Bıçak Sanatı - Forum

Resim nasıl yüklenir ? (Resimli Anlatım )

Berke Boyacı

Resim nasıl yüklenir ? (Resimli Anlatım )
« : 31 Ocak 2011, 15:00:51 »
http://imageshack.us/
Siteye giriniz...

Karşınıza gelen sayfada, resimdeki seçeneği tıklatınız...

Şimdi yüklemek istediğiniz resim veya resimleri seçip (Birden fazla resim seçmek için ctrl ye basılı tutarak resimlerin üzerine tıklayabilirsiniz) resimde seçili olan aç butonuna tıklayınız.

Karşınıza gelen ekranda resimde işaretli olan şimdi yükle butonuna tıklayınız...

Şimdi karşınıza böyle bir ekran gelicek...

Yükleme işlemi bittikten sonra şöyle bir sayfa çıkması gerek. Bu sayfada resimdeki gibi birtakım linkler olacak. Resimde işaretlenmiş olanlardan herhangi birini kopyalayıp mesajınıza yapıştırdığınızda resminizi başarılı bir şekilde yükleyip siteye koymuş oluyorsunuz...

Küçük resim örneği :

NOT: Küçük resimlerin üzerine tıklayınca büyüyor...
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2011, 22:27:21 Gönderen: Berke Boyacı »

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: Resim nasıl yüklenir ? (Resimli Anlatım )
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2011, 09:27:13 »
Berke kardeş müsadenle bende kendi  yöntemimi izah edeyim.

Googleden gmail hesabı açıyorsunuz

Googlenin sunmuş olduğu bir hizmet olan Picassa programını bilgisayarınıza indirin. Bu program ile  webde kolay paylaşım sağlarken bir yandan da fotoğraflarınızı düzene koymuş olursunuz.

Programı indirdikten sonra picasso web albümlerine üye oluyorsunuz.

Daha sonra picasso programının altında webe yükle butonuna ( yukarı yeşil ok) basıyorsunuz ve fotoğraflarınızı için yüklenmesi istediğiniz boyutu seçiyorsunuz. Ben genelde belge büyük seçeneğini kullanıırım.

Fotoğrafınız yüklendikten sonra webdeki yerini size bildirir. Webe yüklediğiniz fotoğraın üstünde bir defa  sol tıkladığınızda fotoğraf web boyutunda açılmış olur.İkinci adım olarak sağ tıklayın özelliklerden  adres: URL yi CTRL+A sonra ctrl+c

Şimdi sitemizde ki ''yanıtla butonuna bastığımıza açılan ekranda ki sol köşede monorosa resmine tıklayın.
Karşınızai mg img şeklinde bir yazı çıkacak. burada imlecin olduğu yere ctrl+v yaptınızmıydı operasyon tamamdır.

İsteyen olursa resimli anlatımda yapabilirim.

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 22 Mayıs 2011, 13:07:31 »
Resimli anlatım isteyen var :'(
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #3 : 04 Temmuz 2011, 13:50:03 »

:)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2012, 22:48:15 »
Ben birşeyi anlamadım, Normal metin kutusunun altındaki ek seçenekler...'in altındaki dosya ekleye göre avantajı nedir ya da var mıdır?
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

Knife

• **
  • 73
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #5 : 29 Eylül 2012, 00:20:15 »
Metin kutusunun altından resim eklerken resim başına 150kb ve post başına 5 resim sınırı var.
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2012, 00:28:57 Gönderen: Oktay »

« Yanıtla #6 : 29 Eylül 2012, 00:21:48 »
Şöyle bir avantajı var, öncelikle forumun alanını şişirmiyor ayrıca forumun izin verilen fotoğraf boyutunu gerekli durumlarda geçebiliyorsunuz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9505
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2016, 17:35:52 »
Foruma Görsel Yükleme Hakkında Duyuru

Görseller ile ilgili limitleri yukarı çektik:

* Görsellerin sayısının sınırı 5 iken 10'a çıkardık. Yani bir mesaja artık 10 tane görsel ekleyebileceksiniz.
* Boyut sınırı 150kB'tan 200kB'ye yükseldi.
* Bir mesajdaki toplem ek boyutu 1024kB'den 2048kB'ye çıktı.

Ayrıca artık eklenen görselleri foruma üye olmayanlar da görebilecek. Böylece foruma görsel yüklemenin harici ortama göre en önemli kısıtı olan dışardan görünmeme de ortadan kalkmış oldu.

Forumun bir avantajına da parmak basayım: Foruma yüklenen görseller, hep var oluyor. Harici sitelerdekinin aksine silinmiyor.

Bir hatırlatma:

Görsel ekleme özelliği, mesaj kutusunun altında gizli olan "Ekler ve diğer seçenekler" kısmında:

« Son Düzenleme: 26 Eylül 2016, 17:37:56 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

orkunaydin350

• *
  • 1928
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Harici bir site üzerinden forumda nasıl fotoğraf paylaşılır?
« Yanıtla #8 : 24 Ağustos 2022, 13:58:34 »
Forumda fotoğraf paylaşabilmek için iki seçenek mevcut. Birincisi direk forumumuza gönderilere ek olarak yüklemek -ki burada biraz sınırlandırma mevcut. Mesela boyut ayarlaması yapmak gerekiyor, toplam yüklediğiniz fotoğrafların kapasitesinde sınırlama var gibi. İkinci seçenek ise imaj yükleme ve buradan link paylaşımı yapabilmeyi sağlayan siteleri kullanmak. Bu yazının en üstünde Berke 2011 yılında bu iş için döküman hazırlamış fakat o günden bu yana linkler değilmiş, sitenin içerisindeki butonların yeri değişmiş ve döküman eski kalmış. Emek zayi olmasın diye Berke'nin yazısını bozmadan en alta bu dökümanı yazıyorum. Tabi zaman içerisinde bu yazı da eski kalacak ve geçersiz olacak. Şimdilik işinizi görür umarım...

• Site açıldığında ve 1. işaretlenmiş "Bilgisayardan" alanını seçip 2. işaretlenmiş "Dosyaları seçin veya sürükleyin." alanı tıklayınız:

• Görseldeki gibi yeni bir pencere açılacak. Buradan yükleyeceğiniz fotoğrafı seçip okla işaretlenmiş "Aç" butonunu tıklayınız:

• Fotoğrafınız "Hızlıresim" sitesine yüklenirken bekleyiniz. Bu işlem birkaç saniye sürecek.

• Yükleme tamamlandıktan sonra site bu görselin paylaşılabilmesi için çeşitli linkler üretecek. Okla gösterilen kırmızı alandaki link forumlarda paylaşılmak üzere hazırlanmış linktir. Bu linki kopyalayıp istediğiniz forumda paylaşabilirsiniz.

• Forumda paylaşırken bu linki gönderinize yapıştırmanız yeterli olacaktır.

orkunaydin350

• *
  • 1928
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Harici bir site üzerinden forumda nasıl fotoğraf paylaşılır?
« Yanıtla #9 : 24 Ağustos 2022, 14:00:14 »
Forumda fotoğraf paylaşabilmek için iki seçenek mevcut. Birincisi direk forumumuza gönderilere ek olarak yüklemek -ki burada biraz sınırlandırma mevcut. Mesela boyut ayarlaması yapmak gerekiyor, toplam yüklediğiniz fotoğrafların kapasitesinde sınırlama var gibi. İkinci seçenek ise imaj yükleme ve buradan link paylaşımı yapabilmeyi sağlayan siteleri kullanmak. Bu yazının en üstünde Berke 2011 yılında bu iş için döküman hazırlamış fakat o günden bu yana linkler değilmiş, sitenin içerisindeki butonların yeri değişmiş ve döküman eski kalmış. Emek zayi olmasın diye Berke'nin yazısını bozmadan en alta bu dökümanı yazıyorum. Tabi zaman içerisinde bu yazı da eski kalacak ve geçersiz olacak. Şimdilik işinizi görür umarım...

• Site açıldığında 1. işaretlenmiş "Bilgisayardan" alanını seçip 2. işaretlenmiş "Dosyaları seçin veya sürükleyin." alanı tıklayınız:

• Görseldeki gibi yeni bir pencere açılacak. Buradan yükleyeceğiniz fotoğrafı seçip okla işaretlenmiş "Aç" butonunu tıklayınız:

• Fotoğrafınız "Hızlıresim" sitesine yüklenirken bekleyiniz. Bu işlem birkaç saniye sürecek.

• Yükleme tamamlandıktan sonra site bu görselin paylaşılabilmesi için çeşitli linkler üretecek. Okla gösterilen kırmızı alandaki link forumlarda paylaşılmak üzere hazırlanmış linktir. Bu linki kopyalayıp istediğiniz forumda paylaşabilirsiniz.

• Forumda paylaşırken bu linki gönderinize yapıştırmanız yeterli olacaktır.