Bileme tekniğinizin sizin işiniz için en uygun yöntem olduğunu söylüyorsunuz, buna hiçbir eleştiri getiremem.
Teknikleri yarıştırmak gibi bir niyetimiz de yok. Sizinki de yıllarca denenmiş işinizde kabul görmüş bir yöntem.
Buradaki maksat; acaba sizin için daha iyi bir bıçak nasıl mümkün olabilir sorusunun cevabını bulmak. Belki hiçbir sonuç alamayabiliriz, yine de denemeye değer.
Masatt kullanımı konusunda uzmanlığınızi gördüm ve gerçekten beğendim. 
Yok yok estagfurullah , tabikide yarışmak gibi bir amacımız yok. Eğer öyle bir izlenim verdiysem herkesten çok özür dilerim.Dediğiniz gibi daha iyi bir bıçak nasıl olabilir bende bunun peşindeyim. Keşke öyle bir bıçak elde edebilsek te onu kullansak.
Tam hakkıyla masat kullanımı çok zordur buna emin olun , hergün çalışmayla 1.5 senede tam anlamıyla zar zor öğrendim. Bu 1.5 sene içinde de bıçak kestirebiliyordum ama keskinlikte keskinliğe fark var taibiki. Ayrıca masat diğer bir önemli konuda ağzı bozulmuş olan bir bıçağı , masadı fonksiyonel kullanarak nasıl düzeltebilirsiniz buda çok önemli. Masat kullanımında bu bilgi ve tecrübeyede yer veriyor olmalısınız. Çünkü öyle bir an gelir ki yanınızda yağ taşı olmadıgı bir anda bıçağınız bozulduysa masatla düzeltmekten başka bir çareniz olmayabilir.

Nitekim başıma defalarca kez geldi.

Furkan seramik masat kullanma şansın oldu mu?
Malesef hiç kullanmadım seramik masat.
Benim gördüğüm Furkan kardeşimiz önemli bi iş yapıyor ve bunu seri olarak yapıyor. Buradaki amaç hayvanı en hızlı ve can cekiştirmeden yapmaksa bu konuda sanırım kimse onu eleştirmez. Ben bu konuda kendisini taktir ettim. Bu işi yaparkende kendi yöntemiyle yapıyor ve bıçak kullanma tekniği neredeyse mükemmel olmuş.
Burdaki birçok arkadaş ise bu işi hobi olarak ve estetik olarak yapıyor. Birçoğumuz en iyi bıçağımızı hiç kullanmıyoruz değil mi? O yüzden arada bi fark var. Bunun içinde uzlaşma sağlama derdinde olmakta yanlış zaten. Herkes kendi açısından doğruyu yapıyor. Tabi Furkan kardeşimiz içinde bi bıçak yapabilirsek o çok daha güzel olur,amaca yönelik olur.
Evet tek amacımız acısız ve hızlı bir kesimi yapmak için mükemmel derecede bıçak bilemeyi bilmek , masat atmak ve bıçağı kullanmak.
"Hayvan nede olsa ölmeye geldi , nasıl öleceğinin bir önemi yok" gibi bir düşünce asla olmadı , olamaz ve olmayacakta. Bu nedenle bıçak tartışmasız en önemli konudur benim için.
Birde işin şu boyutu var , bıçak kesmezse eğer bu bana olumsuz etki eder. Şöyle ki , kör bıçakla çalışma insanı inanılmaz yorar.
Birde bir sorum var çoklu kesimlerde aynı bıçağı kullanmak doğru mu? Kaç hayvanda bir bıçak değiştirilmeli ve bu bıçakların dezenfekte işlemleri nasıl yapılmalı? Hayvanların kanlarının birbirine karışması sakıncalı mı?
Evet aynı bıçağı kullanmanın bir sakıncası yok. Olsaydı buna en başta başımızdaki 4 veteriner hekim karşı çıkardı. Şu kadar hayvanda bir bıçak değiştirilir gibi birşey söylemek bence yanlış olur. Bıçak gidebildiği yere kadar gider. Durmaya başladı diyelim , siz elinizden geleni yaparsınız ve baktınız ki değişme yok o zaman o bıçak artık görevini tamamlamıştır ve yeni bıçağa geçebilirsiniz demektir.
Ben kesimden geldiğimde tüm ekipmanlarıma küvette doldurduğum sıcak suyun içine yatırırım. Kan ve yağlar iyice çözüldükten sonra tekrar bilerim bir sonraki kesime hazırlık için.
Hayır kanların karışmasının bir sakıncası yok. Çünkü bir önceki kesilen hayvan askıya asılıp kesim alanından uzaklaştırıldığı için yeni kesilen hayvanda bir durum söz konusu ise hemen kontroller yapılır ve gerekli aksiyon alınır. Ki başımıza bu tip şeyler geliyor. Bazen hayvanın kendisi bazende önündeki ve arkasındaki hayvan imha ediliyor.
Salim ustam dezenfekte demişken arkafaş mazotla bileme yapıyor kendim şahsen mazot benzin kokusunsan rahatsız olmasamda ete geçerse nasıl olur bu koku bıçağa sinermi bıçaktan mazot kokusunu nasıl gideriyor arkadaş cevaplasa aydınlanmiş olurum.
Mazot kokusu bıçağa ilk anda siniyor evet ama kesim esnasında hayvan derisine , gübresine , yağına ve kanına temas ettiği için ve ayrıca devamlı suyla yıkandığı için herhangi bir koku kalmıyor. Etede sindiğini düşünmüyorum çünkü öyle bir durum olmuş olsa binlerce hayvan içinden muhakak bize geri bildirim olurdu.
okadar koku arasında mazot kokusunu mumla arar insan
geçen kurbanda keçinin içini boşaltırken kazara bagırsagını deldim başımdan aşağı b.k fışkırdı okokuyu iyi bilirim. 
Geçenlerde işkembesi gaz yapmış bir hayvanın içini boşaltırken bıçak değdiği anda o işkembenin patlayışını , bütün vücuduma sıçraya sıvı gübreleri , vücuduma sinen kokuyu ve gözlerime kaçan gübreleri ve içlerindeki saman parçalarını ömrüm boyunca unutmayacağım.