Biraz havayı yumuşatalım. Kaba kesimler tamamlandı. Besmelenin kesimi kaldı. Bu aralar kesemiyorum. Malum Ramazan olunca gözler pek iyi görmüyor Besmelede uzun olunca küçücük yere kakmak bir haylı zor olacak. Ama yinede hafta sonu denemeyi planlıyorum.
Yalnız şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım; pim deliklerini delerken sütun matkapta ve çok ağır ağır delmeme rağmen matkabın çıkış yerlerinde sapmalar gerçekleşti. Ana gövde üzerindeki geniş açıklıklarda bu çok önemli değil ancak özellikle balçak ve arka kısımlardaki gümüşle iç içe olan kısımda bariz hata oluştu. Onun için bir tarafın boynuzunu tekrar kesmek zorunda kaldım.
Baya bir gümüş gitti

Bir de üzerine yakut yapacağız bizim gümüşçü bir dünyada buna ister şimdi

Biraz farklı olsun denilince illa pahalı oluyor bu zevkler, neyse artık katlanacağız. Ama eğer böyle giderse ben 3. bıçağa geçmeden ara veririm herhalde bıçak işine

Ya da işin içine değerli maden veya taş karıştırmadan yapmak gerek.
Bu arada ikinci bıçak için malzemeler netleşti. Kemik ve bronzu ben birbirine çok yakıştırdım. Bir hayli güzel durdu. Bu bittikten sonra aynı desenlerle kemik ve bronz çalışacağım. Balçak kısmı da rumi desenli olacaktı ancak normalde 4mm kalınlıkta olacak balçağı 7mm den kesince çok yoruldum. (Bütün kesimler kıl testeresinde kesildi bu arada) O yüzden bu haliyle bırakacağım. Neyse kesilmiş parçalar aşağıda. Yakında rikassoya da kafa yormaya başlarım. Ama genel olarak çok fazla küçültmeden halletmeye çalışacağım.