Bıçak Sanatı - Forum

EV YAPIMI ISIL İŞLEM FIRINI

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: EV YAPIMI ISIL İŞLEM FIRINI
« Yanıtla #20 : 08 Şubat 2016, 13:05:13 »
elinize sağlık çok beğendim. hem güzel hem de uygun maliyetli. insanı şevke getiriyor. güzel çalışmalarda kullanmanız dileğiyle  :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #21 : 08 Şubat 2016, 14:24:05 »
Elinize sağlık çok çok güzel olmuş. İnsan hevesleniyor özellikle maliyeti duyunca daha da hevesleniyor mekanik kısımlarını hadi yaparız bir şekilde diyorda şu elektirlsel aksamlar fan man insanın kafasını karıştırıyor. Ama ne diyeyim elinin altında fırın olması çok güzeldir herhalde :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #22 : 08 Şubat 2016, 15:27:32 »
Nadi hocam ellerine sağlık. senden güzel çakılar ve bıçaklar da görmek istiyoruz artık. yeter bunca beklettiğin bizi :)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #23 : 08 Şubat 2016, 17:34:17 »
Nadi Hocam ellerin dert gormesin  cok begendim kazasiz belasiz gunlerde kullanmaniz dileklerimle

Selamlar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #24 : 11 Şubat 2016, 10:23:43 »
Nadi Hocam, şu termokupl konusunu biraz açıklar mısınız? Elimde 1 adet k tipi termocupl var fakar 800 dereceden sonra sağlıklı çalışmıyor. Öğrendiğim kadarıyla kablolar aynı olmasına rağmen kablo uçlarının birleşme-kaynak şekline göre dayanım artıyormuş. Elimdeki kablo ve 10 cm probu kullanarak daha yüksek sıcaklıkları ölçmenin bir yolu var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 11 Şubat 2016, 15:09:51 »
Sağlıklı çalışmama hali nedir?
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2016, 15:11:22 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #26 : 11 Şubat 2016, 15:24:48 »
Yukarıda benden önce de söylenmiş. Bu işi elektrik-elektronik becerisi olmayanlar için gözden geçirip, hem emeğin değer bulması hem de biz amatörlerin işinin görülmesi adına ticari boyutta hayata geçirme konusunu enine boyuna düşünseniz çok güzel olurdu :)
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

« Yanıtla #27 : 11 Şubat 2016, 17:02:23 »
Valla açık söylemek gerekirse ben de sizler yazdıktan sonra ısrar ediyorum yap diye, en azından bu anlamda bir açık kapanmış olur. Çok uğraştığı için sanıyorum fiyat vermeyle ilgili bir sorunu var  ;)

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #28 : 11 Şubat 2016, 17:24:59 »
hocam ihale sadece Nadi hocamın üzerinde değil, ikinizin üzerinde, haberin olsun ;)

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #29 : 11 Şubat 2016, 17:33:49 »

Eylem Usta, 700-800 derecelerden sonra rastgele değerler gösteriyor ya da doğrudan error veriyor. Yeni bir tane yaptırdım ama eldekinin kullanılma imkanı varsa bilmekte fayda var.

« Yanıtla #30 : 11 Şubat 2016, 17:47:56 »
hocam ihale sadece Nadi hocamın üzerinde değil, ikinizin üzerinde, haberin olsun ;)
Bana bir tane bile fazla geldi, hala travmasını atlatamadım  ??? Bu nedenle ben yokum  :-X

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #31 : 11 Şubat 2016, 18:11:49 »
valla burdan bakınca çok kolay yapmışsın gibi görülüyor. ciddiyim.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #32 : 11 Şubat 2016, 18:30:48 »
Bana bir tane bile fazla geldi, hala travmasını atlatamadım  ??? Bu nedenle ben yokum  :-X

Hocam siz boyle diyorsanız,  biz hic heveslenmeyelim yapabilir miyiz diye:(
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

« Yanıtla #33 : 11 Şubat 2016, 18:53:47 »
Yok, başarıp başaramama sorunu değil, uzun sürüyor  ::)

nadi65

• 26
  • Meslek: teknik öğretmen
  • Yer: antalya
« Yanıtla #34 : 11 Şubat 2016, 19:07:16 »
Nadi Hocam, şu termokupl konusunu biraz açıklar mısınız? Elimde 1 adet k tipi termocupl var fakar 800 dereceden sonra sağlıklı çalışmıyor. Öğrendiğim kadarıyla kablolar aynı olmasına rağmen kablo uçlarının birleşme-kaynak şekline göre dayanım artıyormuş. Elimdeki kablo ve 10 cm probu kullanarak daha yüksek sıcaklıkları ölçmenin bir yolu var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
Metin Ustam,kullandığınız termokupl gerçek bir k tipi termokupl ise; 1. si prob içerisindeki izolasyon iyimi ?(bilemeyebilirsiniz),2.si pıd ile termokupl arasındaki kablo bu iş için uygun mu?( + uç bakır tel ,- uç farklı alaşımlardan yapılıyor.) 3. sü pıd ölçüm aralığı 800 derecenin üstünde mi? 4. sü :Önceki aşamalarda sorun yoksa, termokupl bağlantı noktasının sıcaklık değeri sorgulanabilir.(yanlış hatırlamıyorsam 200 dereceyi geçmemesi gerekiyor.)

nadi65

• 26
« Yanıtla #35 : 11 Şubat 2016, 19:33:15 »
elıne koluna saglık abı harbıden canavar olmus en ucuz fırın nobelını alır valla şevke geldım bendemı yapsam bıtane bu arada ufo sobaların teli olurmu  ::)
Adem Ustam ufo rezistans telini kullanılmamış durumda bir kez gördüm.Sarım çapı epeyce büyük.Rezistans telinin kalitesini bizim kullandığımız ısılarda test etmeden bir şey söylemek mümkün değil.Ciddi imalatçı firmalardan alacağınız 10 m rezistans teli işinizi görebilir.Güç ve tel çapı konusunda yardımcı olabilirim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #36 : 11 Şubat 2016, 19:36:13 »

Eylem Usta, 700-800 derecelerden sonra rastgele değerler gösteriyor ya da doğrudan error veriyor. Yeni bir tane yaptırdım ama eldekinin kullanılma imkanı varsa bilmekte fayda var.

Benim termokupl, en basit haliyle birbirine kaynaklı, çıplak iki telden ibaret ve sadece dışardaki kabloları gevşekken okuyamadığı oldu, kablolarına dokunarak düzelttim tabi. Bunu satan usta. iki tel birbirine nasıl temas ederse etsin çalışı demişti. İstersen iki telin ucunu birbirine güzelce sar yine okur demişti. Teorik olarak da bir noktada tel birbirine dokunuyorsa öteki uçta okuduğun gerilim sana Delta T'yi illa ki vermeli.

Eğer sorun yaşıyorsan bence bu termokupl ve zarfı ile ilgili kısa devre falan gibi bir sorundan kaynaklanabilir. Sonuçta sıcaklıkla her malzeme farklı genleşiyor, bundan dolayı bir sıkıntı çıkmış olabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #37 : 11 Şubat 2016, 19:38:36 »
elıne koluna saglık abı harbıden canavar olmus en ucuz fırın nobelını alır valla şevke geldım bendemı yapsam bıtane bu arada ufo sobaların teli olurmu  ::)
Adem Ustam ufo rezistans telini kullanılmamış durumda bir kez gördüm.Sarım çapı epeyce büyük.Rezistans telinin kalitesini bizim kullandığımız ısılarda test etmeden bir şey söylemek mümkün değil.Ciddi imalatçı firmalardan alacağınız 10 m rezistans teli işinizi görebilir.Güç ve tel çapı konusunda yardımcı olabilirim.
nadı hocam kafayı taktım neyı nereden alıcamı soylersenız bende yapmaya baslarım hatta link olursa daha cok sevınırım
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

nadi65

• 26
« Yanıtla #38 : 11 Şubat 2016, 19:39:45 »
Elinize sağlık çok çok güzel olmuş. İnsan hevesleniyor özellikle maliyeti duyunca daha da hevesleniyor mekanik kısımlarını hadi yaparız bir şekilde diyorda şu elektirlsel aksamlar fan man insanın kafasını karıştırıyor. Ama ne diyeyim elinin altında fırın olması çok güzeldir herhalde :)
Hasan Ustam fanlar kafanızı karıştırmasın.Başlangıçta olabilecek ısı tablosunu tahmin edemediğim için olabildiğince (elimde hurda fan ve soğutucular olduğu için) önlem almaya çalıştım.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #39 : 11 Şubat 2016, 22:40:53 »

Ellerinize emeğinize sağlık , harika olmuş. Bu arada Nadi hocam fotolarda eski bir dostu görmenin mutluluğunu da yaşadım  :2up   Çalışma yerinde çok ferah gözüküyor hocam, tekrar hayırlı olsun güle güle kullan  :2up

NOT: Nadi hocam, daha fazla paylaşım istiyoruz sizden  :2up