Bıçak Sanatı - Forum

PC'de profil çıkarma

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
PC'de profil çıkarma
« : 04 Şubat 2015, 02:14:35 »
İyi bir ofis kullanıcısı olduğumu söyleyebilirim (en azından çok bilinenlerini ;D).
Hiçbir teknik eğitim de almadım.
Yepyeni bir program vb. öğrenmek için çok fazla zamanım olduğunu söyleyemem.
Bilgisayarda basit şekilde bıçak profili çıkartmak için veya elde var olan resimleri profile çevirmek için hangi programı tavsiye edersiniz. Lütfen Paint demeyin ;)
Teşekkürler.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: PC'de profil çıkarma
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2015, 09:53:26 »
WinTopo programı görüntü dosyalarını dxf'ye çevirmeye yarıyor.

Kesimcilerin karışık kavisli hatlardaki bu parça parça çizgileri sevmediğini de söylemeliyim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2015, 10:38:24 »
Eylem Hocam, çok teşekkürler.
Bu programı sevdim. İşe yarayacak.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 04 Şubat 2015, 12:53:48 »
Daha öncede bahsi geçmişti http://www.3ds.com/products-services/draftsight-cad-software/ böyle bir ücretsiz program var. Fazlası ile işe yarar.

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2015, 15:10:51 »
Beğenilen bıçağın görseli pc'ye indirilir. Görsel açılarak istenilen boyutlara zoom in - out yapılarak ayarlanır. Ekrana bir beyaz kağıt yapıştırarak sabitlenir ve görselin beyaz kağıt arkasındaki aksinin üzerinden kurşun kalemle geçilerek lağıda aktarılır. Hayırlı olsun   8)
Alet işler, el övünür.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #5 : 04 Şubat 2015, 15:13:49 »
Lazerde falan kesim yapmak isterseniz o yöntem işe yaramıyor ama profili kendiniz çıkaracaksanız en kolay yöntem söylediğin gibi :) Birde çakı yapacak arkadaşlar için bu program çok işe yarar. Malzemeyi kesmeden çakı çalışıp çalışmadığı deliklerin yeri doğru mu değil mi diye test edilebilinir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 04 Şubat 2015, 15:14:22 »
Beğenilen bıçağın görseli pc'ye indirilir. Görsel açılarak istenilen boyutlara zoom in - out yapılarak ayarlanır. Ekrana bir beyaz kağıt yapıştırarak sabitlenir ve görselin beyaz kağıt arkasındaki aksinin üzerinden kurşun kalemle geçilerek lağıda aktarılır. Hayırlı olsun   8)
+1903  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 04 Şubat 2015, 16:06:30 »
Elle kesim için çıktı alınacaksa;

- Katman desteği olan eli yüzü düzgün bir programda eldeki fotoğraf açılır.
- Üstüne yeni bir katman açılır.
- Üst katmanın saydamlığı iki katı da görecek şekilde ayarlanır.
- Üst katmanda mümkünse vektör olarak bıçağın hatları doğru, daire ve bezier eğrisi gibi imkanlarla çizilir.
- Üst katman kalacak arka katman silinecek şekilde resim değiştirilir.
- Çizimin ölçeği, bıçağın bilinen boyutlarına göre yada en azından sapın ergonomisinin kullanıcının avucuna göre oranlanmasıyla çıkarılır ve çizim yeniden ölçeklenir.
- Çizim kağıda basılır.

Eli yüzü düzgün ve ücretsiz bir program olarak Gimp tavsiyemdir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #8 : 04 Şubat 2015, 16:36:54 »
Eklemek gerekir ise fotoğraflarda açılı çekimler kabza ve namlu orantısını bozabilir. Bilindik bir bıçak ise mutlaka namlu ve tam boy ölçülerine göre çizim yapılmalı.
Birde kabza malzemesinin kalınlığından dolayı kabza şekli tam olarak çıkmaya bilir. Onun için mümkünse kabza takılmamış halindeki fotoğraflar ile çalışın.
Her halükarda  düz bir fotoğrafın çıktısı almak yerine çizim programları ile çalışın. Draftsight ile alakalı videolar internette var. Bu programla çalışmak için çok fazla teknik resim bilgisine gerek yok. Programın Türkçe desteği mevcut. Zaten genelde kullanacaklarınız çizgi, daire ve yay.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #9 : 04 Şubat 2015, 18:27:07 »
Valla ben ne hazır şablonlarda ne de çizdiğim profillerde(elle kağıt üzerine) istediğim verimi alamıyorum.

Onun yerine 3 mdf parçayı eğe ile istediğim şekle gelinceye kadar eğeliyorum. Hem tutuşu hem de üretim teknikleri hakkında fikir sahibi oluyorum.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #10 : 04 Şubat 2015, 18:45:46 »
En güzeli :) Zaten çizim aşamasından sonrada çıktı alıp dediğin gibi modelleme yapılırsa iyi olur. Hem elde hazır şablon olur. Çakı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Olmazsa olmaz değil ama çakıda cad çizim programları büyük kolaylık.

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #11 : 04 Şubat 2015, 22:06:25 »
Bütün ustalarıma teşekkür ediyorum. Benim için çok faydalı bilgiler var.  :2up
En hoşuma gideni ekran önüne kağıt tutmaydı, kullanacağım. :D
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #12 : 07 Şubat 2015, 07:19:19 »
Mesala profili lazerde kesim yaptırmak istedik elimizde plan var ama bunun için lazer makinaya  bir plan girişi yapmak lazım makina da her türlü uzantılı dosyayı okuyamaz diye tahmin ediyorum lazer makinaların okuyabildiği  uzantılı dosyaları hazırlayabileceğimiz  çöizim programı var mı? ya da şöyle söyleyim pdf uzantılı bir dosya götürsek lazerde kesim yaptırabilir miyiz? teşekkürler

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #13 : 07 Şubat 2015, 10:47:49 »
Mesala profili lazerde kesim yaptırmak istedik elimizde plan var ama bunun için lazer makinaya  bir plan girişi yapmak lazım makina da her türlü uzantılı dosyayı okuyamaz diye tahmin ediyorum lazer makinaların okuyabildiği  uzantılı dosyaları hazırlayabileceğimiz  çöizim programı var mı? ya da şöyle söyleyim pdf uzantılı bir dosya götürsek lazerde kesim yaptırabilir miyiz? teşekkürler
Evet makine her türkü dosyayı okuyamaz, ilk şartı vektörel bir çizim olması dosyanın. Yani .jpg uzantılı dosyalar gibi pixellerden oluşan değilde .cdr yada .dwg uzantılı dosyalar gibi vektörlerden yani çizgilerden oluşması gerekir. Vektörel dosyaların en büyük avantajı boyutları ile çok kolay oynanabilmesi ve bunun sonucunda dosyanin hafızadaki kapladığı alanda hemen hemen hiç artışın olmaması. Tabi vektörel editör programlarda da dilediğin değişikliği dosya üzerinde yapabiliyor olmanda cabası.

.Pdf uzantılı dosyalarla ilgili şunu belirtmeliyim. Her .pdf vektörel olmayabilir. Katmanlardan oluşan dosyalarıda .pdf formatına almak akıllıca olacağı için pek fazla kullanıan bir dosya türüdür. Eğer içinde vektörler olduğuna eminsen lazerciler için .pdf den kesmek hiçte zor değildir. Kısacık bir çevirme işlemi ile istenilen formata getirilebilir.

Profil çizip kestirmek için kullanılabolecek programlara gelince ben CorelDra, Photoshop yada Adobe Illustrator öneririm. Bunlardan kullanması en kolay ve sonuç odaklı olan bence CorelDraw. Her üç programı da uzun yıllar kullanmış biri olarak en kolay da CorelDraw öğrenilebilir, zaten kendisi vektörel çizimle için yapılmış bir program. AutoCad de olabilir, fakat hakkında hiç bilgim olmadığı için bunu kullanan bir arkadaşımız açıklarsa daha yerinde olur.
Alet işler, el övünür.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #14 : 01 Aralık 2024, 17:31:29 »
Ben bir tane elle taslak çiziktirdim gördüğümü tahminen çizdim atmaya çalışacağım buraya kabza tarafı değilde namlu kısmını belki işe yarayabilir

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #15 : 02 Aralık 2024, 09:36:45 »
Ben bir tane elle taslak çiziktirdim gördüğümü tahminen çizdim atmaya çalışacağım buraya kabza tarafı değilde namlu kısmını belki işe yarayabilir

Güzel bir tasarım, elinize sağlık. :2up

Mahmut Erdoğan

• 582
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #16 : 07 Aralık 2024, 11:40:08 »
AUTOCAD çok zor değil. Eğer lazer kesime gönderecekseniz mecbur AUTOCAD öğreneceksiniz.
youtubede ücretsiz ders çok.

https://www.youtube.com/watch?v=tUcqO4l5ut8&list=PLWctyKyPphPg7dNyBOxVv1Mqzltt1z_a9
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)