Bıçak Sanatı - Forum

KAMA

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Ynt: KAMA
« Yanıtla #40 : 25 Temmuz 2015, 14:01:25 »
Yoruldum. Zor bir iş bıçak yapmak. Şöyle bir kaç saat içinde halledip izleyemiyosun :(

Aslında, bence en keyifli kısmı da bu zorluğu.

Elinize sağlık, çok iyi gidiyor. Genelde eserlere "yorum yapmak benim haddime değil" düşüncesi ile artık yorum yapmıyorum.

Ama bu tarz çalışmaların cesaretlendirilmesi gerekiyor. Ben de kendi çapımda karınca kararınca "ara gazı" veriyorum. ;)

:) gaz alınmıştır.

Mehmet hocam bu projeyi adım adım takip etmek gerçekten çok keyifli ve büyük ayrıcalık benim için. Sonlanmış haline yaklaştıkça heyecanlanıyorum açıkçası :)

Konu ile alakasız olarak bir sorum olacak, acaba ebru yapıyor musunuz?

Üstad Ebruyla bağım gittiğim sergilerde sanatkarların eserlerini izlemekten öteye gitmedi hiç :) Ben sedef kakma yapıyorum ve bu aralar tezhip öğrenmeye çalışıyorum.

Eğer mahsuru yoksa bende size neden ebruyu sorduğunuzu sorayım :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #41 : 25 Temmuz 2015, 15:27:16 »
Mehmet Ustam ellerine sağlık. Kakma işleriniz çok ince, sizden kıl testere kullanmayı öğrenmek lazım  O:-) sapın mükemmel olacağına şüphem yok ama bence namluyu da mükemmel simetriye ulaşmadan bırakmayın. Resimlerden uç kısımda bi asimetri var gibi geldi bana.
Mahir Selim KESKİN

Kutsal

• 2123
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #42 : 25 Temmuz 2015, 16:11:25 »
Bu Forum sayesinde, ülkemizde ne kadar gizli yetenek varmış görüyoruz ve mutlu oluyoruz.
Ellerinize sağlık, keyifle izliyoruz :2up
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #43 : 28 Temmuz 2015, 09:28:13 »
Mehmet çok iyi gidiyor kolay gelsin
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #44 : 28 Temmuz 2015, 12:12:22 »
Mehmet Ustam ellerine sağlık. Kakma işleriniz çok ince, sizden kıl testere kullanmayı öğrenmek lazım  O:-) sapın mükemmel olacağına şüphem yok ama bence namluyu da mükemmel simetriye ulaşmadan bırakmayın. Resimlerden uç kısımda bi asimetri var gibi geldi bana.
Mahir Hocam elimizden geldiğince yardım ederim :) Üstad ne göz varmış sende maşallah. Namluyu taratıp yarısını  tekrar çizdim simetrisini alınca hakkaten küçükte olsa farklar olduğu çıktı. Hafta sonu onu düzelttim.
Bu Forum sayesinde, ülkemizde ne kadar gizli yetenek varmış görüyoruz ve mutlu oluyoruz.
Ellerinize sağlık, keyifle izliyoruz :2up

Abi teşekkür ediyorum. Detayları da paylaşıyorum belki yapmak isteyen olur diye.

Mehmet çok iyi gidiyor kolay gelsin

İnş az kaldı abi. Balçağa son şeklini de verdim. Nasipse bu gün sapta kullanılacak doğal taşı alıp akşamda  logoyu kesip yarın akşam gümüşçüye bırakacağım kaynak vs için. En son kehribarda karar kılmıştım ancak kehribar yumuşak ve kırılgan olacağı için ortadaki bağanın rengine yakın akik alıcam o boyutlarda bulabilirsem.
www.mehmetatik.com

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #45 : 28 Temmuz 2015, 12:41:08 »
Yoruldum. Zor bir iş bıçak yapmak. Şöyle bir kaç saat içinde halledip izleyemiyosun :(

Aslında, bence en keyifli kısmı da bu zorluğu.

Elinize sağlık, çok iyi gidiyor. Genelde eserlere "yorum yapmak benim haddime değil" düşüncesi ile artık yorum yapmıyorum.

Ama bu tarz çalışmaların cesaretlendirilmesi gerekiyor. Ben de kendi çapımda karınca kararınca "ara gazı" veriyorum. ;)

:) gaz alınmıştır.

Mehmet hocam bu projeyi adım adım takip etmek gerçekten çok keyifli ve büyük ayrıcalık benim için. Sonlanmış haline yaklaştıkça heyecanlanıyorum açıkçası :)

Konu ile alakasız olarak bir sorum olacak, acaba ebru yapıyor musunuz?

Üstad Ebruyla bağım gittiğim sergilerde sanatkarların eserlerini izlemekten öteye gitmedi hiç :) Ben sedef kakma yapıyorum ve bu aralar tezhip öğrenmeye çalışıyorum.

Eğer mahsuru yoksa bende size neden ebruyu sorduğunuzu sorayım :)

Eğer yapıyor olsaydınız size elimde fazla olan 1-2 tarak ve toz mavi boya hediye edecektim :)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #46 : 28 Temmuz 2015, 16:04:39 »
Ellerinize sağlık çok güzel ilerliyorsunuz. Ricasso kısmını kısaltım kıvrım vermişsiniz. Olabilecek en iyi halini almış. :2up

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #47 : 29 Temmuz 2015, 14:16:34 »
Ellerinize sağlık çok güzel ilerliyorsunuz. Ricasso kısmını kısaltım kıvrım vermişsiniz. Olabilecek en iyi halini almış. :2up

Aynen sapa uyumlu olacak yere kadar kısaltmaya çalıştım. Daha kısası bana çok güdük olacakmış gibi geldi.

Yavaş yavaş sona yaklaşıyorum :) Bu gün kaynağı da yaptırıp sapı yapıştıracağım. Eğer yapıştırma kısmında sorun yaşamazsam birtek sıkıntı ağız açma gibi gözüküyor. Bu arada ben gümüşün karartılmasını istiyorum. Böylece cilayı yiyen yerler parlak olur daha hoş durur.

www.mehmetatik.com

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #48 : 29 Temmuz 2015, 18:38:21 »
Forumun adına (Sanat) yaraşır bir eser çıkacak ortaya, şimdiden belli oldu bu...

İmrenerek ve özenerek tebriklerimi sunuyorum.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #49 : 29 Temmuz 2015, 19:14:12 »
Namluyu biraz daha düzeltmeye çalış bence. Söylemeyim dedim durdum ama keşke daha güzel bir namlu olsaymış. Böyle güzel bir kabza işçiliğine hakkedecek bir namlu olmalıydı.

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #50 : 29 Temmuz 2015, 19:41:23 »
Namluyu biraz daha düzeltmeye çalış bence. Söylemeyim dedim durdum ama keşke daha güzel bir namlu olsaymış. Böyle güzel bir kabza işçiliğine hakkedecek bir namlu olmalıydı.
Salim abi, senin iç bükey bir namlu vardı. ne oldu o? >:D
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2015, 19:43:14 Gönderen: İlkay Kadir Karaca »
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #51 : 29 Temmuz 2015, 20:36:02 »
Duruyor kabzasına karar veremedim bir türlü :) Ama oda olmaz daha güzel bir namluyu hakkediyor.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #52 : 29 Temmuz 2015, 21:20:43 »
Mehmet abi eldeki kuş daldaki kuştan iyidir.Profili düzeltebildiğin kadar düzelt.Kabzanın güzelliği öne geçer. :2up
Merakla takipteyim.  :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #53 : 29 Temmuz 2015, 21:33:35 »
Mehmet abi eldeki kuş daldaki kuştan iyidir.Profili düzeltebildiğin kadar düzelt.Kabzanın güzelliği öne geçer. :2up
Merakla takipteyim.  :)

Kabza bu kadar pahallı ve işçiliği zahmetli olmasa sana hak verirdim de, şimdi iki arada bir derede kaldım.

Namlu bana normal gözüktü ama Salim Türk Ustam "çok daha iyisi olabilirdi" diyor ise vardır bir bildiği...

Kutsal

• 2123
« Yanıtla #54 : 29 Temmuz 2015, 22:19:32 »
Ustam,  tabii ki sizin güzel isciliginize yakışacak daha güzel bir namlu olabilirdi.
Çünkü mükemmeli arayışın sonu yok. 
Daha önce bu tip bir iş yaptınız mı bilmiyorum,  ama bundan sonrası için bir referans olacak bence bu iş.
Keşke benim de bir bıçağıma siz sap yapsanız hissi oluştu bende şimdiden,  bilmiyorum bu hisse kapilmayan var mıdır forumda ::)
Devam edin bence 8)

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #55 : 29 Temmuz 2015, 22:32:19 »
Abiler bende Osman'a katılıyorum. Ben zaten düz ağzı zor açıyorum. Bu iki taraflı kamayı hayatta  Özgür abiden güzel yapamazdım. Keza usta kendine yapmıştı brn beğenince hediye etti. O yüzden benim gözümde pek kıymetli. İlerde nasip olurda kendimizi geliştirirsek daha farklı form ve güzel çeliklerle de çalışırız. İş daha bitmedi. İnşallah sorunsuz bir şekilde tamamlarım. Salim Abi namluya tekrar bir bakarım.Bu arada sap biraz ağır oldu sanki
www.mehmetatik.com

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #56 : 29 Temmuz 2015, 22:57:36 »
Ustam,  tabii ki sizin güzel isciliginize yakışacak daha güzel bir namlu olabilirdi.
Çünkü mükemmeli arayışın sonu yok. 
Daha önce bu tip bir iş yaptınız mı bilmiyorum,  ama bundan sonrası için bir referans olacak bence bu iş.
Keşke benim de bir bıçağıma siz sap yapsanız hissi oluştu bende şimdiden,  bilmiyorum bu hisse kapilmayan var mıdır forumda ::)
Devam edin bence 8)

Nasip olursa onuda yaparız Abi. Gerçi iki yılda 3 bıçak yapsakta yapmaya çalışıyoruz birşeyler :)
www.mehmetatik.com

atikmehmet

• 1187
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #57 : 30 Temmuz 2015, 22:29:35 »
Kaynak yapıldı. Taşın mıhlaması yapılacak ancak taşta arkadaş kafamı karıştırdı. Ben hem bağaya uygun olsun hemde hesaplı olsun diye kırmızı akik aldım o da zaten böyle bir çalışma yaptın bari yakut ya da zümrüt kullan diyor.  En azından kök olanlardan. Oldu bitti bu renk olayını tam tutturamadım. Aşağıda yaklaşık renkler var sizce hangi renk daha güzel olur.

www.mehmetatik.com

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #58 : 30 Temmuz 2015, 22:40:19 »
kırmızıya yakın olan rengı kullan kendını cok guzel bellı edıyor yesıl pasıf kalıyor bence tabı taktır sızın hayran kaldıgımı acıkca bellı etmek ısterım
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Kutsal

• 2123
« Yanıtla #59 : 30 Temmuz 2015, 22:43:16 »
 8) 8) 8)
Keyifle takip ediyorum, ellerinize sağlık.
Bence de akik her yönden daha uyumlu görünüyor.
Yakut/zümrüt biraz gözü tırmalıyor gibi geldi bana ::)