Bıçak Sanatı - Forum

Hakkımda Yapılan Eleştiriler (Furkan CAN)

Furkan CAN

• *
  • 18
  • Meslek: Mezbaha
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Hakkımda Yapılan Eleştiriler (Furkan CAN)
« Yanıtla #100 : 29 Mart 2015, 01:40:12 »
Yok estagfurullah ne dalga geçmesi.
İşkembe patlaması dışında daha çeşitli şekillerde intikamını alan hayvanlar oldu.
Bigün kesip astığım bir tosundan bir tekme yedim tam göğsümün ortasına feleğim şaştı.
Gene bigün havada kestiğim bir koç gözümün ortasına tekme atmıştı. :)
Furkan CAN
Kocaeli Mezbahası

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #101 : 29 Mart 2015, 04:25:17 »
Niye dalga konusu olsun  ??? Bak az bildiğim veya yanlış bildiğim bir konu en azından benim için netliye kavuştu. Furkan arkadaşımızda zaten formu ciddiye almasa burada böyle bir paylaşımda veya açıklama ihtiyacında bulunmazdı. Bizde bunun bilincindeyiz. Umarım Furkan arkadaşımızda aynı fikirde değildir.

Hocam ben kendi dediğim için yazmıştım onu,  sizin sorunuz için değil :)
Sizin sorunuzla ilgili bir yorum yapmadım :)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #102 : 29 Mart 2015, 12:55:18 »
İşkembe patlaması dışında daha çeşitli şekillerde intikamını alan hayvanlar oldu.
Bigün kesip astığım bir tosundan bir tekme yedim tam göğsümün ortasına feleğim şaştı.

Aman dikkat. Çok geçmiş olsun.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #103 : 29 Mart 2015, 13:46:22 »
Kutsal sorun yok rahat ol :) Yazışmalarda bazı şeyler yanlış anlaşıla biliniyor. Ama genel olarak forumdaki tüm arkadaşların samimiyetine güveniyorum. Arkadaşımız yeni olduğu için açıklama yaptım yoksa benim tarafımda zaten sıkıntı yok.

Furkan CAN

• *
  • 18
« Yanıtla #104 : 29 Mart 2015, 17:19:02 »
Arkadaşlar , kesicilik yada kesim bıçakları hatta masatlar hakkında merak ettiğiniz konular varsa sorabilirsiniz.
Furkan CAN
Kocaeli Mezbahası

Kutsal

• 2123
« Yanıtla #105 : 29 Mart 2015, 17:41:51 »
Kutsal sorun yok rahat ol :) Yazışmalarda bazı şeyler yanlış anlaşıla biliniyor. Ama genel olarak forumdaki tüm arkadaşların samimiyetine güveniyorum. Arkadaşımız yeni olduğu için açıklama yaptım yoksa benim tarafımda zaten sıkıntı yok.
:) 8)

Kutsal

• 2123
« Yanıtla #106 : 29 Mart 2015, 17:46:07 »
Valla geçmiş olsun :(
Yanlış anlamadım değil mi,  hayvanlar kesildikten sonra tekme attılar.  :o ???
Allah'ın hikmeti işte,  can bir anda çıkmıyor vücuttan.  Benzer olaylar görmüştüm ama tekme kadar şiddetlisini görmedim.

Furkan CAN

• *
  • 18
« Yanıtla #107 : 29 Mart 2015, 18:29:12 »
Evet doğru anladınız.
Göğsüme tekme yedim , koluma tekme yedim , yüzüme kırbaç gibi kuyruk yedim , gözüme tekme yedim , 600 kg'lık hayvan askıdan düştü , ayağım kaydı sırtüstü yere düştüm , hayvan vurdu , tekme attı ve daha neler neler.

Canlı hayvan olan her işte sakatlık çıkması muhtemeldir. Bunlar gibi daha neler oldu nelerini gördüm. Mezbahalar inanılmaz tehlikeli yerlerdir.
Furkan CAN
Kocaeli Mezbahası

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #108 : 29 Mart 2015, 18:39:25 »
Allah kaza bela vermesin.

hüseyin75

• 935
  • Yer: kirobasi yaylasi silifke yaş 30
« Yanıtla #109 : 29 Mart 2015, 19:40:47 »

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #110 : 29 Mart 2015, 20:11:36 »
Geçen Kurbanda raylı sistemde kesim yapan kasabın ağzının içine hayvanın kanı fışkırdı. Yüzüne gözüne gelenleri geçtim. Pek te sağlıklı bir durum değildir sanırım. Neden basit bir polikarbonat yüz vizörü/maskesi kullanılmıyor anlamadım.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2015, 20:19:09 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #111 : 29 Mart 2015, 20:59:17 »
MASAT biley aracımı  kılağı düşürme aracı mı yoksa ağız temizliği ve düzeltme yapmaya  yarayan bir aparatmıdır ??masat ı genellikle kasaplar kullanıyor  bir marangoz  yada ahşap oymacı ne bileyim yada başka mesleklerden  masat kullanan  yok  özellikle de et kesmek için kullanılan bıçaklarda  olmazsa olmaz bir alet  mesela   çayır biçmekte kullanılan tırpanlarda  da  masat denilen bir taş kullanılıyor  ama  burdaki masat çok farklı doğal  taş..
ben  masat ın kasap bıçaklarında  bıçak ağzında biriken yağ ve kan kirini temizlemek ağızda oluşan dönme ve bükülmeleri düzeltmek amacıyla  kullanıldığını düşünüyorum . bir berberin usturasına masat atarak  traş yapması   usturaya  keskinlik kazandırırmı acaba  yoksa  usturayı kullanılmaz  duruma mı getirir ? mesela usturalara da  kayış atılır  yani deri bir köseleye sürtülerek keskinleştirilir  yumuşak bir kösele 60HRC nin üstündeki bir sert çeliğe aşındırma  yapması  mümkün olmadığına göre  usturaya  keskinlik kazandırması  nasıl oluyor  ??  konu biraz daha açıklığa  kavuşsun diye  böyle sorular aklıma geldi  şeytanın avukatlığını yapmıyorum ama  bu forumda   bu soruları  teknik olarak açıklayacak  ustalarımıza  buyrun  diyorum :) selamlar.

hüseyin75

• 935
« Yanıtla #112 : 29 Mart 2015, 21:24:37 »
Halis bey ben usta deyilim. Yanlız kendim derinin üzerine metal polisaş macunu sürerek masatlıyorum gerçekten işe yarıyor. Herkeze tavsiye ederim. Yanlız emre kipmen ustanın bir yazısında okudum macunu fazla kaçırırsan tam tersine bileme yerine köreltir diye yazdığını hatırlıyorum. Macunu deriye fazla sürmemek şartıyla. Bıçagı nekadar çok masatlarsak o kadar iyi kesiyor. Diye biliyorum.

ZENON

• **
  • 89
  • Meslek: jeoloji mühendisi
  • Yer: Hakkari
« Yanıtla #113 : 29 Mart 2015, 22:20:21 »
Furkan usta hiç deve kesimi  oluyormu ve monaray sistemde deve kesimi yapılabilirmi ????
Bilmek anlamak yetmez ben yapmanın aciliyetine inanırım!

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #114 : 29 Mart 2015, 22:26:11 »
Anladığım kadarıyla Kasaplar:

a) İnce
b) Kolay bilenen
c) Paslanmaz
d) Sapı hafif ve kaymayan
e) Ergonomik

Bıçaklar istiyorlar.

Bıçaklarını tam taşlama istiyorlar. Bu nedenle bıçak ağzı çok ince.

Yumuşak çelik istemelerinin nedenleri, ağzın hem ince olması hem de kolayca kırılmaması. Masat, yumuşak çelik nedeniyle sık sık dönen ağzı düzeltmek için şart.

Bu durum bize "mükemmel çelik" diye bir şeyin olmadığını anlatıyor. Her bıçak kullanım koşulları dikkate alınarak imal edilmeli.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #115 : 29 Mart 2015, 23:22:57 »
Geçen Kurbanda raylı sistemde kesim yapan kasabın ağzının içine hayvanın kanı fışkırdı. Yüzüne gözüne gelenleri geçtim. Pek te sağlıklı bir durum değildir sanırım. Neden basit bir polikarbonat yüz vizörü/maskesi kullanılmıyor anlamadım.

Iki sene once  kurbanda kesecegim hayvanlarla cok hasir nedir oldum yaklasik bir ay sonra  gozumun biri kanlqnip kapandi. Doktora gittim adenoviral konjuktivit teshisi koydular. Tedavisi yok. Hala bulanik görüyorum.  Bes sene icinde gecebilirde gecmeyebilirde. Aman d8kkat ozellikle kesim hayvanlarindan goze temas ile gecebiliyor.bu yuzde hayatı kararan insanlar var. Adenoviral konjuktivit diye ararsaniz anlarsiniz. SAFAK ABI buradaysa anlatsin size.

hüseyin75

• 935
« Yanıtla #116 : 30 Mart 2015, 08:34:23 »
Gökan abi çok geçmiş olsun .allah şifa versin.

Kutsal

• 2123
« Yanıtla #117 : 30 Mart 2015, 10:21:51 »

Iki sene once  kurbanda kesecegim hayvanlarla cok hasir nedir oldum yaklasik bir ay sonra  gozumun biri kanlqnip kapandi. Doktora gittim adenoviral konjuktivit teshisi koydular. Tedavisi yok. Hala bulanik görüyorum.  Bes sene icinde gecebilirde gecmeyebilirde. Aman d8kkat ozellikle kesim hayvanlarindan goze temas ile gecebiliyor.bu yuzde hayatı kararan insanlar var. Adenoviral konjuktivit diye ararsaniz anlarsiniz. SAFAK ABI buradaysa anlatsin size.
Geçmiş olsun :-[

Kutsal

• 2123
« Yanıtla #118 : 07 Nisan 2015, 00:13:45 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4773.0

Forumda yapılan bir kasap bıçağı örneği.

numan

• *
  • 2
  • Yer: Kastamonu
« Yanıtla #119 : 12 Mayıs 2016, 00:29:09 »
arkadaşlar hepsiburadadan f dick 1434 masat almayı düşünüyorum orjinallik konusunda güvenebilirmiyim