Benim bu konudaki kıt olan tecrübeme göre, ustura parlaklığındaki bir kesici ağız et kesiminde tam istenen sonucu vermiyor. Hele ki boğazlama gibi kıl, deri, et, kıkırdak, yağ, damar gibi dokuları aynı anda kesmek isteyince... Bildiğiniz gibi yeni bilenmiş bir usturanın ağzına dik açıyla parmağınızı sürdüğünüzde, sanki körmüş gibi derinizin üzerinden kayıp gider. Fakat masatlanmış bir kasap bıçağı bu hareketinize ağresif bir tepki verir, derinizi anında yakalayıp keser. Bunun sebebi sanırım bıçağın ağzında mikro testere diyebileceğimiz bir yapının oluşması.Galiba bu sebepten kurbanda 400-600-800-1000-1500-2000-5000 kum zımpara sırasıyla bilediğim boğazlama bıçakları, 400-1500-5000 kum bilediğim bıçaklar kadar etkili olmadı. (buradaki 5000 kum dediğim taş yada zımpara değil, parlatıcı sürülmüş deri masat) Gerçi kullanıcılar amatör olduğu için, geri bildirimler de pek sağlıklı değil tabii.
Kasapların çelik masata cevap verecek sertlikte-yumuşaklıkta bıçaklar istemesi mantıklı gelse de bıçakta kullanılan çeliğin ideal performans/kullanım amacı sertliğine uygun masat yok değil.
...