Bıçak Sanatı - Forum

EV YAPIMI ISIL İŞLEM FIRINI

nadi65

• 26
  • Meslek: teknik öğretmen
  • Yer: antalya
EV YAPIMI ISIL İŞLEM FIRINI
« : 07 Şubat 2016, 17:22:22 »
Sefa Usta’mın fırınından artan malzemelerle fırın yapımına başladım. (yaklaşık 1 adet JM 26 tuğla hacmine eşdeğer tuğla parçaları, ½ paket seramik battaniye ve seramik battaniye parçaları) Bu arada Usta’mın fırın yapım aşamalarının tamamına yakınını izledim.(Teknoloji hırsızlığı da denilebilir.) Pano kutusu,fan,soğutucu,sinyal lambaları,12 v adaptör ve küçük anahtarlar elimde vardı.Tuğlaları ölçüler elverdiğince,bazen geçmeli, bazende soudal calofer mastikle birleştirdim.1.2 mm lik sac dan fırın gövdesini sanayide 30 tl ye büktürdüm. Kapaktaki oksijen kaynağıyla birleştirmeyi Ustam yaptı. Aliexpress den sipariş ettiğim PID kontrol,WRP 100 S tipi termokupl ve SSR (toplam 49 $) 15 gün içerisinde elime geçti.Termokupl u düşürüp kırdığım için k tipi termokupl a dönüştürdüm.1-2 liralık termokuplla da bu iş olabiliyormuş.Fan ve soğutucu kullanımını biraz abarttığımın farkındayım. Çokta ihtiyaç yok.Rezistansı, 0.80 mm çapında telden, 8 mm lik milin üstüne sardim. 10 metre rezistans teli kullandım. 5 er metrelik iki rezistans seri bağlı. Sonuçta, fotoğraflarda ki işlem basamaklarıyla fırını tamamladım.Çok keyifli bir iş olduğunu söyleyebilirim.
Fırın iç boyutları  : 7.5 cm * 8.5 cm * 30 cm
Fırın dış boyutları: 30 cm * 25 cm * 50 cm
Ağırlık                    : 25 kg
Rezistans Gücü (Yaklaşık) : 1800 W
Toplam maliyet : 320 TL
1050 derecede yarım saat çalıştırarak test ettim. 30 dakikada 1050 dereceye,18 dakikada 800 dereceye ulaşabiliyor.Salınım 3-4 derece.Dış ısı rahatsız edecek boyutta değil.
SEFA USTAM İYİKİ VARSIN.

Son foto da artan parçalar.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
Ynt: EV YAPIMI ISIL İŞLEM FIRINI
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2016, 17:35:34 »
Çok harika olmuş. Çalışma alanınıza, tertip ve düzeninize de bayıldım. Sefa ustamın peşini bırakmamak lazım, artan malzemeye bakar mısınız! Ellerinize sağlık. Çok şık bir fırın. Güle güle kullanın...
Mahir Selim KESKİN

« Yanıtla #2 : 07 Şubat 2016, 17:53:25 »
Ustam Sende iyi ki varsın  :2up Abarttığına bakmayın, benim fırını yaparken izlemedi her aşamasına destek oldu, bu nedenle asıl ben teşekkür ederim. Ellerin dert görmesin  :2up

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 07 Şubat 2016, 18:10:43 »
Aklındaki projeyi gerçeğe dönüştürmek.. İşte en güzel şey. Tebrik ederim. Beyaz desen de çok şık olmuş
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #4 : 07 Şubat 2016, 18:22:13 »
Ellerinize sağlık hocam. Tam bir sanat eseri olmuş.  :2up

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #5 : 07 Şubat 2016, 18:45:21 »
Muhteşem bişey olmuş. Daha yolun başındayım ilk bıçağımın bitmesine epey var ama olurda bıçak yapımında kendimi yeterli görebilirsem sizin fırını örnek alarak bende yapabilirim. Elinize sağlık.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #6 : 07 Şubat 2016, 18:49:02 »
eline koluna sağlık usyam  :2up
ustam şu artanlardan da bana bir fırın yapıver elinemi yapışıacak  ama benimki led ışıklı falan olsun  :D

« Yanıtla #7 : 07 Şubat 2016, 19:02:50 »
eline koluna sağlık usyam  :2up
ustam şu artanlardan da bana bir fırın yapıver elinemi yapışıacak  ama benimki led ışıklı falan olsun  :D

Yapar valla, yakında cep tipi yaparsa şaşırmam  ;) bu arada fırın düdüklü filan yani, ayarlanan sıcaklığa geldiğinde düdükle uyarı veriyor.

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #8 : 07 Şubat 2016, 19:14:25 »
VAY VAY VAYYY BEEEEE.....   ???  tam istediğim gibi olmuş hayallerime hitabetmiş  :) , çok güzel güle güle kullanın maşallah  :2up :2up

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #9 : 07 Şubat 2016, 19:25:38 »
Muhteşem gerçekten. Bu işi neden ticari boyuta taşımıyorsunuz?

Ellerinize sağlık.
Okinawian

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #10 : 07 Şubat 2016, 19:26:22 »
ALLAHIM sana geliyorum...  ya bu iş sanki Sefa Çabuk işi gibi olmuş çokk titiz valla  bayıldım of biz nezman yapacaz bu fırını ..

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #11 : 07 Şubat 2016, 19:29:24 »
vay bea ustalık böyle bişey demekki.ben antalyaya gelsem yanağımı sakalına falan sürsem bana da bulaşır mı acaba :-[
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

ömer mazık

• *
  • 59
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Sanliurfa
« Yanıtla #12 : 07 Şubat 2016, 19:57:15 »
Maşallah çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :2up

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #13 : 07 Şubat 2016, 20:22:42 »
çok  güzel

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #14 : 07 Şubat 2016, 21:04:56 »
ALLAHIM sana geliyorum...  ya bu iş sanki Sefa Çabuk işi gibi olmuş çokk titiz valla  bayıldım of biz nezman yapacaz bu fırını ..

nadi hoca da en az sefa bi kadar titiz ve özenli işler yapar sabah akşam beraber kahve içe içe iyice birbirilerine benzediler  :D buarada nadi hocaya buradan sesleniyorum hocam lütfen yaptığın işleri forumda paylaş

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #15 : 07 Şubat 2016, 21:29:31 »
Muhteşem gerçekten. Bu işi neden ticari boyuta taşımıyorsunuz?

Ellerinize sağlık.
+1
Ellerinize sağlık, tam bir usta işi olmuş.
Eğer ticari olarak yapmaya karar verirseniz ilk müşteriniz ben olabilirim.
Bu aralar ısıl işleme kafayı taktım. Her hafta sonu eve gidince bir deneme yapıyorum.
Çocuklar yattıktan sonra kendimi yağmurun karın altına atıp mangalda debeleniyorum.
Tabii henüz beceremedim.
Ama hanım halime acıdı, "sana bir ısıl işlem fırını alalım" diyor.
Bu fırsatı kullanmalıyım >:D
O fikrini değiştirmeden bu fırsatı kullanmalıyım.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

nadi65

• 26
  • Meslek: teknik öğretmen
  • Yer: antalya
« Yanıtla #16 : 07 Şubat 2016, 22:16:16 »
Ustalarım hepinize çok teşekkür ederim.Bu arada, sizlerin emeklerine bu güne kadar bir çift laf yazmadığım için hepinizden özür diliyorum.(Bu konuda biraz özürlü olduğumu itiraf edeyim.) Bu forum aracılığıyla sizlerle tanışmaktan çok mutluyum.Birebir tanıştığım arkadaşlarımı çok sevdim.Zaten bu işlerle uğraşan insanların, büyük bir çoğunluğunun güzel insanlar olduğuna inanıyorum.
Bu arada fırının üzerindeki beyaz çizgiler Sefa Ustamın fikriydi.Ustamın tarifini tam uygulayamadım.
Mehmedim, Antalya ya gel.Seninle ve Ustamla kahve içmek dünyanın en güzel keyiflerinden biri olur.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #17 : 08 Şubat 2016, 00:14:03 »
bir solukta başlayıp sonuna kadar nerdeyse nefessiz okudum  :D :D gerçekten üst düzey çalışma olmuş..ustam ellerinize sağlık..çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum...
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #18 : 08 Şubat 2016, 12:46:10 »
Valla ne yazacağımı bilemediğim konulardan biri olmuş. Ellerinize sağlık çok şık ve işlevsel bir fırın yapmışsınız, 320 tl maliyet yazmasanız 2000 tl ye gideri var maşallah. Kazasız belasız kullanın inşallah
Erkan Mutlu

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #19 : 08 Şubat 2016, 12:57:46 »
elıne koluna saglık abı harbıden canavar olmus en ucuz fırın nobelını alır valla şevke geldım bendemı yapsam bıtane bu arada ufo sobaların teli olurmu  ::)
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar