Emin Selam,
Durukan bir güzel süpriz hazırlamıştı ben de onun o firma hakkındaki fikirlerini bekliyordum sana zımpara önermeden önce. Ancak bulduğu 1000 liranın üstünde profesyonel bir zımpara...
Amatör zımparaların genel huyu çok gürültülü, çok hızlı, kuvvetsiz motor üçlüsü. Ancak bu makinalar ile çalışmak en azından profil verme ve eğe işlerini kolaylaştıracak, taşlama eğimlerinde daha hızlı iş görebileceksin.
Hızlı çalışması birincisi kontrolünün zor olmasına ve su verilmiş çeliğin aşırı ısınıp suyunun kaçmasına, ahşap ile çalışırken ahşabın dağlanmasına neden olmasına neden olur. Bu yüzden kısa aralıklarla ve keskin bant zımparalarla çalışman gerekli, çok hızlı döndüğünden alminyum oksit bazlı bantlar normalden daha hızlı körelir. Tüm eksi yönlerine rağmen elinizde bant zımpara yoksa ve profesyonel zımpaa yapamıyor veya alamıyorsanız mutlaka edinmeniz gereken bir alet... Tank zımpara, titreşimli zımpara, daire zımpara denedim. Kesinlikle bu iş için uygun değil. Tank zımpara belki kabza şekillendirmede işe yarayabilir ancak çelik şekillendirmek için çok kısa zımpara boyu var, bir bıçak bitirene kadar sürüyle zımpara körelir, herşey bir yana pahalıya patlar...
http://www.klavuzsan.com/?p=1&u=3 Adamların yaptıkları makine bu. Ancak bazı modifikasyonlar istedik bize uygun olması için.
İyi bir bant zımparada olması gereken özelllikler:
- Hızı ayarlanabilir olmalı
- Değişik bant zımpara standartlarıyla çalışabilmeli
- Değişik eklentilere izin vermeli
- Motoru 2 beygir ve üstünde olmalı
- Yüksek hızlarda yalpa yapmamalı
Bunları tamamen sağlayabilirlerse bu kılavuzsan makinesi mükemmel bir seçenek olur. Durukan'ın ilk izlenimlerini bekliyoruz...