e şimdi forumun boynunun borcudur furkan kardeşe bi boğazlama bıçağı yapıp yollamak. En iyisi kendisi sahada test eder bizde anlarız. ben havalar biraz ısınsın bi civa çeliği dövücem bakalım.

Valla deneriz hiç problem değil.
Furkan kesimde kullanılacak bıçağın kabzasında aradığın özellikler nedir?
Şekli, malzemesi ne olmalıdır?
Şekli çok fazla önemli değil. Diğer bıçakların kabzaları gibi olsa yeterlidir.
Fakat malzeme konusunda gelince ise ; ilk tercihim fibrox sap olmasıdır. Eğer fibrox mümkün değilse elde kaymayacak ne varsa olabilir. Ama yeterki çok hafif birşey olsun. Hafiflik bizim için çok önemli.
e şimdi forumun boynunun borcudur furkan kardeşe bi boğazlama bıçağı yapıp yollamak. En iyisi kendisi sahada test eder bizde anlarız. ben havalar biraz ısınsın bi civa çeliği dövücem bakalım.
Furkan ın son yazdıkları internette yerli/yabancı sitelerde farklı farklı oto markaları için uyarlanmış haline ara sıra denk geldiğim, sanırım şehir efsanesi olan bir hikayeyi aklıma getirdi.
http://www.fikracenneti.com/komik-yazilar/ilginc-sikayet
Eskidikçe daha iyi kesme, yeni biçağı hemen hırpalamaya başlama.... Eski bir iş arkadaşımın elektronik konusunda içinden çıkmakta zorlandığımız durumlarda söylediği bir laf vardı: ilme irfana aykırı şey olmaz.
Bunların altındaki mantığı çözmeden m390 dan 65hrc bıçak ta versek istediği performansı alamayabilir. Hemen ocağın başına geçmekte acele etmemeli.
Bununla ilgili şöyle söyleyeyim ;
Bizim en çok tecrübe ettiğimiz konulardan birisi yeni bıçağın zor bilenmesidir. Tabi bu zor bilenme eski bıçaklara oranla...
Şuana kadar kaç tane bıçak eskittim bilmiyorum , saymadım ama hepsinde ama istisnasız hepsinde gördüğüm şudur ki , bıçak eskidikçe taşta çok daha rahat bileniyor. Sıfır bıçakta 5 uğraşıyorsan eski bir bıcakta 1 uğraşıyorsun.
Masat atmada bir fark yok eskide aynı yenide.
Furkan bey, zahmet olmayacaksa sizden ricam şu anda çok iyi performans aldığınız ve sizin tabirinizle hırpalanmış kesim bıçağının ölçülerini net bir şekilde yazabilirseniz çok faydası olacaktır.(Yüz genişliği, sırt kalınlığı, tam boy ve namlu boyu)Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama victorinoxların sırt kalınlığı 2,3 mm diye hatırlıyorum.
Ahmet abi bu durum soba fıkrasına döner mi bilmiyorum ama ilk atışı ben yapayım.(http://www.fikracenneti.com/cesitli-fikralar/sobadaki-hikmet-2)Furkan bey bıçağı tam yatırarak bilediğini de düşünürsek ağız bileme açısı ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum.Ağız hırpalandıkça yan genişlik azalmakta ve istenilen bileme açısına gelmekte.
Furkan bey net ölçüleri yazınca sinüs cosinüslerle arası iyi olan bir arkadaş açıyı hesaplar.
Bana düşük ihtimal gelse de yüzeyin bileme neticesinde çizikler nedeniyle yapışmaması ama ustalarımız daha iyi bilirler.
Estg. ne zahmeti

Bi elime metreyi aldım diğer elime bıçağı ve ölçüleri yazıyorum

Tam boy: 29cm
Kabza boyu: 14cm
Kabza genişliği: 3.5cm
Kabca kalınlığı: 2cm
Namlu boyu: 15cm
Namlu genişliği: 3cm
Namlu et kalınlığı: 2mm
------------
Bu arada , kesim bıçağımla kağıt kesme testi yaptım bende. Linkini paylaşacağım burada. Kullanılmış bıçağı bilemeden , sadece masat kullanarak yaptım testi. Hep birlikte izleyelim bakalım.
Saygılar,