Tabii bir metalurjik çalıştay hoş olabilir, uygulamalı tane büyümesi kontrolü, ısıl işlem püf noktaları vs. Açıkçası üretim konusunda ne kadar katkıda bulunabiliriz bilemiyorum, açıkçası halen bıçakçılık yapan yatağanlı ustalarımız pek tabii ki bizden çok daha uygulama olarak üstünlerdir eminim, örs başında çok maharetli olduklarına da eminim (açıkçası kendi adıma aşık atmayı düşünmem hiçbiriyle

), ancak biz yeni bir soluk olacaksak basit dövme çalıştayı veya talaşlı imalat gibi konularda çalıştay belki düşünülebilir ama Yatağan onlarca yıldır nerdeyse tamamen talaşlı imalat yapmakta, dövme konusunda hemen herkes bir usta. Bir farkımız olsun, yeni bir soluk getirelim istiyorsak:
- Dövme kaynak - damaskus yapımı
- Kille hamon
- Wootz - bulat
- Elle saten bitiriş

?
Gibi yeni teknikleri tanıtmak hoş olabilir diye düşünmüştüm. Sefa gelirse o da orda küçük çapta bir metalurji üzerine anlatım yapsa...
Önceden hazırlıklı gitmek de önemli, kendi çeliklerimiz - bazı alet edevatımız. Yazılı kaynaklar, önceden hazırlanmış gösteri malzemesi (örneğin su verme konusunda eğer bir anlatım yapılacaksa bununla ilgili bir kaç basit test bıçağı - anlatım sırasında su verilecek). Mıknatıs, zımpara, biley taşı vs vs...
Eğer wootz konusunda bir anlatım yapmayı göze alırsam küçük bir kömürde eritme ocağı yapmam gerek portatif