Bıçak Sanatı - Forum

EV YAPIMI ISIL İŞLEM FIRINI

bekir polat

• 333
  • Meslek: makine teknikeri
  • Yer: kayseri/melikgazi
Ynt: EV YAPIMI ISIL İŞLEM FIRINI
« Yanıtla #40 : 14 Şubat 2016, 19:57:50 »
Fırını görünce bende yapmak istedim sefa ustamdam fırın malzemelerini tedarik etmek için yardım istedim çok sağolsun desteğini esirgemedi bende malzemelerin tedarik etmek için firmayla irtibata geçtim inşallah en kısa zamanda kendi ısıl işlem fırınımi yapıp siz değerli ustalarımla paylaşacağım
YÜKSEK TEPELERE KARTAL DA ÇIKAR, BAZEN YILAN DA ÇIKAR AMA KARTAL YÜKSELEREK YILAN SÜRÜNEREK ÇIKAR

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #41 : 25 Kasım 2016, 20:15:19 »
 Güzel çalışma tebrikler. lakin yapıcı olması adına eklemek isterim , bu derecelerde 0,80 mm tel çok sık kopacaktır ve zamanla korozyondan ötürü kullanılamaz hale gelecektir ki tecrübeyle sabittir. Lütfen eleştiri olarak değil de tavsiye olarak değerlendirin. 1050 C de tel kopmadan en fazla 7-8 defa ondan sonrada her 2-3 ısınmada tel kopar. Teli mutlaka en az 1,2 mm kullanın. Bu şekilde direnç düşeceğinden tel miktarı haliyle yaklaşık 3 kat uzayacaktır ve fırının içini komple tel kaplayabileceğiniz için watt düşecektir. Ama tel miktarı fazla olduğundan daha da çabuk ısınır. Veya aynı sürede ısınır.

taner eviş

• *
  • 23
  • Van'lıyam şanlıyam kılıcı kanlıyam
  • Meslek: sağlık memuru
  • Yer: van
« Yanıtla #42 : 23 Mayıs 2017, 19:31:51 »
resimlerin bazılarını göremedim acaba kullanılan rezistans için bi örnek ya da alabileceğimiz bir link vb  var mıdır ? teşeküürler
Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor

mhmmd

• **
  • 113
  • Meslek: inşaat mühendisi
  • Yer: denizli (i) , akşehir (m)
« Yanıtla #43 : 04 Haziran 2021, 23:57:40 »
Lafa teknoloji hırsızlığı, artan malzeme vb. ile başlayınca beklentim yerlerdeydi. Görünce inanamadım, harika birşey olmuş elleriniz dert görmesin.