canavar.....
Maşallah eline sağlık ustam yenilerini bekliyoruz:)
Tam bir zombi düşmanı olmuş abi eline sağlık
http://soyturkdonmez.blogspot.com/bu saldirayi kacirmisim soytürk ustam ama üsteki sitede izledim herhalde arabayi parcalayan buydu galiba yav ne bicak bunlar massallah arabanin kapisini delik desik yaptiellerine saglik soytürk usta emeklerine saglik valla süper bir saldiray olmus
Bıçağın namlu formuna ve sapla namlu birleşimine bayıldım, çok estetik olmuş. Kuyruk hiç hoş durmamış ve bence gözü rahatsız ediyor. Bu elbette benim bakış açıma göre öyle, Sen beğendiysen sözüm olamaz. Bu arada martemperleme ( içten meneviş ) çok hoşuna gitmiş anlaşılan Sonuç olarak ellerin kolların dert görmesin ( Siz üretin biz de anca böyle çene yapalım)
Soytürk ustam ellerine sağlık, formu gerçekten güzel olmuş.Kuyruk kısmı için de Sefa ustama katılıyorum.İyi çalışmalar
Neymiş bu martemperleme bakiyorum konsey bizden gizli isler ceviriyor ....
..martemperleme ( içten meneviş ) ..
Benim iki farklı prosedür önerim olabilir:1.-- Suya kısa süre sokmak-- Dışarda çok az bekletip kısa süreli bir içten menevişleme-- Bu sefer yağa sokup çeliğin geri kalanının da oda sıcaklığına inmesini sağlamak-- Fırında bir meneviş daha2.-- Sok yağa gitsin, bekle sonuna kadar soğusun-- Fırında menevişle
Tembellik yapıp alıntı yapıyorum. Gerçi PDF'in formatı kötü olduğundan yazıyı düzeltmek daha çok zamanımı aldı ama olsun:Alıntıİçten MenevişlemeKeski, baskı, nokta, keser, balta, çekiç vb. araç ve takımlarda yalnızca bazı kısımlar soğutularak sertleştirilir. Soğutularak sertleştirilen kısım sudan çıkarılır. Parçanın soğutulan tarafı soğutulmamış tarafın sıcaklığı ile tekrar ısınır. Bu kısım, istenilen meneviş rengini alınca parçanın tümü sıcak su veya yağa daldırılır. Bu işlem, daha çok çeliklerin kısmen sertleştirilmesi istenen yerlerde yapılır. Yapılan bu işleme içten menevişleme denir.Kaynak: MEGEP - METAL TEKNOLOJİSİ - YÜZEYLERİ RENKLENDİRME VE PARLATMAhttp://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/metal/moduller/yuzeyleri_renklendirmeveparlatma.pdf
İçten MenevişlemeKeski, baskı, nokta, keser, balta, çekiç vb. araç ve takımlarda yalnızca bazı kısımlar soğutularak sertleştirilir. Soğutularak sertleştirilen kısım sudan çıkarılır. Parçanın soğutulan tarafı soğutulmamış tarafın sıcaklığı ile tekrar ısınır. Bu kısım, istenilen meneviş rengini alınca parçanın tümü sıcak su veya yağa daldırılır. Bu işlem, daha çok çeliklerin kısmen sertleştirilmesi istenen yerlerde yapılır. Yapılan bu işleme içten menevişleme denir.
Ya usta bu ne Süpersin
Son zamanlarda bir pala sevdası sarmış gidiyordu bende. bu çalışma üzerine tuz biber oldu. Çok güzel bir çalışma. Elinize emeğinize sağlık.
Maşallah... Maşallah... Usta tam zombi flimlerine uygun olmuş elerine sağlık...
Eline sağlık. Saygıyla eğiliyorum. 1100 gramlık bıçağı yapmak çok ter dökmek demek.Sap başındaki o çıplak parçadaki üç delik, farklı bir şey deneyebileceğini ve yakışacağını düşündürdü. Bu ahşapsız kısma göre iki parça bakır kesip, döverek yüzeyi tarzına uyan bir görünüme soksan ve sonra bunları perçinle birleştirip bu kısma renk katsan çok değişik bir güzellik katabilir.Alıntı yapılan: gokhand - 19 Ekim 2015, 08:33:18Neymiş bu martemperleme bakiyorum konsey bizden gizli isler ceviriyor .... İçten menevişin geçtiği yerleri ıskalamışsın Alıntı yapılan: sefaçabuk - 19 Ekim 2015, 01:04:24..martemperleme ( içten meneviş ) ..İçten menevişe bakalım:Alıntı yapılan: deserteagle - 28 Ocak 2012, 16:14:05Benim iki farklı prosedür önerim olabilir:1.-- Suya kısa süre sokmak-- Dışarda çok az bekletip kısa süreli bir içten menevişleme-- Bu sefer yağa sokup çeliğin geri kalanının da oda sıcaklığına inmesini sağlamak-- Fırında bir meneviş daha2.-- Sok yağa gitsin, bekle sonuna kadar soğusun-- Fırında menevişleAlıntı yapılan: deserteagle - 04 Şubat 2015, 14:39:50Tembellik yapıp alıntı yapıyorum. Gerçi PDF'in formatı kötü olduğundan yazıyı düzeltmek daha çok zamanımı aldı ama olsun:Alıntıİçten MenevişlemeKeski, baskı, nokta, keser, balta, çekiç vb. araç ve takımlarda yalnızca bazı kısımlar soğutularak sertleştirilir. Soğutularak sertleştirilen kısım sudan çıkarılır. Parçanın soğutulan tarafı soğutulmamış tarafın sıcaklığı ile tekrar ısınır. Bu kısım, istenilen meneviş rengini alınca parçanın tümü sıcak su veya yağa daldırılır. Bu işlem, daha çok çeliklerin kısmen sertleştirilmesi istenen yerlerde yapılır. Yapılan bu işleme içten menevişleme denir.Kaynak: MEGEP - METAL TEKNOLOJİSİ - YÜZEYLERİ RENKLENDİRME VE PARLATMAhttp://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/metal/moduller/yuzeyleri_renklendirmeveparlatma.pdf
Tebrikler,son derece değişik bir form ve sitile sahip bir model olmasının yanında ürkütücü görünümünü yumuşatacak belki bronz dokunuşlar ve kabzanın da başka bir ağaç veya boynuzdan yapılması ile daha çekici ve estetik olacağını düşündüm. Ha bu hali kötü mü asla değil. Bunlar sadece benim düşüncelerim. ellerine emeğine sağlık
Eline sağlık Soytürk, sonunda bitmiş Her şeyi ile gerçekten çok hoş olmuş, Son kısımın balta gibi keskin olacağını söyledin diye aklımda kalmış, eğer o gördüklerim küçük bir ağız acısı ise sanki o kısımdaki ağız taşlaması biraz daha geniş olabilirmiş. O kısım fazlalık olarak algılanırsa göze batıyor ama o fazlalığın aslında bir işlevi olduğu ve sadece görsel olmadığını ilk bakışta aktarabilmek gerek
???Bu ne beeeeDehşet verici....Ellerine sağlık Souturk ustam.yine bir şaheser olmus mukemmel