52:02 »
Kiridashi yapımına başladım.. Gördüğünüz hatalar varsa, söyleyin lütfen.

« Yanıtla #61 : 26 Mayıs 2019, 21:02:39 »
Malzemenin yüzeyini mi eğeye sürtüyorsunuz? eğeyi mengeneye sıkıştırmışsınız ondan sordum. Ayrıca, ağız yüzeyindeki çizikler referans çizikleri mi acaba  ::)  altta ve üstte kademe yapmışsınız, bu kademeler kullanımda rahatsız edici olabilir, Sizin hoşunuza gittiyse o ayrı ama. Kolay gelsin.

Levo

• 63
« Yanıtla #62 : 26 Mayıs 2019, 21:24:41 »
Sefa Bey merhaba, işkencem olmadığı için bıçak mengenedeyken zorlanınca, eğeyi mengeneye bağladım. Isı dışında bir sorun yaşamadım.

Evet referans çizikleridir, açıkçası sizin yönteminiz pratik geldi  :) kademe konusunda pek sınırım yok sadece üst kısım belli olsun diye sınırladım. Öneriniz varsa zevkle dinlerim. Daha önce bu işlerle uğraşmadım hiç.

« Yanıtla #63 : 26 Mayıs 2019, 23:30:14 »
Kendiniz sınırlamayın zaten, içinizden nasıl geliyorsa öyle devam bence  ;) eğeyi mengeneye bağlayınca yüzey de çok düzgün çıkacak eminim. Kolay gelsin.

Levo

• 63
« Yanıtla #64 : 30 Haziran 2019, 23:58:28 »
İlk başladığım hala devam ediyor. Sadece hafta sonları vakit ayırabiliyorum.

(MehmeT)

• *
  • 10
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #65 : 27 Eylül 2019, 16:04:18 »
Merhabalar.Bıçak yapma aşkı doğdu du bakalım ne olacak.. ;D Şaka bi yana aydınlatıcı bilgilerden ötürü emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.Teorik olarak her şey güzel pratiği de yaparak halledebiliriz inşallah.Tekrar teşekkürler.

Cezerye Keyhüsrev

• *
  • 1
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Amasya/Merkez
« Yanıtla #66 : 02 Temmuz 2020, 14:24:00 »
ben 17 yaşındayım ve gerçekten bir bıçak yapmak istiyorum ama oradaki yazan kelimelerin nir kısmı yabancı bana ne öneririrsiniz bana bir yol gösterseniz

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #67 : 02 Temmuz 2020, 14:28:38 »
ben 17 yaşındayım ve gerçekten bir bıçak yapmak istiyorum ama oradaki yazan kelimelerin nir kısmı yabancı bana ne öneririrsiniz bana bir yol gösterseniz

Merhaba,

Kendinizi tanıtın bölümünde kendini tanıtırsan çok daha iyi olur kanısındayım, terimlerden kastın nedir yapmak istemek yarısını bitirmiş sayılması demek gerisi teferruat. Nasıl bir bıçak yapacaksın öncelikle ona göre malzemeleri tedarik etmen gerekli. Yukarda yazan anlamadığın terimleri açıklamada yardımcı olabiliriz sanırım.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...