Bıçak Sanatı - Forum

Su Verme-Sertleştirme

Ynt: Su Verme-Sertleştirme
« Yanıtla #40 : 26 Nisan 2011, 00:00:05 »
Orkun oradaki yağın derinliği yüzünden bıçağı yan daldırman gerekiyormuş gibi bir izlenim edindim. Eğer öyleyse yağı derinleştir derim, artık kabı mı küçültürsün yağın miktarını mı arttırırsın.. Diğer türlü bıçağı yan daldırdığında eğilme olasılığı neredeyse %90.

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #41 : 26 Nisan 2011, 00:24:02 »
Teşekkürler Sefa Bey, Allah tan yeterince ısıtamamışım o zaman. :o

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #42 : 26 Nisan 2011, 10:09:57 »
çevrenızde soba malzemelerı satan varsa  fırın tuğlası alın derım. 3.4 tane alsanız bunları ufak bır odacık şeklınde sıralarsanız ıstedığınız ısıya çok çabuk cıkarsınız. ;)

ilk başlarda aynı şeylerı bende yaşadım bu şekılde ısı kaybı fazla oluyor..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #43 : 26 Nisan 2011, 14:06:19 »
Piknik tüplerinin basıncı büyük tüplere göre biraz düşük oluyor. O da şalümoya takabileceğin lüle boyunu biraz kısıtlıyor. Verimlilik konusunda hassas olmak gerek.

o zaman normal mutfak tüpü mü almalıyız?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #44 : 26 Nisan 2011, 14:59:11 »
İmkanın varsa tavsiyemdir. Yoksa da haber ver; elimdeki lüleleri kenarda sıfır duran küçük tüp ile deneyip küçük tüple en iyi hangisi gidiyor bir bakayım. İMES'teki bir mekandan aldığım lüleler daha önce aldıklarıma göre daha iyi. Bunlar arasından bir tane tespit edip sana önereyim.

Fırın tuğlası hakkında da şunu söyleyeyim. Yanma odasının sıcaklığı gazbeton kullanırken daha kolay yükseliyor. Isı kaynağı şalümo gibi kısıtlı bir kaynak iken bu bir fark yaratıyor.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #45 : 26 Nisan 2011, 16:13:12 »
Piknik tüplerinin basıncı büyük tüplere göre biraz düşük oluyor. O da şalümoya takabileceğin lüle boyunu biraz kısıtlıyor. Verimlilik konusunda hassas olmak gerek.

o zaman normal mutfak tüpü mü almalıyız?

Emin Bey, küçük tüpün başlığını meme deliği daha büyük bir başlıkla değiştirirseniz iyi netice alabilirsiniz. Tüpcüde pürümüz bağlamak için bu işe uygun bir başlık vardır. Ben bugün denedim oldu.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #46 : 26 Nisan 2011, 18:09:34 »
Meme deliği lülede...

Bağlantı küçük tüp ve ardından büyük tüp için nasıldır paylaştım:
http://www.bicaksanati.com/forum/ev-yapimi-gerecler/salumonun-tuplerle-baglantisi/msg21996/#msg21996
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #47 : 27 Nisan 2011, 13:33:52 »
ilginç bir su verme videosu
http://www.youtube.com/watch?v=-4A2JJmWi6Y

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #48 : 09 Ağustos 2011, 12:12:54 »
Sn. arkadaşlar,

Belki daha da ilginci işin nasıl bir sahne gösterisi haline getirildiği.
Bir fincan çay içebilmenin dahi bir büyük ritüel haline getirildiği Japonya'da bu iş çok iyi beceriliyor.

Sn. sefa çabuk, Sn. emrekipmen veya her hangi biriniz kalkıp bir ağız dövün ve su verin. Bakın kaç kişi başını çevirip bakacak.
İsterseniz bunu Antalya veya Bodrum'un en mutena, en kalabalık plajında deneyin. Hem millet rahatsız olduğu için homurdanır, hem de o sabah yatağın ters tarafından kalktıysanız zabıta ceza yazar.

Saygılar,

alikozanoglu

« Yanıtla #49 : 09 Ağustos 2011, 12:23:18 »
Valla doğru :(

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #50 : 09 Ağustos 2011, 12:49:47 »
 :-[ Değer veriyorlar adamlar her türlü emeğe, bizde bu yok ....

Kipmen Sanat web sitesi

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #51 : 16 Ağustos 2011, 16:22:02 »
Arkadaşlar kyrojenik işleme ilişkin forumda bilgi bulamadım. Benim kardeşim veteriner hekim ve boğa spermalarını muhafaza ettiği azot tankı var. Bir bıçağı ne zaman bu işeme tabi tutmak gerek. Hangi çeliklerde bu işlem uygulanabilr. Ck 67 için uygulanabilir mi? Bıçakların normal ısıl işlemi bittikten hemen sonra mı yoksa iki gün sonrada yapılabilir mi?
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #52 : 16 Ağustos 2011, 17:53:49 »
Mutlaka su verdükten hemen sonra yapılmalı. Özellikle hava çelikleri, hız çelikleri gibi yüksek alaşımlar faydasını görür, CK serisinde yaptığınız kryojenik işlem gözle görülebilir bir işe yaramayacaktır.
Mesela D2 , 440B-C gibi çelikler, HSS veya A2 gibi çelikler örnek. 52100, O1 gibi yağ çeliklerinde hafif bir performans artışı görülebilir.

Su verdikten/sertleştirdikten hemen sonra sıfır altı işleme tabi tutulur. Aslında yarım saat bekletmek yeterli ancak emin olmak açısından 4-8 saat kadar tutarlar bıçakları sıfır altında. Çıkarıp oda ısısına ulaşır ulaşmaz meneviş yapılması lazım, en az iki kez...

Kipmen Sanat web sitesi

zakachalka

• *
  • 1
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: ankara
« Yanıtla #53 : 16 Kasım 2011, 18:51:55 »
iyi akşamlar herkese ..benim bir sorum olacak...%0.6 C ile %1.6 C  içeren bir çelikte  %0.6 karbonlu çeliğin sertliğinin  %1.6 dakinden yüksek çıkma olasılığı var mıdır??  tabiki bu sorduğum soru martensite oluşurken yapılan herhangi bir hata buna yol açabilir mi?? örneğin %1.6 karbonlu çeliğin TTT diagramına göre Mf sıcaklığına gelmeden soğutulması  bunun bir nedeni olabilir mi??

« Yanıtla #54 : 16 Kasım 2011, 23:50:25 »
iyi akşamlar herkese ..benim bir sorum olacak...%0.6 C ile %1.6 C  içeren bir çelikte  %0.6 karbonlu çeliğin sertliğinin  %1.6 dakinden yüksek çıkma olasılığı var mıdır??  tabiki bu sorduğum soru martensite oluşurken yapılan herhangi bir hata buna yol açabilir mi?? örneğin %1.6 karbonlu çeliğin TTT diagramına göre Mf sıcaklığına gelmeden soğutulması  bunun bir nedeni olabilir mi??
Zakachalka bey ne öğrencisisiniz acaba yazarsanız sevinirim. Çok zor sordunuz gelir gelmez,ama  yinede siz "merhaba" bölümüne kendinizi tanıtırsanız sevinir mutlu oluruz. Ayrıca belirtirseniz belki soruyu yanıtlama şansımız olur, a) Çelikteki diğer alaşım elemanları nedir? b) Hangi sıcaklıkta soğutulacağını TTT ( Time Temperature Transformation) diyagramlarından mı karar veriyorsunuz? c) b sorusuna yanıtınız evet ise, %0.6 karbon içeren bir çelikle %1.6 karbon içeren bir çeliğin su verme sıcaklığını buradan nasıl anladınız?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #55 : 17 Kasım 2011, 03:22:48 »
Bir de anlamadığım Mf'e gelmeden soğutmak nedemektir. Yani soğuyan çelik her halukarda Mf'ten geçmeyecek mi, bu noktayı atlamanın tek yolu Mf gelmeden bainit derecesinde bekletmek (austemper), ya da yumuşatma tavında perlite dönüştürmek. Mf'i atlayıp nasıl martensit elde edeceğiz anlayamadım...

Kipmen Sanat web sitesi

nedimkoc

• *
  • 13
  • Meslek: Proje yöneticisi
  • Yer: İstanbul / Çengelköy
« Yanıtla #56 : 20 Şubat 2012, 03:10:20 »
Merhabalar izninizle bir şey danışmak istiyorum seyrettiğim bazı videolarda çelik tav'a geldiğinde dövmeye başlamadan önce tuz benzeri bir toz döküyorlar bunun ne olduğu hakkında bilgi verebilir misiniz acaba?
Nedim Koç
İst/Çengelköy
0532 414 25 06

« Yanıtla #57 : 20 Şubat 2012, 10:17:55 »
Merhabalar izninizle bir şey danışmak istiyorum seyrettiğim bazı videolarda çelik tav'a geldiğinde dövmeye başlamadan önce tuz benzeri bir toz döküyorlar bunun ne olduğu hakkında bilgi verebilir misiniz acaba?
Boraks.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #58 : 06 Mayıs 2014, 12:41:34 »
Şimdi bir eğe üzerüne çalışıyorum. Profili çıkartıp ağzını açtım işi nerdeyse bitti sayılır. Ama ağzının tam kavisli kısmında ağız fazla incelmiş. nerdeyse 0.3mm filan olmuş. Eğer zımparalarsam bıçağın şekli fena bozulacak.
Yağda su vermeyi planlıyorum. Çatlamaması için alabileceğim herhangi bir önlem var mı?

« Yanıtla #59 : 06 Mayıs 2014, 12:51:58 »
Çatlayacağını sanmıyorum, hatta önlem olarak tüm ağzı ince olan bölgeyle aynı kalınlığa getirirsen daha da iyi olur.